![]() |
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
1. Syngonium
Fil Kulağı Gilan 2. Tradescantia zebrina Telgraf çiçeği Gilan 3. buz çiçeği Kiraz |
3 Eklenti(ler)
Aeonium arboreum Schwarzkopf
Karakafa Günüm Merhaba, yaklaşık bir ay önce, serada sukkulentlerin olduğu kısmı gezerken kopuk bir dal parçası buldum, fotoğrafta eve geldiği andaki halini görebilirsiniz.(Seradaki görevli, o dalın ne olduğunu ve oraya nereden geldiğini bilmediğini, istersem alıp götürebileceğimi söyledi) Eklenti 124394 Kullandığım toprak killi toprak+çam ormanı toprağı. Doğrusu sukkulentlerle fazla haşır neşir olmaktan, bunu da, su vermekten korkarak suluyordum. Taa ki, gövdeden kökler çıkarttığını görene kadar. (Aşağıdaki fotoğrafta sarı yıldızların yanına bakın) Eklenti 124395 Size yapraklarının şu anki halinin de detaylı bir fotoğrafını gönderiyorum. Yapraklar hızla gelişmekte, yaralı olanlar ilk geldiğinde de bitkinin üzerindeydi. Eklenti 124396 Şimdi bu bitkinin ne olduğunu bilen varsa lütfen bilgi versin, dibi delik olmayan bir emaye tencerede azar azar sulamayla, yukarıda içeriğini yazdığım toprak karışımıyla belki de eziye ediyor olmama rağmen her geçen gün büyüdüğünü gözlemlediğim bu zavallıya, daha çok mutlu olacağı koşullar sağlamak istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. |
Yer örtücü
1 Eklenti(ler)
Kazayağı
Yanıtlayan: dağ çiği Bu bitkinin yaprakları aynı maydanoza benziyor. Çimlerin arasında, kardan kıştan etkilenmiyor. Yayılıyor. Yükselmiyor. Yapraklar son derece parlak. Yer örtücü olarak uygun gibi... Adını bilmiyorum. Bilenlerden yardım istiyorum. Eklenti 124410 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Şu resimdeki benim bitkinin aynısı ve Lamprantus spectabilis olarak adlandırılmış: Eklenti 124455 Alttaki sitede de Lamprantus spectabilis resmi Lamprantus roseus'a göre benim bitkime daha çok uyuyor. Fakat burada ilginç bir şekilde LAMPRANTHUS ROSEUS ve MESEMBRYANTHEMUM ROSEUS aynı bitkiymiş gibi kullanılmış. http://www.elicriso.it/it/come_coltivare/lampranthus/ Hatta agaçlar.net'te de aynı hata var. Sayın Günüm bu konuda uyarıda bulunmuş: http://www.agaclar.net/forum/showpos...4&postcount=60 Sonuç olarak Lamprantus spectabilis doğru görünüyor. Türkçesi için Damat bohçası hiçbir yerde geçmiyor, sanırım henüz bir adı yok. |
2 Eklenti(ler)
Acem halısı
Drosanthemum floribundum Synonim adları; Mesembryanthemum floribundum Mesembryanthemum torquatum Mesembryanthemum hispidum var. pallidum Ferda Ülkümen Eklenti 124832 Eklenti 124833 (Fotoğraflar sn. tülay ve ayşe gül'den) |
2 Eklenti(ler)
Mezem - Işıldayan mücevher
Dorotheanthus bellidiformis Synonim adları; Dorotheanthus criniflorus Mesembryanthemum criniflorum Mesembryanthemum bellidiforme Ferda Ülkümen Eklenti 124836 (Fotoğraf sn. limon'dan) Buz çiçeği Aptenia cordifolia Synonim adlı; Mesembryanthemum cordifolium Ferda Ülkümen Eklenti 124837 |
1 Eklenti(ler)
|
Yardım:(
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu konuda fikir belirtmek isteyen başka arkadaş yoksa, ilgili başlık açılıp taşınması için yarın akşam soru mesajımı etiketleyeceğim. Eklenti 125213 |
1 Eklenti(ler)
Bir mesajda sadece fotoğraf olarak yer verilmişti. Renkleri çok güzel. Bu bitkiyi veya ağacı tanıyan var mı?
Magnolia Soulengiana (Yaprak döken manolya) Orhan Özbilgiç |
1 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar, hangi bitki bir duvarı böyle sarabilir(sarkabilir)? Bu bitkiyi tanıyan var mı?
AUBRIETA GRANDIFLORA CASCADE MIX Sevilla |
Çuha çiçeği
1 Eklenti(ler)
Çuha çiçeği (Primula sp.)
Sebahattin Sargın |
Çiğdem
1 Eklenti(ler)
Çiğdem (Crocus sp.)
Sebahattin Sargın |
Mine
1 Eklenti(ler)
Mine (Veronica sp.)
herbaryum |
1 Eklenti(ler)
Euphorbia (Sütleğen)
Orhan Özbilgiç |
2 Eklenti(ler)
Yucca
güngör salman |
1 Eklenti(ler)
Fotoğraf tohumdan çimlendirdiğim bir bitki. Tohumu getiren arkadaşım bir ağaç tohumu olduğunu söylüyor.
Tohumu da bu adresteki iri üçlü tohumlar. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=294 zampara bıyığı (Bodur Akasya (Caesalpinia-Poinciana gillesii)) Sayın Hhatice |
1 Eklenti(ler)
Bu bitki Ankara kışını dışarıda geçirdi ve diri kaldı. Ayrıca yayılıcı özelliği var. Adını öğrenmek istiyorum.
Sedum reflexum Denizakvaryumu |
1 Eklenti(ler)
Adını öğrenmek istiyorum.
Sarı boya çalısı. Denizakvaryumu |
Sarı Yıldız
1 Eklenti(ler)
Bu sarı çiçeklerin adını bilen var mı?
Sarı Yıldız (Gagea sp) herbaryum |
Beyaz Mine
1 Eklenti(ler)
Bir ağacın dibinde gördüğüm bu çiçeklerin adı ne?
Beyaz Mine (Veronica sp.) herbaryum |
2 Eklenti(ler)
Kanyaşı Ayrığı ''Cinek''
Orhan Özbilgiç Bahçede kendiliğinden çıktı, yabani ota benzetemedim, ne olabilir? Şimdilik boyu bir karış kadar, dipteki ana gövde yassı ve 2 cm eninde. Eklenti 128836 |
Ateş Dikeni
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, bu bitkinin adı ne? Pek çok kişiye sordum, herkes farklı bir şey söylüyor.
Ateş dikeni (Pyracantha) gece |
1 Eklenti(ler)
Bergenia ( Kış Sümbülü&ortancası)
Teşekkürler Sayın Güngör Salman Bu çiçeğin adı nedir acaba? Bana kış ortancası dediler fakat söyleyen kişide pek emin değil teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı ne?
Karahindiba (Taraxacum officinale) gece |
Erodium
1 Eklenti(ler)
Bu küçük pembe çiçeklerin adını bilen var mı?
Erodium İğnelik Zeki Yağlı |
Bu bitkinin adını bilen var mı ?
2 Eklenti(ler)
Late Spider-orchid (Ophrys fuciflora):
Sanırım endemik bir orkide . Manisa lalesi toplarken otlakta buldum . Arkadaşım bunun Uşak civarlarında çok yaygın olduğunu söyledi . |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025