![]() |
|
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
|
Ali üstadıma çok merak ettiğim ve yapmayı arzuladığım Raft Stilini sorduğumda tekniğin inceliğinden bahsetmişti, aynen aşağıya aktarıyorum... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba tourkana... Çalışmaların nasıl gidiyor? Görüyorum ki araştırmaların tam gaz devam ediyor. İleride çok başarılı çalışmaların olacağını düşünüyorum. Hatta ilerleyen zamanda başka arkadaşlarımızın ağaçlarını şekillendirmede fikirler vererek yol göstereceğini de düşünüyorum. Cümle düşük oldu galiba ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
|
ben ardıç ya da servi düşünüyordum ama Ali Üstadımız ibrelilerde köklenme zor olur dediği için bu tarza yönelik başka uygun ağaçlar araştırıyorum, aklınıza bu tür bir ağaç gelirse söyleyin ben denerim....yakında malzemelerim de geliyor zaten ... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu.
|
Gülşen ,maalesef bu tarza göre bir ağaç bulamadığım için bu yönde bir uygulama yapamadım. Ancak ana gövde dibinden çıkan yeni sürgünlerle de bu tarzın uygulandığını gördüm.. Mesela zeytin ve defne buna çok güzel örnekler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Gerçekten çok hoş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Hiçbir şeyi bu kadar iyi anlamamıştım. Gerçekten de zannettğim kadar zor değilmiş hatta çok basit. Zor olan bu tür bir ağaç bulmak. Ama sanki her ağaç olurmuş gibi geliyor. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2010
|
Fukien Tea bu tarz için pek uygun değildir sanırım siz ne dersiniz acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Bu işlemler yapılan ağaç normal sarkık bir ağaç olarak alınmamış sadece yan dalları budanıp yan tarafa doğru yatırılmış kallan dallarıda ona göre şekillendirilmiş. Böyle düşünürseniz bu stile uygun ağaçlar bulmanızda kolay olacaktır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Alıntı:
Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2012
|
Böyle bir sanat eseri ancak bu kadar güzel anlatılabilir. Mutlaka bende denemeliyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|