agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni31Beğeniler
  • 6 Gönderen Güler
  • 5 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen tropikalist
  • 3 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Jezebel
  • 3 Gönderen malina
  • 3 Gönderen malina
  • 1 Gönderen Jezebel
  • 3 Gönderen Muda
  • 2 Gönderen malina
  • 1 Gönderen bahcedenn
  • 1 Gönderen sakagun

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-08-2020, 17:19   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,042
Galeri: 103
Siyah Sarımsak

Belki malina gibi çoğunuz da bu siyah sarımsağı biliyorsunuzdur ama ben daha dün tanıştım.
Bana çok enteresan geldi ve sizlerle paylaşmak istedim.

Kemoterapi gören bir arkadaşım bu siyah sarımsakdan her gün yarım baş yiyormuş. Yerken bana da bir diş uzattı "abla bir tadına bak, enteresan bir şekle dönüşmüş" dedi.

Hakikaten çok enteresan geldi, önce sarımsak kokusunu alıyorsunuz ama vücutta hiç kokmuyormuş. Rengi simsiyah, kremsi bir meyve gibi ve tatlı, bildiğimiz sarımsakla hiç alakası yok tad bakımından.

Sizlerle daha detaylı paylaşmak için bir baş aldım, kesekağıdı üzerindeki bilgileri de sizlerle paylaşacağım.

Taşköprü Sarımsağı belirli sıcaklık ve nem koşullarında altı hafta gibi bir zamanda fermente edilerek siyah sarımsak elde ediliyormuş. Hiç bir katkı maddesi içermiyormuş.
Normal sarımsağın fermantasyon işlemine tabi tutulması sonucu elde edilen normal sarımsağa göre çok daha güçlü bir ürünmüş, fermantasyon sayesinde besin içeriği zenginleşip sarımsak güçlü bir gıda takviyesi haline dönüşüyormuş.

İsterseniz diş diş yiyerek, isterseniz püre gibi ekmeğe sürerek ya da salata, makarna ve pizzada kullanabiliyorsunuz.

Kesekağıdı üzerindeki besin içeriği (100gr.içinde)

Name:  IMG_6484 (800 x 600).jpg
Views: 125
Size:  51.5 KB

 
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2020, 17:36   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,042
Galeri: 103
Normal sarımsakta SAC maddesi sadece 0,32 mg/g ken, siyah sarımsak içinde 17,44 mg/gr seviyelerine ulaşıyormuş.

Name:  IMG_6474 (800 x 600).jpg
Views: 128
Size:  26.2 KB

Name:  IMG_6476 (800 x 600).jpg
Views: 126
Size:  31.4 KB

Name:  IMG_6479 (800 x 450).jpg
Views: 127
Size:  25.5 KB

Name:  IMG_6482 (800 x 600).jpg
Views: 125
Size:  36.5 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2020, 14:55   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,565
Galeri: 11
Ben tadını çikolataya benzettim.
Sadece fermente olması uzun sürdüğü için nasıl yapacağım konusunda formül üretemedim .

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2020, 15:51   #4
Ağaçsever
 
Bıyıklı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Düzce
Mesajlar: 39
Galeri: 7
Maşallah kilosu da 155 liraymış! Faydaları hk. bilimsel bir araştırma var mı yoksa közlenmiş sarımsaktan hallice bir ürün müdür bu!

Bıyıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2020, 16:54   #5
Ağaç Dostu
 
tropikalist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2019
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 375
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bıyıklı Mesajı Göster
Maşallah kilosu da 155 liraymış! Faydaları hk. bilimsel bir araştırma var mı yoksa közlenmiş sarımsaktan hallice bir ürün müdür bu!

Kilosu 155 lira nedir aman yarabbi hemen üretimlere başlıyorum

nazlı06 beğendi.
tropikalist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2020, 20:13   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,042
Galeri: 103
Oh yaa nihayet birilerinin ilgisini çekmiş.

Sevgili Jezebel konu ile ilgili bir linki malina bana göndermişti, kendilerinden rica edelim de o linki buraya da yüklesinler.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2020, 23:02   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,565
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Oh yaa nihayet birilerinin ilgisini çekmiş.

Sevgili Jezebel konu ile ilgili bir linki malina bana göndermişti, kendilerinden rica edelim de o linki buraya da yüklesinler.

Çekmez mi
Çok da sevdim. Oğluma aldığım bir akıllı tencere var, ısısını sabit olacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz, onu düşünmüştüm.
Sıraya koydum, merak ettiğim çok konu var çünkü
Malina'nın vereceği linkte daha kolay bir yol varsa onu da denerim.

nazlı06 ve tropikalist beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2020, 10:27   #8
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 36,979
Galeri: 90
Youtube'tan bulmuştum...


Bıyıklı, Güler ve Muda beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2020, 10:34   #9
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 36,979
Galeri: 90
2 hafta 60 derecede tutma ile olacağı söyleniyor. Kullanılan alet pirinç pişirici (pilav pişirici)... Sıcak tutma fonksiyonu kullanılıyormuş...

Aslında bu iş için bir pişirici almak çok mantıklı değil ama ortaklaşa almak işe yarayabilir

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2020, 10:39   #10
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,042
Galeri: 103
Sevgili jezebel şu akıllı tencereyi bizimle bir paylaşır mısınız?

Ben siyah sarımsakla tanışınca malina'yı aradım " siyah sarımsak diye bir olayla tanıştım, siz duymuş muydunuz" dedim.
Evet cevabını alınca öğrendiklerimi Forumda paylaşmak istediğimi söyledim, bana da çok enteresan gelmişti.
Daha sonra malina bana WhatsApp tan link gönderince daha da çok şey öğrendim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2020, 10:41   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,042
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
2 hafta 60 derecede tutma ile olacağı söyleniyor. Kullanılan alet pirinç pişirici (pilav pişirici)... Sıcak tutma fonksiyonu kullanılıyormuş...

Aslında bu iş için bir pişirici almak çok mantıklı değil ama ortaklaşa almak işe yarayabilir
İki hafta iyi ben 4 - 6 hafta diye okumuştum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2020, 18:32   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,565
Galeri: 11
Öğrenci adam , bekar evinde yemek yapsın diye Redmond Multicooker adında bir alet aldım.
Tarife göre ısısını ve zamanını ayarlıyor.
Bu makina 3 yıl önce çok uygun fiyata satılıyordu.
Ama gerçekten çok fonksiyonlu bir makina.
Ama simbo’nun pilav tenceresi de iş görür bence.

Güler beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2020, 23:34   #13
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,457
Galeri: 8
Videodakı sarımsakları görünce siyah sarımsak yapmak için tek dişli sarımsak kullanıldığını öğrendik.

Bu şekilde sarımsak olması için pek soğuk görmeden ilkbaharda yetiştirilen sarımsaklar iri ve videodaki gibi bakıma göre tek diş oluyorlar. Sonbaharda ekilenler ise çok dişli normal sarımsak oluyorlar.

Yapmak isteyen arkadaşlar için nasıl yetiştiğini anlatmak istedim.

Güler, nazlı06 ve Jezebel beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2020, 12:16   #14
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 36,979
Galeri: 90
Sarımsak fermente olurken hacim kaybediyor, iyice yok olmasın diye tek diş olanlarını kullanmak çok mantıklı

nazlı06 ve Jezebel beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2020, 23:33   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-11-2020
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
İlk defa görüyorum, ilginç

makrofinans Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2020, 06:39   #16
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,010
Galeri: 107
Meyve sebze kurutma makinesinde de ısı sabit tutulabiliyor. Acaba işe yarar mı yoksa sarımsak kurur gider mi? Kabuklu koyulduğundan işe yarar gibi geldi bana. Zaten korogaki için makineyi çalıştırıyorum. Makineye sarımsak da koyup deneyim.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2020, 11:30   #17
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,292
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Meyve sebze kurutma makinesinde de ısı sabit tutulabiliyor. Acaba işe yarar mı yoksa sarımsak kurur gider mi? Kabuklu koyulduğundan işe yarar gibi geldi bana. Zaten korogaki için makineyi çalıştırıyorum. Makineye sarımsak da koyup deneyim.
Kokular birbirine karışıp da korogaki ziyan olmasın sonra.

nazlı06 beğendi.
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2020, 12:43   #18
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,010
Galeri: 107
Hava üstteki deliklerden çıkıyor. Sarımsakları en üste koydum.

nazlı06 beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2020, 20:13   #19
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,292
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Hava üstteki deliklerden çıkıyor. Sarımsakları en üste koydum.
İşi, sahibi daha iyi bilir. Ama ben o riske giremezdim açıkçası söz konusu sarımsak olunca.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2020, 22:41   #20
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-03-2019
Şehir: İzmir / Bitlis
Mesajlar: 14
Konuyu görünce şaşırdım çünkü yaklaşık bir aydır sarımsak ve fermente olayını nasıl birleştiririm diye düşünüyordum Pek bişi bulamayınca elimde buharda pişirme kaldı

Başlığı merakla takip ediyorum, o şifa bulunacak

sefasevika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020