agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bitkiler ve Sağlığımız (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-ve-sagligimiz/)
-   -   Siyah Sarımsak (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-ve-sagligimiz/44237.htm)

Güler 10-08-2020 16:19

Siyah Sarımsak
 
1 Eklenti(ler)
Belki malina gibi çoğunuz da bu siyah sarımsağı biliyorsunuzdur ama ben daha dün tanıştım.
Bana çok enteresan geldi ve sizlerle paylaşmak istedim.

Kemoterapi gören bir arkadaşım bu siyah sarımsakdan her gün yarım baş yiyormuş. Yerken bana da bir diş uzattı "abla bir tadına bak, enteresan bir şekle dönüşmüş" dedi.

Hakikaten çok enteresan geldi, önce sarımsak kokusunu alıyorsunuz ama vücutta hiç kokmuyormuş. Rengi simsiyah, kremsi bir meyve gibi ve tatlı, bildiğimiz sarımsakla hiç alakası yok tad bakımından.

Sizlerle daha detaylı paylaşmak için bir baş aldım, kesekağıdı üzerindeki bilgileri de sizlerle paylaşacağım.

Taşköprü Sarımsağı belirli sıcaklık ve nem koşullarında altı hafta gibi bir zamanda fermente edilerek siyah sarımsak elde ediliyormuş. Hiç bir katkı maddesi içermiyormuş.
Normal sarımsağın fermantasyon işlemine tabi tutulması sonucu elde edilen normal sarımsağa göre çok daha güçlü bir ürünmüş, fermantasyon sayesinde besin içeriği zenginleşip sarımsak güçlü bir gıda takviyesi haline dönüşüyormuş.

İsterseniz diş diş yiyerek, isterseniz püre gibi ekmeğe sürerek ya da salata, makarna ve pizzada kullanabiliyorsunuz.

Kesekağıdı üzerindeki besin içeriği (100gr.içinde)


Güler 10-08-2020 16:36

4 Eklenti(ler)
Normal sarımsakta SAC maddesi sadece 0,32 mg/g ken, siyah sarımsak içinde 17,44 mg/gr seviyelerine ulaşıyormuş.


Jezebel 11-08-2020 13:55

Ben tadını çikolataya benzettim.
Sadece fermente olması uzun sürdüğü için nasıl yapacağım konusunda formül üretemedim .

Bıyıklı 11-08-2020 14:51

Maşallah kilosu da 155 liraymış! Faydaları hk. bilimsel bir araştırma var mı yoksa közlenmiş sarımsaktan hallice bir ürün müdür bu!

tropikalist 11-08-2020 15:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bıyıklı (Mesaj 1593896)
Maşallah kilosu da 155 liraymış! Faydaları hk. bilimsel bir araştırma var mı yoksa közlenmiş sarımsaktan hallice bir ürün müdür bu!


Kilosu 155 lira nedir aman yarabbi hemen üretimlere başlıyorum :p

Güler 11-08-2020 19:13

Oh yaa nihayet birilerinin ilgisini çekmiş.

Sevgili Jezebel konu ile ilgili bir linki malina bana göndermişti, kendilerinden rica edelim de o linki buraya da yüklesinler.

Jezebel 11-08-2020 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1593904)
Oh yaa nihayet birilerinin ilgisini çekmiş.

Sevgili Jezebel konu ile ilgili bir linki malina bana göndermişti, kendilerinden rica edelim de o linki buraya da yüklesinler.


Çekmez mi:p
Çok da sevdim. Oğluma aldığım bir akıllı tencere var, ısısını sabit olacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz, onu düşünmüştüm.
Sıraya koydum, merak ettiğim çok konu var çünkü:rolleyes:
Malina'nın vereceği linkte daha kolay bir yol varsa onu da denerim.

malina 12-08-2020 09:27

Youtube'tan bulmuştum... :)


malina 12-08-2020 09:34

2 hafta 60 derecede tutma ile olacağı söyleniyor. Kullanılan alet pirinç pişirici (pilav pişirici)... Sıcak tutma fonksiyonu kullanılıyormuş...

Aslında bu iş için bir pişirici almak çok mantıklı değil ama ortaklaşa almak işe yarayabilir :)

Güler 12-08-2020 09:39

Sevgili jezebel şu akıllı tencereyi bizimle bir paylaşır mısınız?

Ben siyah sarımsakla tanışınca malina'yı aradım " siyah sarımsak diye bir olayla tanıştım, siz duymuş muydunuz" dedim.
Evet cevabını alınca öğrendiklerimi Forumda paylaşmak istediğimi söyledim, bana da çok enteresan gelmişti.
Daha sonra malina bana WhatsApp tan link gönderince daha da çok şey öğrendim.

Güler 12-08-2020 09:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1593924)
2 hafta 60 derecede tutma ile olacağı söyleniyor. Kullanılan alet pirinç pişirici (pilav pişirici)... Sıcak tutma fonksiyonu kullanılıyormuş...

Aslında bu iş için bir pişirici almak çok mantıklı değil ama ortaklaşa almak işe yarayabilir :)

İki hafta iyi ben 4 - 6 hafta diye okumuştum.

Jezebel 12-08-2020 17:32

Öğrenci adam , bekar evinde yemek yapsın diye Redmond Multicooker adında bir alet aldım.
Tarife göre ısısını ve zamanını ayarlıyor.
Bu makina 3 yıl önce çok uygun fiyata satılıyordu.
Ama gerçekten çok fonksiyonlu bir makina.
Ama simbo’nun pilav tenceresi de iş görür bence.

Muda 12-08-2020 22:34

Videodakı sarımsakları görünce siyah sarımsak yapmak için tek dişli sarımsak kullanıldığını öğrendik.

Bu şekilde sarımsak olması için pek soğuk görmeden ilkbaharda yetiştirilen sarımsaklar iri ve videodaki gibi bakıma göre tek diş oluyorlar. Sonbaharda ekilenler ise çok dişli normal sarımsak oluyorlar.

Yapmak isteyen arkadaşlar için nasıl yetiştiğini anlatmak istedim.

malina 13-08-2020 11:16

Sarımsak fermente olurken hacim kaybediyor, iyice yok olmasın diye tek diş olanlarını kullanmak çok mantıklı :)

makrofinans 18-11-2020 22:33

İlk defa görüyorum, ilginç :)

sakagun 19-11-2020 05:39

Meyve sebze kurutma makinesinde de ısı sabit tutulabiliyor. Acaba işe yarar mı yoksa sarımsak kurur gider mi? Kabuklu koyulduğundan işe yarar gibi geldi bana. Zaten korogaki için makineyi çalıştırıyorum. Makineye sarımsak da koyup deneyim.

bahcedenn 19-11-2020 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1599270)
Meyve sebze kurutma makinesinde de ısı sabit tutulabiliyor. Acaba işe yarar mı yoksa sarımsak kurur gider mi? Kabuklu koyulduğundan işe yarar gibi geldi bana. Zaten korogaki için makineyi çalıştırıyorum. Makineye sarımsak da koyup deneyim.

Kokular birbirine karışıp da korogaki ziyan olmasın sonra. :(:(

sakagun 19-11-2020 11:43

Hava üstteki deliklerden çıkıyor. Sarımsakları en üste koydum.

bahcedenn 19-11-2020 19:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1599279)
Hava üstteki deliklerden çıkıyor. Sarımsakları en üste koydum.

İşi, sahibi daha iyi bilir. Ama ben o riske giremezdim açıkçası söz konusu sarımsak olunca.

sefasevika 19-11-2020 21:41

Konuyu görünce şaşırdım çünkü yaklaşık bir aydır sarımsak ve fermente olayını nasıl birleştiririm diye düşünüyordum :) Pek bişi bulamayınca elimde buharda pişirme kaldı :)

Başlığı merakla takip ediyorum, o şifa bulunacak :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025