![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Merhaba, o kaktüs çiçeğinin farklı bir kokusu vardır. "Kivi" gibi bir şey. hangi meyveyi düşünürseniz "o" oluyor denir ya. Bazan bir akşamsafası gibi kokar , bazan da gardenya ya da limon çiçeği gibi. Koklarken hangi çiçek aklınıza gelirse onun gibi kokuyor. En azından benim için öyle. Sevgiler..Tiya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Süs kabakları
Düzenleyen turunç : 09-02-2007 saat 20:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-09-2006
|
sn turunç avatarınızdaki menekşeler, süs kabakları, kabakların arkasındaki o yeşillik ne güzeller ![]() Paylaştıkça daha güzel olurlar diyorum ne dersiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Sayın bahcıvan onun adı juncus effucus. Geçen hafta koçtaştan aldım. Alırkende "allahım ne kadar saçma sapan bir bitki, harika" dedim. Sonra bakımı nasıl diye araştırırken siteyi keşfettim. Artık burdayım. Nasıl üreteceğimi bilmiyorum. Öğrenene kadar yalnızca bakmakla yetineceksin ![]() Çiçek kıskancı değilim paylaşıma her zaman açığım. Karşılık beklemem ama güzel jestlere hayır demen :Pp |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mine, bu çiçek olgunlaştıkça çirkinleşiyor. Atamıyorsunuz, ben ne çiçek ne de kitap atamayan biriyim. (Üstelik onları paylaşmakta da zorlanırım.) Çok uzun yıılar önce "aşkın gözyaşları" ya da "gözyaşı çiçeği" denilen bir türün varlığını duymuştum. Onu ararken bu çiçeği getirdiler "aradığın bu" diyerek ama değildi. Çünkü bu çiçeğin nasıl çoğaldığını biliyoruz. Oysa Gözyaşı çiçeğinin yaprağından bir su damlası inip toprağa ulaşınca üreyebiliyormuş. Aramızda bu çiçeği bilen var mı acaba? Düzenleyen tiya : 21-10-2006 saat 12:21 Neden: Yazım hatası yapmışım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
aşkın gözyaşları bu değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | ||
agaclar.net
|
Helxine soleirolii ( Aşkın gözyaşı- arap saçı )
Alıntı:
![]() Aşkın gözyaşı diye halk arasında adlandırılan çiçek Helxine soleirolii dir.Bu bitkiye arap saçı da denmekte. İngilizce adı da baby's tears. ![]() Gerçi Adianthum Capillus a da arap saçı eğreltisi denmekte. ![]() Helxine yaprakları minicik damlalar gibi. Kendi de çok narin. Rutubeti çok seviyor. Rutubetli hatta ıslak alanlarda örtü bitkisi olarak bile kullanılabilir. Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
agaclar.net
|
Ateş Bey, yaprak çiçek ve öğütülmüş tohumları hem salata hem de garnitürlerde kullanılabiliyor. Tohumlarını bir minik el değirmeninde çekip baharat gibi kullanmak da mümkün. Yaprak ve çiçekleri yüksek oranda C vitamini içeriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
toprak acemisi
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
![]() lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |