agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen mandalinleerik
  • 1 Gönderen tourkana
  • 1 Gönderen aykut_celebi

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-06-2013, 16:11   #1
Yeni Üye
 
aykut_celebi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 9
aykut_celebi/şimşir

Herkese merhabalar.
İnternet üzerinden satın aldığım şimşir sonunda geldi. Hemen resimlerini çekip sizlere göstermek istiyorum. Bonsai konusunda acemiyim ve sabrıma güveniyorum. Sizlerden alacağım teknik bilgiler ve tecrübeler ile çok güzel bonsai çıkacağına inanıyorum.

Benim görüşlerim öncelikle toprağının az olması. Kökleri dışarıdan çok net görünüyor, ve yapraklarında sararmalar mevcut. Sanırım yıpranmış...
Saksısı konusunda değişme yapılmalı mı ? Yapılsa da zamanı mıdır?

Temmuz ayına gireceğimiz zamanlardayız ve benim ne yapıp ne yapmamam gerektiğini bilmiyorum. Yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

aykut_celebi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2013, 16:20   #2
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Aykut Bey Hoş geldiniz;

Yüklediğiniz fotoğrafların boyutları çok yüksek. Buradan Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? uygun boyutu seçip fotoğrafları daha net görebiliriz.
Yazdığınız mesajın altında "Düzelt" butonunu tıklayıp fotoğrafları silip tekrar yükleyebilirsiniz.

Sakaki beğendi.
mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2013, 16:24   #3
Yeni Üye
 
aykut_celebi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Aykut Bey Hoş geldiniz;

Yüklediğiniz fotoğrafların boyutları çok yüksek. Buradan Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? uygun boyutu seçip fotoğrafları daha net görebiliriz.
Yazdığınız mesajın altında "Düzelt" butonunu tıklayıp fotoğrafları silip tekrar yükleyebilirsiniz.
Uyarınız için teşekkürler hemen düzeltiyorum.

aykut_celebi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2013, 16:49   #4
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Galeri: 21
Dışarda toprak üstlerinde oluşan yosunlardan veya marketten bulacağınız sphagnum yosununu,bitki çürüğü torfu gibi malzemeleri bu köklerin üstüne örtün ki ,kökler kurumasın.
Bir de bu şimşiri nereden ve kaç tl ye aldınız, moralinizi bozmak istemem ama bu bonsai değil sığ saksı içinde fidan vermişler size.
Yine de bu ağaç üzerinizde yapacağınız bazı işlemlerle tecrübe kazanıp, kendi bonsailerinizi, alacağınız fidanlardan yaparsınız ileride .

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2013, 16:56   #5
Yeni Üye
 
aykut_celebi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana Mesajı Göster
Dışarda toprak üstlerinde oluşan yosunlardan veya marketten bulacağınız sphagnum yosununu,bitki çürüğü torfu gibi malzemeleri bu köklerin üstüne örtün ki ,kökler kurumasın.
Bir de bu şimşiri nereden ve kaç tl ye aldınız, moralinizi bozmak istemem ama bu bonsai değil sığ saksı içinde fidan vermişler size.
Yine de bu ağaç üzerinizde yapacağınız bazı işlemlerle tecrübe kazanıp, kendi bonsailerinizi, alacağınız fidanlardan yaparsınız ileride .
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. İnternet üzerinden 20TL ye aldım. Zaten istediğim direk fidan dan başlamaktı. Dediğiniz gibi yosunları bir şekilde temin edeceğim. Acaba başka önerileriniz nedir ? Saksıyı büyütmem gerekli mi ? fidanın büyümesini beklemem mi gerekli ?

Tekrardan teşekkürler.


Düzenleyen aykut_celebi : 21-06-2013 saat 19:35
aykut_celebi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2013, 08:42   #6
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Galeri: 21
Bu yılın uzamış olan sürgünleri (daha açık yeşil renkte ve taze görünümlü dallar) üzerinde geride 2-3 çift yaprak kalacak şekilde budama yapın, daha eski yıl dalları üzerindeki yaprakları sapların hemen üzerinden kesin ki buralardan yeni sürgün oluşumları olsun.

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2013, 23:21   #7
Yeni Üye
 
aykut_celebi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana Mesajı Göster
Bu yılın uzamış olan sürgünleri (daha açık yeşil renkte ve taze görünümlü dallar) üzerinde geride 2-3 çift yaprak kalacak şekilde budama yapın, daha eski yıl dalları üzerindeki yaprakları sapların hemen üzerinden kesin ki buralardan yeni sürgün oluşumları olsun.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bu işe yeni başladığımdan dolayı bazı yerleri anlayamadım. Yeni çıkmış yeşil dalları 2-3 çift yaprak kalacak şekilde budama yapın demişsiniz. Geride den kastımız, üstte ki yaprakları budama yapıp, altta kalan yaprakları (toprağa yakın olan taraf) mı bırakmalıyım.

Birde eski yaprakları sapların üzerinden derken, tam sapından değilde biraz yaprak kalacak şekilde kesmemi kastediyorsunuz öyle değil mi ?

Kusura bakmayın, gerçekten bu işi yapmak istiyorum ve yeni olduğumdan dolayı anlamakta güçlük çekiyorum. Zahmet olmazsa resim üzerinden veya diğer kaynakları paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Tekrar teşekkürler.

aykut_celebi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 12:55   #8
Yeni Üye
 
aykut_celebi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 9
Birde yapı marketinden aldığım hindistancevizi torfu toprağını fidanıma naklettim. Şimşir için uygun toprak karışımı hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.

Araştırmalarıma göre sadece torf olmuyormuş. Benim steril toprak bulmam gerekli sanırım.

1 birim killi/verimli toprak (loam),
2 birim torf (sphagnum peat moss),
2 birim çakıl (granite grit).

burdaki verimli toprağı anlamadım nerden temin edebilirim, ve 1 birim 2 birim neye göre ayarlanıyor. Ölçü birimini anlamadım.


Düzenleyen aykut_celebi : 24-06-2013 saat 16:12
aykut_celebi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2013, 20:11   #9
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aykut_celebi Mesajı Göster
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bu işe yeni başladığımdan dolayı bazı yerleri anlayamadım. Yeni çıkmış yeşil dalları 2-3 çift yaprak kalacak şekilde budama yapın demişsiniz. Geride den kastımız, üstte ki yaprakları budama yapıp, altta kalan yaprakları (toprağa yakın olan taraf) mı bırakmalıyım.

Birde eski yaprakları sapların üzerinden derken, tam sapından değilde biraz yaprak kalacak şekilde kesmemi kastediyorsunuz öyle değil mi ?

Kusura bakmayın, gerçekten bu işi yapmak istiyorum ve yeni olduğumdan dolayı anlamakta güçlük çekiyorum. Zahmet olmazsa resim üzerinden veya diğer kaynakları paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Tekrar teşekkürler.
Resimle anlatmaya çalıştım, ilk resimdeki ağaçta koyu yeşil renkli dallar eski yıl , açık yeşiller bu yılın gelişimini gösteriyor. Ağacın orta tarafındaki dalı ele alalım örnek alalım , ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız sanırım.
Kırmızı okla gösterilen yerler müdahale edilecek yerlerdir.( Koyu yeşil olan eski yıl dallarında sadece yaprakları kesiyorsunuz, sapın biraz üzerinden ,sadece sapçığın küçük bir kısmı kalacak) , taze sürgünlerde de 2 çift (4 adet) veya 3 çift(6 adet) yaprak kalacak şekilde ilerisini budayacaksınız. Umarım faydalı olur. Başarılar.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg anlatım1.jpg (29.4 KB, 78 views)
Dosya Türü: jpg anlatım.jpg (44.7 KB, 78 views)
boguz beğendi.
tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2013, 08:32   #10
Yeni Üye
 
aykut_celebi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 9
Resimli anlatımınız için çok teşekkür ederim. Uğraşıp anlatmışsınız, gerçekten de çok aydınlatıcı oldu. bugün itibariyle budamaya başlıyacağım.

tourkana beğendi.
aykut_celebi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024