View Single Post
Eski 25-06-2013, 20:11   #9
tourkana
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aykut_celebi Mesajı Göster
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bu işe yeni başladığımdan dolayı bazı yerleri anlayamadım. Yeni çıkmış yeşil dalları 2-3 çift yaprak kalacak şekilde budama yapın demişsiniz. Geride den kastımız, üstte ki yaprakları budama yapıp, altta kalan yaprakları (toprağa yakın olan taraf) mı bırakmalıyım.

Birde eski yaprakları sapların üzerinden derken, tam sapından değilde biraz yaprak kalacak şekilde kesmemi kastediyorsunuz öyle değil mi ?

Kusura bakmayın, gerçekten bu işi yapmak istiyorum ve yeni olduğumdan dolayı anlamakta güçlük çekiyorum. Zahmet olmazsa resim üzerinden veya diğer kaynakları paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Tekrar teşekkürler.
Resimle anlatmaya çalıştım, ilk resimdeki ağaçta koyu yeşil renkli dallar eski yıl , açık yeşiller bu yılın gelişimini gösteriyor. Ağacın orta tarafındaki dalı ele alalım örnek alalım , ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız sanırım.
Kırmızı okla gösterilen yerler müdahale edilecek yerlerdir.( Koyu yeşil olan eski yıl dallarında sadece yaprakları kesiyorsunuz, sapın biraz üzerinden ,sadece sapçığın küçük bir kısmı kalacak) , taze sürgünlerde de 2 çift (4 adet) veya 3 çift(6 adet) yaprak kalacak şekilde ilerisini budayacaksınız. Umarım faydalı olur. Başarılar.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg anlatım1.jpg (29.4 KB, 78 views)
Dosya Türü: jpg anlatım.jpg (44.7 KB, 78 views)
tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön