![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2020
|
Beyaz çilek
Merhaba beyaz çilek gördünüzmü ve aranızda yetiştiren varmı ben uzun zamandır arıyorum ama bulamadım yetiştirmeyi çok istiyorum nereden bula bilirim yardımçı olurmu sunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2020
|
ben fidesini zengarden den alıp denemiştim ama olumsuz sonuç almıştım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
|
Ben Sn.Lonicera'nin paylaşımından edindiğim tohumdan büyüttüm.Kol atmayan bir cins.Diger cilekler yanina dikince cogunu kaybettim Sadece 1 adet kaldı.Ondan aldığım tohumu tekrar denemeyi düsünüyorum.Olgunlasinca rengi kreme dönüyor..Yabani dag cilegi tadina benzettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Merhaba bende tohumcennetin den almıştım ama cimlenmedi bile |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | ||
Ağaçsever
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Pinerbrry beyaz cilek yetiştiren varmı
Pinerbrry Düzenleyen Serdars1 : 20-02-2021 saat 14:52 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
|
sn @Lonicera 'nın 2023 yılı etkinliğinde dağıtmış olduğu beyaz çilek tohumları filizlendi. Tohumlar ağız sulandırıcı kokuyor, peçete arasında beklerken öyle güzel kokmaya başladılar ki anlatamam, yazı iple çekiyorum. Umarım bu sene meyve görürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Bende bu yıl beyaz olmasada yabani çileklerden çimlendirdim.Sandığımdan daha kolay çimlendi ancak ışık ve diğer etkenler iyi durumda olmasına rağmen çok yavaş büyüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Evet iki günlük soğuklama ardından üç gün sonra filizlenmeye başlayan vardı. Bu kadar kolay olacağını bilsem daha çok çilek tohumu denerdim. Bi kaç gerçek yaprak çıkarana kadar büyümenin çok yavaş olduğunu okumuştum. Sanırım doğru bir bilgi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
![]() Bunlarda benim beyaz cileklerim tohumdan yetistirdigim sn lonicera dan gelen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sağolsun sevgili Lonicera. Sayesinde bu yıl forumun büyük bir bölümü beyaz çilek yetiştirecek. Uzun zaman tohumdan yetiştirmeye çalışıp her seferinde başarısız olunca epeydir peşini bırakmıştım bu güzelliğin. Fakat sevgili Lonicera'nın gönderdiği tohumlar dördüncü gün yeşerince yeniden bir heveslendim. Birkaç gün sonra hepsini tek tek şaşırtacağım. Umarım meyvelerini de görürüz hep birlikte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
2 yıl önce zengarden dan aldığım beyaz çilek çok hoştu. Çok verimli değil ancak lezzeti güzel maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
Zengarden de sarı cilek tohumuda var görmüştüm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2023
|
Beyaz meyveli Fragaria ananassa "Louis Gauthier", "Lucida Perfecta", "Snow White", Weisse Ananas/White Temptation" ve "White Beauty" ürünlerim var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah, beyaz deyip geçiyordum ama ne çeşitler varmış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2022
|
Beyaz çileklerin kırmızılardan daha aromalı ve kokusunun daha fazla olduğunu düşünüyorum. Senelerden beri yetiştiriyordum. Çok vardı. Geçen sene hepsini dağıttım. Hiç bırakmadım. Çok yayılıyorlar. Biber domates yetiştirdiğim saksıların hepsini işgal etmişlerdi. Bu yıl ilk defa yetiştirecek herkes şaşıracak kokusuna aromasına. Bol bereketli olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
|
Birçok beyaz çilek var. Örneğin, diğerlerinin yanı sıra beyaz vesca ve nilgerensis'e ek olarak Fragaria chiloensis ve Fragaria virginiana'ya da sahipsiniz. Bahçe çileği (Fragaria ananassa), büyük beyaz chiloensis ve küçük virginiana'dan kaynaklanır. Açık renkli Osmanlı çileği, beyaz chiloensis'ten birçok gene açıkça sahiptir. Osmanlı çileği ile tecrübesi olan var mı? Bunu arıyorum ve Osmanlı çileğinin akrabası olacak Kara ve Tüylü'yü de merak ediyorum. Birkaç çıplak kök Osmanlı çileği satıcısına başvurdum ama Hollanda'ya göndermiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
osmanlı çileği olduğunu düşündüğüm ve 22-23 yıldır bizde olan bir tür var. Tam emin olamıyorum çünkü zamanında dedem ekmiş, hiç soranda olmamış. Aroması kıyaslandığında bendeki beyaz çileği fazlaca katlıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Efsane bir kokusu vardı. Ağzım sulandı hatırlayınca ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
|
İlk resimdeki Snow White. İkinci Lucida Perfecta. Üçüncüsü Frau Mieze Schindler'i gösteriyor, Osmanlı çileğine benziyor ama daha koyu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz beyaz görünce heyecanlanıp hemen kopardım ama erken koparmışım, şimdilik tadı ekşiydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-07-2022
|
Bu sene tohumlarını paylaşırsanız çok seviniriz, kendi adıma... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
Benimkiler cicekte bakalim meyvelerinide görüruz inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Beyaz çilek severler. Fidan deposunda pineberry satışa çıkmış. Biraz pahalı ama dedikleri gibi yediveren ise almaya değer. Amerika da pineberry adında hibrit yediveren bir tür satılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Tohum alamayabilirim kırkayak gibi bi böcek sürekli çilekleri olgunlaşınca yiyor. Kurtaramıyorum mübareklerden. Yine tohumluk ayırmayı deneyeceğim. Geçen sene çok fazla kol atmıştı, bu senede yine aynı şekilde kol atarsa birer ikişer dağıtabilirim. beyaz çilek edit: Olgunlaşanların rengi beyaz-pembe arası bi renge geliyor. Tadı çilek gibiydi, farklı mıydı anlayamadım ama dokusunu pek sevmedim. Hafif bi kokusu var, iç rengi de tamamen beyazdı. Erkenci denilebilir mi bilmiyorum ama yediverendeki çilekler hala yeşilken bu çilekten yemeye başladık. Bu arada bendeki çilek, etkinlikte dağıtılan çileğin meyvesi değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|