agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Balıklar
(https)




Beğeni Düzeni22Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-02-2012, 17:48   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-12-2011
Şehir: Denizli
Mesajlar: 136
çok şirinler ama bana lepistes demeyin yeğenim(5 yaşında)doğumgünü hediyesi olarak 2 tane lepistes aldım elimde kaldı akvaryumcudan en irilerini aldım 1 tanesinin karnı büyüdü ve siyahlaştı kaptığım gibi aldığım akvaryumcuya akvaryumcu hamile olduğunu söyleyip elime yavruluk tutuşturdu sonra yok ısıtıcı varmı yok iç filtre varmı falan filen gibi sorulara maruz kaldım ben yeğenime aldığımdan akvaryum almamıştım bile en sonunda adam bekle dedi bir geldi 65 cm lik akvaryum 1 paket orta boy bitki çakılı 1 tane elodea 1 tane küçük boy iç filtre 1 tane ısı ayarlamalı çıbuk ısıtıcı 1 tane led ve birazdadeniz kabukları ben o anın şaşkınlığıyla aldım hepsini 3 gün sonra yavrular oldu 28 tane bu yavrulardan geriye 21 tane kalmıştı anneleri ve biricik arkadaşı biraz büyük olduğundan yavrular yavrulukta kaldı sonra yavrular daha anneleri kadar olmadan doğurmuş bir tanesi 6 tane de onun yavrusu sonra diğre iki dişiyi yeğenime verdim ama başımda 27 tane küçük bela var (: tatlı bela onlarıda akvaryumu tüm malzemeleriyle yeğenime vericektimki şöyle baktımda çok tatlı ve çok değişik şekiller renkler var kaldı bu sabak 1 tanesini ölü olarak buldum akvaryumda biraz yosunlanmış çöppçümü yoksa vatoz mu alsam bilemedim birde yavru neden ölmüş ola bilir

ziringaglia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2012, 16:50   #32
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-02-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nikon_ Mesajı Göster
Yavruluğa erken konulan hamile canlı doğuran dişileri, stres yapıp erken doğum yapabilmekte, hatta ölümler olmaktadır. Gelişimini tamamlamadan erken doğan yavrular ise, ya ölü doğmakta ya da kısa bir süre sonra ölmekteler. O nedenle, doğumun doğal yollardan olmasına çalışmak hem anne, hem de yavrular için daha sağlıklı olacaktır. Bu nedenle size java moss gibi bitkiler öneririm. Çeşitli sitelerden ya da akvaryum hobisi ile ilgili forumlardaki ilanlar kısmından kargo yolu ile temin edebilirsiniz. Dilerseniz bu konuda birkaç link yollayabilirim size.
sevgili nikon java moss alabileceğimiz site var mı link alabilir miyim?

kader325 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2012, 18:23   #33
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
lepistes balıkları sakin ve hoş balıklar,ama son zamanlarda çikletler yerini almış gibi

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2012, 21:37   #34
Ağaçsever
 
ahmeteren's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
lepistes balıkları sakin ve hoş balıklar,ama son zamanlarda çikletler yerini almış gibi
Bir gün insanlar cichlidlerin akvaryuma uygun balık olmadığını anlayacaktır.

Lepistesler ile ilgili bir çok bilgiyi, özellikle varyete lepistesleri öğrenmeniz, varyeteyi nasıl koruyacağınız ile ilgili bilgileri öğrenmeniz için sizi lepistes.org sitesine bakmanızı tavsiye ederim. Çok ciddi makale ve paylaşımlar mevcut.

ahmeteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2012, 20:25   #35
Ağaç Dostu
 
Kryon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 124
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
lepistes balıkları sakin ve hoş balıklar,ama son zamanlarda çikletler yerini almış gibi
Böyle olması normal çünkü son yıllarda ülkemizde yerli, yabancı karmaşası yaşanıyor... İthalat yolu ile yurt dışından gelen lepistesler hiç bir şekilde akvaryumda 1 haftadan fazla yaşamıyor çünkü columnaris bakterisi ile birlikte geliyorlar, yorucu nakliye şartları bağışıklık sistemlerini bozduğu için bir kısım lepistes akvaryumcuların akvaryumunda, kalanları ise sizin akvaryumunuzda ölüyor... Ve maalesef columnaris bakterisinin tedavisini yaptığımız tüm araştırma ve denemelere rağmen şimdiye kadar bulamadık.

Yerlilerde ise hobi amaçlı üretim yapan kişilerin haricinde, profesyonel üretim yapılan yerlerden alınan lepistesler yine aynı biçimde uygun su şartları sağlanamadığı için ölüyorlar...

Örnek; bir ara Bergama lepistesleri akvaryumcularda sıkça bulunurdu ve bu lepistesler İstanbul, Ankara gibi şehirlerin suları ile uyumlu sularda yetişmediği için toplu ölümler söz konusu oluyordu...

Bu yüzden siz siz olun, lepistesleri akvaryumculardan almak yerine hobi amaçlı üretim yapan kişilerden edinin, hem su şartları uyumlu olur hem uzun ömürlü olurlar...

Akvaryumseverler bu güzel balıklara epey sermaye yükleyip hepsini 1 hafta içerisinde kaybettiklerinden hobiden soğuyorlar, hal böyle olunca daha dayanıklı balıklara yöneliyorlar... Belki birileri şahit olmuştur, akvaryumcuya sorarsın

- Ağabey balık alacağım ne alayım?
- Sana "çiklet" verelim
- Bunlar dayanıklı mıdır?
- Tabii üzerine bassan bir şey olmaz!
-50 lt akvaryumum var kaç tane alayım?
- 10-12 tane vereyim...

Yukarıdaki dialog sıkça yaşanır halbu ki 50 litre akvaryumda bırak 10-12 cichlidi 1 tane bile bakılmaz... Yazıktır günahtır... Diyeceksiniz ki satıcılar daha adını doğru söyleyemiyor bakım şartlarını ne bilsin, bilse bile sürekli ölen balıkların yerine yenisini satmak varken neden uyarsınlar? Söz meclisten dışarı tabii...

merlict beğendi.
Kryon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2012, 14:03   #36
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Bu balıkların yeterince büyüdüklerini düşünerek diğerlerinin yanına almayın sakın. İlk resimdeki yavruların gelişimleri çok güzeldi. Büyüklerin yanına koydum yok oldu. Şimdi üç tane yavrum var sağlam kalan ( Çoğu yolculuk sırsında öldü). Birisi erkek ikisi dişi. Dokuz aylık oldular. Şimdi bunların yavrulaması doğru olur mu? Kardeşler ya o bakımdan soruyorum.

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 14:38   #37
Ağaç Dostu
 
cello's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2006
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmeteren Mesajı Göster
Bir gün insanlar cichlidlerin akvaryuma uygun balık olmadığını anlayacaktır.
Cichlid ailesi çok geniştir. Akvaryuma uygun balıklar içlerinde mevcuttur, asıl olan hobicinin akvaryumuna uygun balığı almamasıdır. (bilgisizlik ve/veya yanlış yönlendirme ile) Discus, Melek, ramirezi gibi Amerikan türleri akvaryumlarda çok rahat barındırılabilir. Tanganyika cüceleri ile Leptosomalar beraber düşünülebilir. Burada çok büyüyen, bölgeci, aşırı agresif türlerin özel akvaryumlarda ve benzer türlerle beslenmesi gerektiğini belirtmeliyim. (Çoğu Malawi, Amerikan Zebra, Tilapia vb)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kryon Mesajı Göster
- Ağabey balık alacağım ne alayım?
- Sana "çiklet" verelim
- Bunlar dayanıklı mıdır?
- Tabii üzerine bassan bir şey olmaz!
-50 lt akvaryumum var kaç tane alayım?
- 10-12 tane vereyim...
Altına imzamı atarım. Aynen bu şekilde olaylar var. Burada hobicinin bilgisizliği, satıcının ard niyetiyle ortaya facia çıkıyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız Mesajı Göster
…yeterince büyüdüklerini düşünerek diğerlerinin yanına almayın sakın. İlk resimdeki yavruların gelişimleri çok güzeldi. Büyüklerin yanına koydum yok oldu. Şimdi üç tane yavrum var sağlam kalan ( Çoğu yolculuk sırsında öldü). Birisi erkek ikisi dişi. Dokuz aylık oldular. Şimdi bunların yavrulaması doğru olur mu? Kardeşler ya o bakımdan soruyorum.
Aynı akvaryumda uzun süre aynı balıklar ve yavrularının yavruları ile devam etmek sakat bireylere neden olabiliyor. Ancak şu an için çok sorun olmayacaktır. Yavruları akvaryuma alırken bir miktar rafyayı kıvırarak akvaryuma koymak yaşama şanslarını arttırır.

cello Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2012, 23:15   #38
Ağaçsever
 
ahmeteren's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 39
Sn. cello ben de sizin gibi düşünüyorum, saydığınız ciichlidler akvaryumlarda uygun.Dünyanın en ünlü afrika cichlid uzmanlarından Ad. conings Türkiye'de verdiği seminerde aslında bunlar akvaryum balığı değil diye belirtti.

ahmeteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2012, 19:22   #39
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-09-2012
Şehir: yozgat
Mesajlar: 7
yukarıda akvaryumcularla alakali tüm yazılanlara katiliyorum , ben yedi yıldır sakarya yaşıyorum, tam bir balık severimdır , tüm akvaryumculardan balık almışımdır , ama ne yazıkki çoğu sadece balık satmak için sattıklari için çoğu öldü, ancak bi akvaryumcu hariç , Allah ondan razı olsun , ellibeş altmış yaslarinda emekli amca, küçükce bi dükkanı var , gidiyorum dükkanına güzelce güler yuzle ilgileniyor, ben şu baligi alacagim diyorum , önce soruyor akvaryumun durumunu, hangi balıklar var , eğer uygunsa veriyor , yoksa vermiyor :-) çok sağolsun hiç bir baligida bizim hatamiz dışında kolay kolay ölmüyor, ve bi öğrenci için gayette ucuz bi yer , . . . keşke hepsi öyle olsalar . . . şimdi hacıda , Allah haccinı kabul etsin gelmesini dört gözle bekliyorum, gelsin ellerinden öpecem . .

Kryon beğendi.
ova_kentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2013, 02:51   #40
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-10-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Ayşe abla sanırım benden büyüksün.
Dişi balığının yavruşadıktan sonra ölme sebebi muhtemel olarak yavruluğa erken almandan kaynaklanabilir . Diğer bir sorun olan erkek balığa olan saldırının sebebi ise erkeğin yeteri kadar olgun olmamasıdır. Boy olarak fark etmez ama yaş olarak olgunlua ermesi gerekmektedir . erkek alırkende kaç aylık vs. gibi soruları sormayı unutmayın .

Ertuğrul Çelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2014, 17:31   #41
HYC
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-10-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3
Bir kere tanıdığımdan bir erkek bir de dişi lepistes balığı almıştım. Akvaryum bulamayınca 10 lt lik şişeyi kesip içine koydum. Düzenli bir şekilde besledim, birkaç hafta sonra dişi doğurdu. Babam da daha önce balık beslediği için yavruları ayrı bir yere koyduk. 53 yavru vardı ama her gün ölmeye devam etti.Bir yıl sonra sonuç olarak elimde bir dişi ve erkek kaldı. Onu da başkasına vermiştim. Şimdi de 5 tane lepistes yavrum var. Onları plastik bir kavanozda besliyorum. Her gün giderek büyüyorlar. Sularını düzenli olarak değiştiriyorum. En kısa zamanda da bir akvaryum almayı amaçlıyorum. Acaba daha sağlıklı yaşamaları için neler yapmam gerekiyor

HYC Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2015, 07:43   #42
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 116
bu sayfaya uzun zamandir yazan olmamis bnimde lepistes yavru verdi ben ancak 4 tanesini kurtarabildim suan 11 gunlukler umarim buyutebilirim

melis inanc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024