![]() |
|
![]() |
#1502 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Mahmut Bey yerinizde olsam denemeden vazgeçmezdim. Bu çiçek için denemeye değer bence. Bize de fikir vermiş olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Lisianthus tohumları kolay çimlenir ama sabırlı olmanız gerek. Kasa içine tohum torfu doldurun 7-1o cm kalınlıkda. güzelce bastırıp düzleyin. tesviyesi iyi olsun. Tohumlar küçük olduğu için Tuzluk ile serpin. Tuz gibi torf nemli olmalı. serptikten sonra fısfıs ile hafifce sulayın ve kasanın üzerini streç film vs ile örtün. ılık bol ışık alan bir yerde muhafaza edin. Güneşe koymayın ki turf kurumasın. 8-15 günde çimlenmenin olması lazım. 1-2 ay kadar çimlenen tohumlar gelişsin . sonra bunları bir çöp. kürdan vb. köklerini kopartmadan söküp, 180-240 lık viyollere şaşırtın (yani dikin) sulama ve çökertene karşı ilaçlamaya devam edin . orada da geliştikten sonra 104 lük viyole bir daha şaşırtıp 1-1,5 ay daha daha büyütüp bahçenize ,saksınıza dikin zaman Nisan mayısa gelmiştir. yerinde büyüyen fidelerin tepelerini kırın ve kardeşlenmesini sağlayın böylece bir kökden 3-4 çiçek alırsınız . zaman temmuz olmuştur. kısacası Ocak ayından Temmuza kadar bakmanız gerekir. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Aralık 2020 de ektiğim Lisianthus tohumlarım 20-25 günde çimlendiler, her bardakta ayrı bir renk, kimisi çim gibi kimisi de sayılı çıktılar. Bahçe sayfamda detaylı olarak yazdım. akçabardak / bahçe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Şimdi bunları bir kürdan vs. ile tek tek çıkarıp (köklerini kopartmadan ) tekrar 180 lik veya 148 ik viyollere dikin harç olarak torf kullanabilirsiniz. vakit geçmeden şaşırtın kolay gelsin arasıra Captan, previcur vb ile ilaçlayın. Çok çook hafif gübreli su ile ara sıra sulayın "1 litre suya 1-2 gram 17-7-27 + Mğ. gübreler var damlama için onları kullanabilirsiniz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Size bir iki sorum olacak; Elimde 3 çeşit gübre var, 20 10 20, 10 52 10 ve 10 40 10+ME bunlardan bir defa 20 10 20 den sulandırıp verdim, yakar diye korktum ama çok şükür bir şey olmadı. Şimdi ben bu gübrelerden versem sizce olur mu? olmaz ise sizin dediklerinizden bulmaya çalışacağım. Diğer sorum da ilaçlama konusu, elimde olan aşağıdaki fotoğrafı olan ilaç yeşil bitler için diye almıştım ondan bir defa ilaçladım, minik minik kara sinekler uçuşuyordu ilaçlayınca yok oldular, şu an çökertme de yok, siz ne dersiniz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
bu gübrelerden 20 10 40 ile 10 40 10 +me dönüşümlü kullanabilirsiniz. ilacınız insectist olmalı, onun yerine mantar ilaçları (Previcur, captan vs ) kullanmalısınız kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
lisianthus fide dikim
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2021
|
İnternet üzerinden 3-4 adet fide alımı yapıp dikmeyi düşünüyorum.Ne kadar aralıkla dikmeliyim ve şu zamanlar dikim için uygun mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2021
|
Çok güzeller 😊 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Lisimin tohum kapsülü aylardır bu halde. Bu olgunlaşmış hali mi, değilse neden olgunlaşmıyor acaba? Kasım ayında bahçedekiler de bu haldeydi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |