![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Tam bana göre bir çiçek. Güneşi seven gösterişli çiçekler arayıp duruyorum. Teşekkürler gilan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Calibrachoaları çelikten üretmemiz mümkün mü acaba ?Dört ayrı renk çelik buldum .Suda bekletiyorum .Köklenir mi suda beklese,yoksa hemen diksem mi? Çelikten tutmuyorsa çok üzülürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
Calibrachoa tohum vermiyor, çelikten üretiliyor. Yaz sonunda uçlardan çelik alarak gelecek sene için üretilebileceğini okumuştum. Bu mevsimde de olmaması için bir neden var mı bilmiyorum. - Torf+perlitte köklendirilmeli. - Çelikler yeni büyüyen uçlardan alınmalı. - Üstünü kapatıp sera ortamı sağlamak da faydalı olabilir. diyorlar. ![]() Kaynak: http://forums.gardenweb.com/forums/l...124715550.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
Calibrachoa tohum vermiyor diye biliyordum ama veriyormuş.Zamanı geçen çiçekleri kendi kuruyup uçuyor diye temizlemiyordum bu aralar çok çoğalınca görüntü çirkin oldu dedim ve temizlemeye başladım ölü çiçekleri çekince bir baktım hepsinin altı petunya tohumunun aynısından sürüyle tohum dolu ama bunlarda petunyadaki gibi tohum çanağı yok,ölü çiçekleri çekince altı tohum dolu çok ilginç.Ama tohumların kısır olacağını tahmin ediyorum onun için biriktirmicem saksının dibine serptim.Sonbaharda çelikten üretmeyi düşünüyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
çelikten üretilecekse geliştirmenin en güzel mevsimi şuandır bence. geçen yıl balkonda duran çiçeğimi neden içeri almadım diye kendimi yiyorum. bu mevsimde bu şehide gelin tacı çiçeğim penceremin kenarında coştuysa calibrachoa neden yetişmesin ki.. bence elinde çeliği olan ve paylaşmak isteyen birileri varsa lütfen irtibata geçsinler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Sayın glorya, siz de yetiştirmeyi deneyin ve lütfen sonuçları paylaşın. Mayıs ayı olmasına rağmen çiçekli haldeki birkaç kök bitkiyi yaşatamadık. Gece gündüz sıcaklık farkından çok etkilendiklerini düşünüyorum. Umarım siz yetiştirebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
arkadaşlar elinde fide bulunan var mı. Bir dal bile olsa yeterli. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
Bu başlığı unutmuşuz. ![]() Calibrachoa en sevdiğim çiçeklerden biri. Petunya gibi nazlı değil. Bol bol çiçekleniyor. Hatta ılıman iklimlerde kışı bile atlatıyor. Bu güzelliği geçen yaz dikmiştim, baharla birlikte coştu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|