PDA

View Full Version : Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12

sabah
09-01-2012, 10:57
Miltonia Oriental 2 gün içinde bitmişti. :(

Cepa Bauhause hem normal satışta hem de indirimliler arasında hala vardı.

Mustafa Abdal
15-01-2012, 09:49
ikea ümraniye;
mini ve normal Phalaenopsis 19,90 tl
anthurium, mini 9 normal 19 tl
kaktüs küçük 3,95 büyük 9.95 bir iki tane titanopsis vardı. Birtanesinin üzerinde çok güzel kırmızı benekler vardı, aldım. Susuzluktanmı yoksa normal durumumudur araştıracağım. (Sanırım Titanopsis calcarea)

ilksenozturk
16-01-2012, 08:51
beylikdüzü bauhaus'a çok güzel ruj çiçekleri gelmiş, askılı saksılarda. aynı isim verilmişti ama iki farklı çiçek vardı. fiyatı 20 tl. bakıp iç geçirdim ben:( evdeki bitki sayısı yüzünden veto yiyorum çünkü.
bence uygun bi,r fiyat olmamasına rağmen yine de yazayım; 3lü sümbül 6 tl.

agozce
28-01-2012, 23:11
İsteyen varsa bence kaçırmasın
266387

Sûz-i Dilârâ
28-01-2012, 23:55
Van'da şu an hiçbir çiçekçide canlı çiçek yok, depremden sonra hiç çiçek gelmemiş, çiçekçileri gezmek için çıktığımda ikisi hariç hepsini kapalı buldum, camlardan içeri baktım, ölmüş çiçekler gördüm, gözlerim doldu, bir tanesi dükkâna gelmiş, ölmüş çiçeklerin saksılarını almış, bitkileri de belediye akşam alsın diye kapı önüne dökmüştü.:(
Bir bitki aşığı için katlanılması ne zor bir durum, beni en iyi bu site anlar.
Oysa benim bu sene mo, beyaz, pembe, kırmızı siklamen hayallerim vardı:(

wellness
02-02-2012, 14:21
Geçen yıl zengarden den internet yolu ile bir alışveriş yapmak istedim. Ancak istediğime isteyeceğime pişman oldum. Kargoyu şu gün gönderiyorum demişti. Bende ona göre kargoyu bekledim. Kargonun gelmesi gereken gün aras kargoya gittim. Böyle bir gönderi varsa şubeden alayım diye. Kontrol ettiler ve dediler ki böyle bir kargo şu an bize ulaşmış ya da kayıtlarımızda mevcut değildir diye. Sonra açtım telefonu zengardene sordum iyi niyetle. Adam beni telefonda bir dövmediği kaldı. Sipariş iptal oldu. Paranı geri gönderecem dedi. Sonra bende PTT ye de gidip bakmadım onun dediği tarihte. Zaten 11 lira birşeydi. Uğraşmaya deymez diye gitmedim. Ancak bu durum zengardenin karakterini bana gösterdi. Bir daha en nadide çiçeği bile getirse zengarden den alışveriş yapmam.

Sûz-i Dilârâ
02-02-2012, 21:27
Sn. wellnes, başınıza gelene şaşırdım ve de üzüldüm ben de zengarden'den alışveriş ettim birkaç defa sorunsuz geldi, profesyonelce çalışıyorlar, yaptıkları işin hakkını veriyorlar imajı uyandırdılar bende, çok memnun kaldım.

Mustafa Abdal
03-02-2012, 18:58
Geçen yıl zengarden den internet yolu ile bir alışveriş yapmak istedim. Ancak istediğime isteyeceğime pişman oldum. ..... Bir daha en nadide çiçeği bile getirse zengarden den alışveriş yapmam.

Bana da düzgün çalışan firmalardan biri gibi geldi. Bu pazartesi gecesi sipariş verdim, dün ulaştı. Keşke kargonun size gelmesini bekleseydiniz.

Mustafa Abdal
03-02-2012, 19:45
Kozyatağı bauhaus;
Aeschynanthus (Ruj Çiçeği) 17.5
Stephanotis floribunda (Madagaskar yasemini) 18
benzerlerinden sonra Hoyanın kendisi 22 tl türünü bilmiyorum. yapraklarında beyaz noktalar var. fotoğraf pek net değil, kusura bakmayın.
267347

wellness
03-02-2012, 23:35
Bu güne kadar, tohumlar.net, tropik sera ve evıdea dan alışveriş yaptım. Hepsinden siparişim zamanında geldi. Zengarden hariç hiçbiriyle sorun yaşamadım. Bilmiyorum bana mı öyle denk geldi.

Charlaux
04-02-2012, 00:07
Bu güne kadar, tohumlar.net, tropik sera ve evıdea dan alışveriş yaptım. Hepsinden siparişim zamanında geldi. Zengarden hariç hiçbiriyle sorun yaşamadım. Bilmiyorum bana mı öyle denk geldi.

Bence zengarden'ın yaptığı anlattıklarınıza göre gayet amatörceymiş :mad: Ancak kargo durumuna gelince Ptt'ye güvenmediğimi belirtmeliyim.Kendilerini aradığımda ürün gümrükte gelin alın dediler;gittim eve yolladılar dediler ve ben geldikten 3 saat sonra söylediler bunu ki beni orada beklettiler ancak baştan belliymiş mesele;ben de böylece Çekmeköy - Topkapı seferi yapmış oldum :o Sizi de anlayışla karşılıyorum şahsen böyle bir durumda ben de arar sorardım.Zengarden'ın karakterine diyecek sözüm yok zaten anlattıklarınız bize bunu açıklıyor ama meseleye gelince bilemiyorum Ptt'nin acemiliği de olabilir gibime geliyor ama meseleyi bilen sizsiniz :)

wellness
04-02-2012, 00:35
Bence zengarden'ın yaptığı anlattıklarınıza göre gayet amatörceymiş :mad: Ancak kargo durumuna gelince Ptt'ye güvenmediğimi belirtmeliyim.
Hayır yanlış anladınız. Kargo aras kargo ile gelecekti ki gecikme olunca telefon ettiğimde bana söylenilen tarihte kargoya bile verilmediğini telefonda belirtti zengarden yetkilisi. Ancak ürün onaylandıktan sonra gelen e-mail de ise kargoya teslim edildiği yazıyordu. PTT den bahsetmemde ki amaç, ürün ücretini posta çeki hesabına yatırdığımdan geriye gönderilecek olan para da PTT kanalı ile gelecekti. Bende 11 lira için PTT ye bir daha gitmedim.

Charlaux
04-02-2012, 13:18
Hayır yanlış anladınız. Kargo aras kargo ile gelecekti ki gecikme olunca telefon ettiğimde bana söylenilen tarihte kargoya bile verilmediğini telefonda belirtti zengarden yetkilisi. Ancak ürün onaylandıktan sonra gelen e-mail de ise kargoya teslim edildiği yazıyordu. PTT den bahsetmemde ki amaç, ürün ücretini posta çeki hesabına yatırdığımdan geriye gönderilecek olan para da PTT kanalı ile gelecekti. Bende 11 lira için PTT ye bir daha gitmedim.

Özür dilerim :) Şimdi anladım ve açıkçası sizin haklı olduğunuzu söylememe gerek yok sanırım.Ben internetten alıyorsam ebayden almayı tercih ediyorum bitkileri bile.1 bitki 1 de tohum getirttim hiç sorun yaşamadım,bir de sorun çıkarsa da iş kolay oluyor.

Bu arada zengarden'dan bahsettiğiniz iyi olmuş;kendilerine bulaşmamak en iyisi.

nevsune
04-02-2012, 16:45
Bence de keşke sorunun hallolmasını bekleseydiniz. Bazen aksilikler olabiliyor ama çözümleri de olabiliyor. Her alışverişte aksilik riski vardır. Gözünüzle görüp aldığınız bir şey bile eve getirdiğinizde arızalı çıkabiliyor, vs. Çok bilindik "hepsiburada.com" genelde sık alışveriş yaptığım bir sitedir. Haklarında olumsuz bir dünya yorum vardır. Doğrudur insanlar yalan söylemiyorlar ama ben şimdiye dek sadece bir kez olumsuzluk yaşadım, o da halloldu. Çok önemli birşey olmadıkça da alışverişime devam edeceğim.

Zengarden'dan ben de sonbaharda alışveriş yapmış, çok da memnun kalmıştım. Birkaç kez allak bullak ettiğim listemin altından nasıl kalktıklarına ben kendim şaşırmıştım. Kargolamada bir gecikme bende de oldu çünkü bekledikleri soğanların gelmesinde bir gecikme yaşamışlardı. Telefonla görüştüğüm kişi son derece nazikti, özür üstüne özür dilemişti. Bir iki gün sonra istediğim tohumlar özenli bir şekilde tek tek üstlerinde yetiştirme bilgileriyle birlikte paketlenmiş, soğanlar ise özel kesekağıtlarında ve yine yetiştirme bilgileri ile gelmişti. Almaktan vazgeçtiğim tohumu bile paketime ilave etmişlerdi. Amatör bir ruhla ama son derece profesyonelce çalıştıkları için kendilerine teşekkür yazısı yazmıştım. Kaç yıldır alışveriş yapan arkadaşlarım var ve hiç bir şikayet duymadım. Bugünlerde yine sipariş vereceğim.

Yani konunun özeti ben zengarden'dan memnunum:)

hüsnüyusuf
04-02-2012, 22:01
Zengarden'dan ben de alışveriş yapıyorum. Hiçbir sorunla karşılaşmadım bugüne kadar. Hatta çimlendirmeyi başaramadığım tohumlardan bana tekrar fazlasıyla gönderme nezaketinde dahi bulunmuşlardı. Bence işlerini gayet profesyonelce yapıyorlar.

sevgice
05-02-2012, 23:30
Merhaba bugün kartal praktiker markete gittik.Aklımda kalan bitki fiyatları....
Küçük siklamenler biraz bakımsız 2 tl
Teklı lilium çiçegi kokusuz 4 tl
Codiaeum mami 7 tl
Yucca 3 lü 30 tl
Medinilla magnifica 45 veya 49 tl idi sanırım.

mmanager
06-02-2012, 11:11
Arkadaşlar dünkü Adana praktiker ziyaretimizde de ortanca çiçeği beyaz vardı fiatı 11 TL marantha (dua çiçeği)7 TL aşk merdiveni 6 TL ayrıca paskalya kaktüsü schumbergeria değişik 3 renkte (aylardır arıyordum çünkü ) 6 tl aradığım renk yavruağzı rengiydi fakat bu rengi olmasına rağmen sarımsı çalıyordu .Bilginize arz olunur....

Charlaux
08-02-2012, 16:40
Arkadaşlar,Koçtaş'a güzel mi güzel bonsailer gelmiş.Boyutu farketmeden aranjmanlı,aranjmansız bonsailerin fiyatı 33 tl.Ayrıca Koçtaş'ta 1 tane 400 tl'lik yaşlı bonsai vardır.

Adalet Yağcı
08-02-2012, 18:08
Zengarden şikayetlerine çok şaşırdım, bir kaç yıldır tohumlarımı hep Zengarden den alırım.
Serhan bey(Zengarden in sahibi)son derece nazik ve bitki konusunda hassas bir insan.

Ancak, bu sene fide satışına yeni başladı, bu nedenle daha önceden ön görülemeyen aksilikler olabilir.
Bunları en doğru şekilde telafi edeceğinden eminim Zengarden in.
İşini severek ve dikkatle yapıyor bence.

Andora
09-02-2012, 08:23
Zengarden, 2011 Şubatın'da tanıştığım bir site. Birdenbire peydah olan çiçek yetiştirme aşkım vesilesi ile ilk alışverişimi 15 Şubat 2001 de yapmışım. O günden bu yana geçen 1 yıl içinde 16 kez sipariş vermişim. Hiç birinde tek bir aksilik yaşamadım. Stokta var olan ürünleri seçtiğimde genelde siparişim ertesi gün elime eksiksiz geçmiştir. Ön siparişli ürünlerde de (sonbahar soğanlarında) siparişim taahhüt edilen zaman diliminde bana sorunsuz ulaştı. Son iki siparişim yine ön siparişli ilkbahar soğanları ve mini fidelerden. Yeni çeşitler stoğa girdikçe mini fidelerden Şubat ve Mart ayı boyunca sipariş vermeye devam edeceğim. Eğer Mart sonundaki dağıtımda siparişlerim tek kargoda eksiksiz birleştirilmiş olarak bana ulaştırılırsa şu an 10 üzerinden 10 olan notuma bir de yıldız ekleyeceğim:p

yssahin
09-02-2012, 16:06
Ben de ZENGARDEN den çok memnunun, bugün elime semizotu,maydonoz ve kuzu kulağı tohumlarım ile Organik gübrem geçti. Yanında hediye olarak da kıl biber tohumu koymuşlar sağolsunlar.

merkürvenüs
10-02-2012, 13:43
Merhaba,

Dün kozyatağı bauhausta geçen hafta gelip satılamayan afrika menekşeleri 2 liraya satılıyordu ve gayet sağlıklılardı. Biraz zarar görmüş beyaz orkideler 9,90 lira, çiçeksiz yılbaşı çiçekleri 2 lira idi. Bilginize...

Ben dayanamadım afrika menekşesi ve orkide aldım:)))

serkan_istanbul
12-02-2012, 15:49
bu günlerde yokmu bayrampaşa bauhausa giden teşekkür ederim.

Enver
13-02-2012, 15:15
selamlar
Arkadaşlar a101 lerde geçen hafta perşembe gününden itibaren ayakkabı saklama kutuları satışa sunmuşlar. Plastik pvc malzemeden yapılmış. Klipsli kapandığı zaman küçük bir sera gibi oluyor.Tohumcular için ideal. Foto bulursam ekleyecem.

Enver
13-02-2012, 15:17
bu da fotosu. Fiyatı 3,5 tl idi.

denizakvaryumu
13-02-2012, 15:36
Altında delik olmazsa tohumları-fidecikleri çürütür.

Charlaux
13-02-2012, 16:16
Migros'ta kalp saksılarda bonsai satışı başlamıştır ama aman almayın.Bitkiler bir kötü bir kötü anlatamam.Kurtarayım dedim maksimum ederi 8-9 liradır dedim bu kadar sağlıksız bitki için ama 33 liraya kalitesiz mal satıyorlar.Bonsai için Koçtaş alternatifi düşünülebilir ya da bir fidan alınıp daha hoş bir hediye yapılabilir.

günebakan
13-02-2012, 20:34
Beylikdüzü bauhause de orkide çeşitleri 22 ile 14 lira arası.

canannuman
14-02-2012, 12:53
Zengarden, 2011 Şubatın'da tanıştığım bir site. Birdenbire peydah olan çiçek yetiştirme aşkım vesilesi ile ilk alışverişimi 15 Şubat 2001 de yapmışım. O günden bu yana geçen 1 yıl içinde 16 kez sipariş vermişim. Hiç birinde tek bir aksilik yaşamadım. Stokta var olan ürünleri seçtiğimde genelde siparişim ertesi gün elime eksiksiz geçmiştir. Ön siparişli ürünlerde de (sonbahar soğanlarında) siparişim taahhüt edilen zaman diliminde bana sorunsuz ulaştı. Son iki siparişim yine ön siparişli ilkbahar soğanları ve mini fidelerden. Yeni çeşitler stoğa girdikçe mini fidelerden Şubat ve Mart ayı boyunca sipariş vermeye devam edeceğim. Eğer Mart sonundaki dağıtımda siparişlerim tek kargoda eksiksiz birleştirilmiş olarak bana ulaştırılırsa şu an 10 üzerinden 10 olan notuma bir de yıldız ekleyeceğim:p

Aynen bende eltimle gene sipariş verdim. Mümkün mertebe birleştireceğiz tohum, fide, sukkulent, soğan filan gibi karışık verdiydik ürünleri. İnşallah sağ salim geçer elime zaten kahroldum bazı tohum ve fideleri bitmiş ben siparişi halledene kadar. Sabırsızlıktan ölüyorum. İnşallah bir aksilik çıkmaz şimdide adaçayı var yeni gelmiş ondan da sipariş vermek istiyorum. Bakalım nasıl olacak ben bile ne aldık karıştırır oldum. Baka baka şaşı kalıyorum artık ilk 10 yıl boyunca ekerim gelenleri :) çok aç gözlü oluyorum seçemiyorum, moralim bozuluyor. Bana tarla lazım bahçe değil. Genede Allaha şükür ufak bir yer edindim inşallah cm boş bırakmayacağım. Tepelere bile çiçek asacağım. :D

canannuman
14-02-2012, 12:56
Bayrampaşa Bauhousta değişik minik orkide çiçekli bitki vardı. Kalocho, menekşe, çuha, minyatür 2 değişik fiyatta gül vardı. Ama gülleri ufaktı. Kaktüs toprağı 9 TL civarı aldım.

vehibe
17-02-2012, 08:44
Migrosta kırmızı yılbaşı çiçeği gelmiştir. Antakya'lılara duyrulur.

Orhan Özbilgiç
18-02-2012, 13:32
Marmara Forum Bauhaus' ta, satışta olan bazı bitkilerin fiyatlarını, kaçak-göçek fotoğraflamaya çalıştım. Daha çok çekecektim ama yasak diyerek engellediler.:)

269699

269700

269701

269702

cegabo
18-02-2012, 16:30
Marmara Forum Bauhaus' ta, satışta olan bazı bitkilerin fiyatlarını, kaçak-göçek fotoğraflamaya çalıştım. Daha çok çekecektim ama yasak diyerek engellediler.:)

269699

269700

269701

269702

tam da oraya çıkıyordum. fotolar iyi oldu...

Rana+miraç
18-02-2012, 17:20
Sakarya serdivan koçtaşa harika afrika menekşeleri gelmiş. 3.250 TL

gülenmelek
18-02-2012, 17:28
Bu gün ben de Ankara Baumax'a gittim. Bauhaus'taki kadar güzel bitki orada da vardı.
Fotoğraf çekmeden olur mu ? Olmaz tabi ;)
Belki işe yarar ;)

gülenmelek
18-02-2012, 17:29
Devamı...

gülenmelek
18-02-2012, 17:31
Hala devamı...

gülenmelek
18-02-2012, 17:32
Bunlar da son ;)

serkan_istanbul
20-02-2012, 19:39
Yabanasması clamatis gören olursa burda paylaşırsa sevinirim. Yardımlar için teşekkürler. Burdan bakıp gidersem daha iyi oluyo elim boş dönmüyorum istediğim bir bitkiyi görünce.

Sûz-i Dilârâ
20-02-2012, 19:49
Zengarden'da begonya soğanları ve katmerli-katmersiz frezya soğanları stoğa girmiş. İlgilenenlere duyurulur.

fidanlar, çiçek tohumu, sarmaşık tohumu, bonsai, kaktüs tohumu, sebze tohumu, domates, biber, meyve fidesi, şifalı bitkiler, etobur bitki, lale soğanı, nergis soğanı, saksı, plastik saksı (http://www.zengardentr.com/Begonya-sogani,LA_431-2.html)

fidanlar, çiçek tohumu, sarmaşık tohumu, bonsai, kaktüs tohumu, sebze tohumu, domates, biber, meyve fidesi, şifalı bitkiler, etobur bitki, lale soğanı, nergis soğanı, saksı, plastik saksı (http://www.zengardentr.com/Frezya-sogani,LA_561-2.html)

Bağlantılar biraz tuhaf görünüyor ama tıklayınca sizi ilgili sayfaya götürecek:D

Fatih
20-02-2012, 22:41
Gülenmelek ne güzel fotoğraflar. Biz burda orkidelere 22 lira verirken orda 15 lira olması çok cazip geliyor. Renk renk almak lazım :)

fzthalil
21-02-2012, 00:17
Merhaba,
Arkadaşlar İstanbuldaki yapı marketlerde Vanda Orkide göreniniz oldu mu? Hani çiçeği geçmiş ucuz olanlarından:)

Güzin Çakar
21-02-2012, 07:30
Sayın gülenmelek, Baumax'ı hep duyuyordum ama bu kadar geniş bitki yelpazesi olduğunu sizin fotoğraflarınızda gördüm. İstanbul-Avrupa yakasına da bir Baumax gerekir. Fotoğraflar için teşekkürler..

Güzin Çakar
21-02-2012, 07:34
Fotoğraf çekimi neden yasaklanır, anlamazdım. Yukarıdaki mesajlardan bitki fiyatlarına tekrar baktığımda jeton düştü...

pulibet
21-02-2012, 09:26
Zengarden de kargo parası ne kadar alınıyor acaba?

Sûz-i Dilârâ
21-02-2012, 10:31
Zengarden de kargo parası ne kadar alınıyor acaba?

Zengarden'a kargo parası ödemiyorsunuz, karşı ödemeli gönderiyor, siz parayı kargoya ödüyorsunuz.

gülenmelek
21-02-2012, 10:33
Gülenmelek ne güzel fotoğraflar. Biz burda orkidelere 22 lira verirken orda 15 lira olması çok cazip geliyor. Renk renk almak lazım :)
Teşekkür ediyorum sevgili Fatih ;)
Orkide bakımı hakkında hiçbir fikrim olmadığından, almak için değil de sadece fotoğraflamak için yanına yaklaştım :(

Sayın gülenmelek, Baumax'ı hep duyuyordum ama bu kadar geniş bitki yelpazesi olduğunu sizin fotoğraflarınızda gördüm. İstanbul-Avrupa yakasına da bir Baumax gerekir. Fotoğraflar için teşekkürler..
;)
Yolu bize oldukça ters, bir ümitle de gitmedim aslında ama gidince hayran oldum. Fotoğrafını çekmediğim daha çok çeşit vardı. Görevliye ruj çiçeği sordum, yok dedi. Çok hayran olduğum Tillandsia aldım 1 tane. Dolaşırken başka bir bölümde yine bitkiler vardı (2 ayrı yerde, anlam veremedim ama...) Bir baktım Ruj Çiçeği :D Maalesef Tillandsia kaldı onu görünce ;) Not: Ben görevlinin yanında fotoğraf çektim ve bir şey demedi.

yeşillim
21-02-2012, 10:56
Sevgili gülenmelek, Ankara'nın neresinde burası?
Buraya hiç gitmedim de..

Teşekkür ederimbir araştırayım nette yerini gittiğimde çiçeklerimi özlersem uğrarım.

kartal124
21-02-2012, 21:09
Merhaba,
Arkadaşlar İstanbuldaki yapı marketlerde Vanda Orkide göreniniz oldu mu? Hani çiçeği geçmiş ucuz olanlarından:)
Marmara Forum Bauhaus'ta geçen hafta 1 tane vardı.Çiçeği geçmişti, hatta baya bir inceledim.İlginç bir tür orkide vanda'lar.
Hala duruyormudur bilmiyorum.

demircool
23-02-2012, 00:39
Ne kadar uygunmuş çiçeklerin fiyatları.En kısa zamanda gitmem gerekiyor.

pulibet
23-02-2012, 09:16
Zengarden'a kargo parası ödemiyorsunuz, karşı ödemeli gönderiyor, siz parayı kargoya ödüyorsunuz.

Teşekkürler :)

sabırsız0606
23-02-2012, 18:58
Bunlar da son ;)

sevgili Gülenmelek fotoğraflar harika olmuş gerçekten bende 1 hafta önce Baumax da idim.Şimdi bu fotoğraflarla reyonları tekrar gezdim.Oradan sinerya ve afrika menekşesi aldım koklayıp büyütüyorum hepsi çiçeklendiler.orkideler çok seçilmişti almadım ama şimdi bakıyorum da bir sukulent almadığıma pişman oldum:)teşekkür ederim fotolar için baumax yolu çok sapa bana ancak boş zamanalrda babamla gidiyoruz buna bir çare olmalı:)

limon
23-02-2012, 20:35
Ben de Exacum Affine - İran Menekşesi ni çok beğendim, kokuluymuş, fiyatı da makul sayılır. Temmuz-Eylül arası çiçekliymiş, fotoğraflara bakılırsa oldukça da bol çiçekleniyor.

gülenmelek
23-02-2012, 21:45
Sevgili sabırsız0606, evet yolu bana da çok ters ama değecek bundan sonra ;) Hele arabanız yok ve karşıya geçmeniz gerekiyorsa üst geçide kadar tabana kuvvet :( Olsun arada müsait bir zaman yaratıp gitmeye değer.

Anlamadığım bir şey var. Sihirli toprak arıyorum, Leroy Merlin'de var. Cocopeat arıyorum Bauhause'da var. Yani bunlar neden aynı yerlerde olmaz ki? Biri doğuda biri batıda ve bu bizim için çok zor...Neyse katlanacağız galiba.

Sevgili limon, o bitkiyi ben de çok beğenmiştim ama bir kaç şey alınca tercih etmek zorunda idim ve o kaldı :( İran Menekşesi olduğunu bilmiyordum tabi. Ama pıtır pıtır çok da güzel çiçekleri vardı. Bitki dünyası çok geniş ve ben hala bir çoğunu tanıyamıyorum.

gülenmelek
25-02-2012, 15:29
Bu sefer de fotoğraf var ama az.
Sihirli toprak almak için Leroy Merlin'e gittim bu gün. Fiatı da düşmüş üstelik. 13.90'dan 8.90'a Her zaman gidemediğim için 20 litrelik 2 paket alayım dedim. Bir de sihirli koyun gübresi aldım 5 litrelik, o da 4.50 TL. Yanımda bir de küçük oğlum. Halimi siz düşünün, 1 hafta kollarım tutmayacak kesinlikle ;)

Bu orkideler Leroy Merlinde'de 14.90
Öyle güzel renkleri vardı ki, hele bir tanesi sanki parlıyor ;) Ve ben yine uzak durdum :(

gülenmelek
25-02-2012, 15:31
Bu da İkea'dan. Değişik geldi ama ne olduğunu bilmediğim için almadım. İyi ki almamışım, kocaman ağaç oluyormuş.
Forumda kısa da olsa konusu var. Castanospermum (http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/10635.htm)

demircool
25-02-2012, 20:01
Gülenmelek baumax resimlerini ekledikten sonra nihayet bugün gidip istediğim çiçekleri aldım.Size çok teşekkür ediyorum :)

toprak
25-02-2012, 22:57
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün İstanbul Ümraniye IKEA'daydım.
Çıkıs kasalarının hemen yanındaki defolu ürünler bölümünde çiçekleri geçmiş Orkideler var.
Biraz hasarlı olsalar da ihtimamlı ellerde sağlıklarına kavuşurlar.
İndirimli fiyatları 9.90 TL.
(Ben geçen ay Bursa'da 12 TL'ye almıştım.)
Meraklılarına duyrulur.

gülenmelek
26-02-2012, 12:15
Gülenmelek baumax resimlerini ekledikten sonra nihayet bugün gidip istediğim çiçekleri aldım.Size çok teşekkür ediyorum :)
Çok sevindim, hem fotoğrafların işe yaramasına hem de yeni bitkilerinizin olmasına. Güle güle, sağlıkla büyütün ;)

yeşillim
26-02-2012, 12:54
Yaramaz mı, Ankaraya gittiğimde not alıyorum nerelere gideceğime dair.:)

demircool
26-02-2012, 15:40
Çok sevindim, hem fotoğrafların işe yaramasına hem de yeni bitkilerinizin olmasına. Güle güle, sağlıkla büyütün ;)

Bende çok sevindim yeni bitkilerimin olmasına:p senin sayende aldım :cool: çok teşekkür ederim iyi dileklerin için :)

useful
27-02-2012, 09:44
arkadaşlar yaz soğanları ne zaman gelecek yapı marketlerine bilgisi olan varmı acaba?

cegabo
27-02-2012, 10:03
sayın gülenmelek, maşallahınız var. her haftasonu bir yapı markete gidiyor ve gidemeyenler için fotoğraflıyorsunuz ellerinize sağlık. :)

gülenmelek
27-02-2012, 16:24
Hiç sormayın, bir anda öyle göründüm, aslında çok gezen biri değilim ;)
Ama,
Bu gün 10 dakikalığına Praktiker'e uğrayabildim. Gözler yine faltaşı fakat zaman yok.
Tek görebildiğim Kumkuatlar 1 alana 1 bedava (promosyon yapmışlar) 25.-TL
Çok gelişmiş, boylu ve meyveli değillerdi fakat yine de değer mi bilemiyorum.
Yanımda para olsaydı ben kesin alacaktım :(

cegabo
27-02-2012, 19:13
2 tanesi 25 lira çok uygun bence. istanbul praktikerde var mı acaba?
gerçi evde 2 tane meyvesiz kamkatım varken hanım "yine nerden aldın bunları git geri ver" der ama :D

kartal124
28-02-2012, 21:51
Marmara forum'daki Bauhause'da bu günkü vanda orkideler.2 tane, biri büyük biri küçük.Büyük olan 49 TL.

fzthalil
29-02-2012, 10:37
İnşallah gittiğimde satılmamış olurlar... Teşekkürler Kartal124

useful
02-03-2012, 14:28
arkadaşlar migrosa yaz soğanları geldi acele edip alsanız iyi edersiniz kapış gidiyor glayör,yıldız,frezya vb çiçekler var

canannuman
02-03-2012, 14:57
Acaba Bayrampaşa Bauhousta ne var şu sıralar bilen varmı?

Orhan Özbilgiç
03-03-2012, 14:19
Acaba Bayrampaşa Bauhousta ne var şu sıralar bilen varmı?

Çok farklı birşey yok. Bolca meyve fidanı, sümbül, çuha var. Ayrıca:

Daha önce Marmara Forum Bauhaus' ta görüp, sonra gidip almayı düşündüğüm, iki gün sonra gittiğimde kalmadığı için alamadığım, portatif serayı görünce hemen aldım.;)

272145

272146

272147

272148

272149

Orhan Özbilgiç
03-03-2012, 14:23
Ayrıca fotoğraflamaya çalıştığım çiçeklerde var.

272150

272151

272152

272153

272154

Orhan Özbilgiç
03-03-2012, 14:27
272155

272156

272157

272158

272159

Orhan Özbilgiç
03-03-2012, 14:35
272160

272161

272162

Yine kendime geçen yıl yağmur, çamur demeden, bahçede giyip eskittiğim lastik ayakkabıdan bir tane daha aldım. Fiyatı 39 lira

Evet arkadaşlar. Benim çektiğim fotoğraflar bu kadar. İyi hafta sonları diliyorum.:)

Orhan Özbilgiç
03-03-2012, 14:41
calamantis almak istiyorum gören olursa yapı marketlerde paylaşırsa sevinirim.

Sevgili serkan_istanbul;
Ben, kendim içinde bakıyorum. Gördüğüm gün, burada paylaşırım. Henüz daha yok. Ama yakın zamanda görmeye başlarız.:)

serkan_istanbul
03-03-2012, 17:39
Sevgili serkan_istanbul;
Ben, kendim içinde bakıyorum. Gördüğüm gün, burada paylaşırım. Henüz daha yok. Ama yakın zamanda görmeye başlarız.:)

Çok teşekkür ederim şayet bende bulursam paylaşacağım. ilginize teşekkür ederim.

Kedi Tırnağı
04-03-2012, 15:51
Aslında bunu yazmakta çok geciktim. Şubat ayında Migros' lardan ( Çekmeköy de 2 şubeden ) çeşitli kaktüsler aldım. Hemen her gidişimde dayanamayıp 1 tane 1 tane daha derken bu ay maaşı Migros' a kaptırdık :D Hala var burdaki Migros' larda. En minikler 3.99, orta boylar 5.99, daha büyükler 8.99 TL. Ayrıca nergis aldım 5 soğan bir saksıda 3 TL. Vriesa aldım 13 TL idi. Yılbaşı çiçeği vardı. Bir kaç tür daha ayrıca. Epeydir bekledi zavallıcıklar. Umarım çöp olmadan alınırlar.

Carrefour' a da baktım ama orda kaktüs fiyatları sanki biraz daha pahalı gibiydi. Kalanchoe vardı ve birkaç tür daha.

perilimerili
05-03-2012, 20:35
istanbul'da yapı marketlerde mesclun salata tohumu ve diğer sebze tohumları çeşidi var mı? yoksa zengarden'dan mı almalı??

Orhan Özbilgiç
05-03-2012, 21:41
istanbul'da yapı marketlerde mesclun salata tohumu ve diğer sebze tohumları çeşidi var mı? yoksa zengarden'dan mı almalı??

Msclun türü salata tohumu varmıdır? Dikkat etmedim ama aşağı yukarı, her çeşit sebze tohumu bulunabiliyor.(Tekzen, Koçtaş ve Bauhaus'ta hep görüyor ve zaman zaman alıyorum.)

çiçeksever
06-03-2012, 16:38
2 saat önce Afyon Migrosta (Yeşilyol) afrika menekşesi,kalanchoe,paskalya (5.90),5 li nergiz (3.90) onbiray,kaktüs çeşitleri,saksıda tekli sümbül,nergiz ve lale vardı.

çiçeksever
06-03-2012, 16:39
Bahar soğanları göremedim.

Nevzat
07-03-2012, 17:25
Kılematis bekleyenler bauhaus'a gelmiş, (Beylikdüzü) 5 ayrı renk var, ayrıca bahar soğanlarıda gelmiş.

Nevzat
07-03-2012, 18:13
Resimde koyayım.

sosyalci
07-03-2012, 19:27
Nevzat Bey fiyatları ne kadardı acaba?

Nevzat
07-03-2012, 19:31
Clematisler 9.90 tl. frenk üzümü v.s. 13 tl.

sosyalci
07-03-2012, 19:57
Teşekkür ederim geçen yıla oranla daha ucuzlar sanırım geçen yıl 12.90 falandı.

sevda271
08-03-2012, 00:36
bugün A101 marketlerde sardunya, menekşe, karanfil ve bambu fideleri 3,95 liradan satılacakmış...

sevda271
08-03-2012, 00:40
selamlar
Arkadaşlar a101 lerde geçen hafta perşembe gününden itibaren ayakkabı saklama kutuları satışa sunmuşlar. Plastik pvc malzemeden yapılmış. Klipsli kapandığı zaman küçük bir sera gibi oluyor.Tohumcular için ideal. Foto bulursam ekleyecem.

iyi fikir gerçekten teşekkür ederim...aynı kutudan bende var deniyeceğim...

Orhan Özbilgiç
08-03-2012, 18:13
Kılematis bekleyenler bauhaus'a gelmiş, (Beylikdüzü) 5 ayrı renk var, ayrıca bahar soğanlarıda gelmiş.

Teşekkürler Nevzat Bey;
Bugün sizin uyarınız üzerine, Marmara Forum Bauhaus' a gittim. Kırmızı (Rouge Cardinal) ve Beyaz (Miss Baterman) Clematis aldım.
Ayrıca Mor ve küçük pembe çiçekliside vardı.

Glayöl, ağaç şakayığı, Frezya, Dahlia ve farklı birkaç değişik bitki soğanlarıda gelmiş. Soğanlar onlu paketlerde...Fiyatları, 6.50-8.50 lira arasında değişiyor.
Ben yine, birkaç farklı renk glayöl, birkaç dahlia ve ağaç şakayığı, karışık renkli ekinezya soğanları aldım.

Çekebildiğim fotoğrafları paylaşayım.

272961

272962

272963

272964

272965

Orhan Özbilgiç
08-03-2012, 18:17
272966

272967

272968

272969

272970

Orhan Özbilgiç
08-03-2012, 18:20
272971

272972

272973

272974

272975

Orhan Özbilgiç
08-03-2012, 18:25
272976

272977

272978

272979

272980

gülenmelek
08-03-2012, 20:38
Sayın Orhan Bey ellerinize sağlık ;) Bauhause yakın olsa koşup gidesim geldi ama uzak olduğu için zaman ayırmak gerekiyor.
Clematisler 9.90._ mı acaba ? Sarmaşık bitkileri demiş ama onlar mı clematis oluyor ?

kartal124
08-03-2012, 21:09
Sayın gülenmelek evet clematis'ler 9.90 TL.Clematislerde bir cins vantuzsuz sarmaşık.Bauhause'da 4 farklı renklisi var.
Bauhause uzak olmak kadar güzel bir şey yok.Bauhause ve Tekzen yürüme mesafesinde Koçtaş'ta 1 metro durağı uzak olunca hiçte iyi olmuyor açıkçası.Mahalle bakkalına gider gibi gidip gidip birşeyler alınca bayağı masraflı oluyor.Siz iyisimi uzakta olun daha iyi.
Selamlarımla.

gülenmelek
08-03-2012, 21:24
;)
Evet bu yönden haklısınız ama uzak olunca da aklımız hep oralarda kalıyor. Acaba seçilir mi, acaba bize istediğimiz renk kalır mı, acaba gidince bulabilecek miyim gibi. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederek ;), ancak ve kısmetse Pazar günü gidebilirim diyorum :( Sağolun.

Orhan Özbilgiç
08-03-2012, 21:56
[QUOTE=gülenmelek;922551];)
Acaba seçilir mi, acaba bize istediğimiz renk kalır mı, acaba gidince bulabilecek miyim gibi. QUOTE]

İyiki sordunuz.
Bugün gittiğimde kırmızı renk iki saksı idi. Soğanlı bitkileri dolaşıp, tekrar geri geldiğimde sadece bir tane kalmıştı. Onuda ben aldım. Ancak diğer üç renkten en az 10' ar tane daha vardı.

Fiyatı kartal124 belirtmiş. Evet 9.90 lira.

Şansınız bol olsun.

feriha
08-03-2012, 22:10
Arkadaşlar Ankara Bauhase clematis geldimi acaba?

Bazen dağıtımİstanbulla farklı zamanlarda olabiliyor gitmeden sormak lazım..

Nevzat
09-03-2012, 06:55
Sayın Orhan Bey ellerinize sağlık ;) Bauhause yakın olsa koşup gidesim geldi ama uzak olduğu için zaman ayırmak gerekiyor.
Clematisler 9.90._ mı acaba ? Sarmaşık bitkileri demiş ama onlar mı clematis oluyor ?

Sayın gülenmelek, sarmaşık bitkileri dediği clematis haricinde mor salkım ve çarkıfelek var.:rolleyes:

Nevzat
09-03-2012, 06:57
Sarmaşık bitkileri etiketi görünenler mor salkım.

Nevzat
09-03-2012, 06:58
1060 nolu mesajın başındaki 3 fotoğraf clematis.

esk nisagül
09-03-2012, 08:03
yapmayın arkadaşlar giden var gidemeyen var resimlere bakıp bakıp iç geçiriyoruz eskişehirede gelse böyle güzel çiçekler

gülenmelek
09-03-2012, 08:07
Teşekkür ederim Nevzat Bey ;) Clematis şu fiat diye etiket göremeyince, acaba bunları da içine alacak yani genel şekilde sarmaşık bitkileri diye mi etiket takmışlar onu anlayamamıştım. Ama hepsi 9.90._ galiba ;) Tanıyamadım ama, mor salkım da var yani :( Ah bir bahçe...

Orhan Özbilgiç
09-03-2012, 14:19
Bugün Bauhaus'a, beyaz Dahlia ve birkaç saksı almaya gittim.
Dünkü fotoğraflarda yer almadığını farkettiğim Floks' larıda çektim.Fiyat 8.50 tl

273082

Balıkcı
09-03-2012, 14:27
Erenköy Bauhausda soğuktan etkilenmiş açelyalar iki guruba ayrılmış, küçük ve yanıkları çok olanlar 1.90 TL. biraz daha canlı olanlar 2.50.TL. idi.

Yine soğuktan yaprak uçları kahverengileşmiş Lilliumlar 15.(14.90) TL idi, dayanamadım, belki kurtarırım ümidiyle birer tane aldım.

Lilliumlardan bir saksıda beş kök vardı.

Ayrıca meyve fidanları 12-13 TL.den başlıyor, 60-70 TL.ye kadar gidiyordu.

Mesela bir metre kadar bir dal(saksılı) hünnap 63 TL idi.

serkan_istanbul
09-03-2012, 15:57
Bugün bayrampaşa bauhausa gittim. Clematis aldım iki tane (dr.ruppel, rouge cardinal) fiyatları uygun 9.90. Mor salkımda vardı oda 9.90 ve çuhalar bahar soğanları gelmiş. şakayık aldım kırmızı beyaz. Ve alisyum sarı tohumu alkdım. Güzel bir zaman geçirdim kendimi kaybettim orada. Ağaç fidanlarıda uygundu. KARIŞIK EKİNEZYADA ALDIM.

Orhan Özbilgiç
09-03-2012, 17:05
Bugün bayrampaşa bauhausa gittim. Clematis aldım iki tane (dr.ruppel, rouge cardinal) fiyatları uygun 9.90. Mor salkımda vardı oda 9.90 ve çuhalar bahar soğanları gelmiş. şakayık aldım kırmızı beyaz. Ve alisyum sarı tohumu alkdım. Güzel bir zaman geçirdim kendimi kaybettim orada. Ağaç fidanlarıda uygundu. KARIŞIK EKİNEZYADA ALDIM.

Sevgili serkan_istanbul;
Karışık ekinezya dedin aklıma geldi. Bende salt pembesi vardı ama karışık renkli paketindeki renkleri görünce, dayanamayıp almıştım.;)

273100

serkan_istanbul
09-03-2012, 20:12
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;922963]Sevgili serkan_istanbul;
Karışık ekinezya dedin aklıma geldi. Bende salt pembesi vardı ama karışık renkli paketindeki renkleri görünce, dayanamayıp almıştım.;)

273100[/Q

BEN EVE DÖNER DÖNMEZ SAKSILARA EKİM YAPTIM. FİLİZLENMİŞLERDİ AMA ÇOK İYİ SEÇTİM HEPSİNE BAKTIM TEK TEK. ŞAKAYIKLARA ÇOK ÖZENDİM BAKALIM NASIL OLACAKLAR SEVGİLER ABİCİM TEKRAR TEŞEKKÜRLER.

limon
09-03-2012, 21:09
Bugün Bauhaus'a, beyaz Dahlia ve birkaç saksı almaya gittim.
Dünkü fotoğraflarda yer almadığını farkettiğim Floks' larıda çektim.Fiyat 8.50 tl

273082

Phlox, güzel bitki. 3.yıl oldu alalı, ben de yapı marketten yumrularını almıştım. Kışın toprak üstü kayboluyor ama baharda sürüyor. Tüm yaz çiçekli, çiçekleri de hafif hafif pek güzel kokuyor. Orhan Bey, şayet bahçenizde yoksa, denemenizi tavsiye ederim. Kışın koruma istemiyor. Güneş sever dense de yarı gölgeyi daha çok seviyor.

Bu sıralar bende de feci halde bitki alışverişi yapma isteği var. Aslında isteğin yanında ihtiyaç var. Sizlerin sayesinde Neler var neler yok görüyoruz.

kartal124
09-03-2012, 23:42
Marmara Forum Bauhause'a bol miktarda yerli (Yalova) üretim bahçe gülleri gelmiş.3 Lt.lik saksılarda hemen hemen her renk var.Etiketlerinde kokulu olup olmadıkları belirtilmiş.Sarmaşık gül cinsleri de var.Fiyat 10.90 TL.

Orhan Özbilgiç
10-03-2012, 07:04
Phlox, güzel bitki. 3.yıl oldu alalı, ben de yapı marketten yumrularını almıştım. Kışın toprak üstü kayboluyor ama baharda sürüyor. Tüm yaz çiçekli, çiçekleri de hafif hafif pek güzel kokuyor. Orhan Bey, şayet bahçenizde yoksa, denemenizi tavsiye ederim. Kışın koruma istemiyor. Güneş sever dense de yarı gölgeyi daha çok seviyor.

Bu sıralar bende de feci halde bitki alışverişi yapma isteği var. Aslında isteğin yanında ihtiyaç var. Sizlerin sayesinde Neler var neler yok görüyoruz.

Sevgili Limon;
Aldım aldım. Yukarıdaki fotoğrafta, ortadaki pembeden.;)

İki yıl önce tohumdan yetiştirmiştim. yumrulu olduğunu bilmiyordum. Bulunduğu yeri, yeni birşeyler ekmek için, her sonbaharda olduğu gibi çapaladım.
Geçen yaz kırmızı çiçeklisinden biri kalmış olsa gerek, birkaç çiçek açtı. Ama ben bilmiyorum ya! Oraları yine eşeledim. Bakalım çıkar mı?

Neyse! Beni aydınlattınız sağolun. Birazda sebeb oldunuz. Artık ''yememden içmemden kesip'', diğer iki rengindende almak şart oldu.:D
Şaka değil valla, özellikle soğanlılar çok pahalı.:( En ucuzu 6.5 lira!

Birtek güzelliği var,bir ker alınıyor. Korunabilirse her yıl -üstelik çoğalarak-yeniden çiçekleniyorlar.

serkan_istanbul
10-03-2012, 10:57
Phlox bende geçen sene aldım o kadar kar altında kaldı, yinede yeşermiş. Bütün yaz çiçekliydi. Kokusuda güzel.

alperfect
11-03-2012, 10:19
yapmayın arkadaşlar giden var gidemeyen var resimlere bakıp bakıp iç geçiriyoruz eskişehirede gelse böyle güzel çiçekler

+ Bahçesi olan var olamayıp küçücük balkona sığmaya çalışan var

useful
12-03-2012, 10:31
koçtaşa yaz soğanları ne zaman gelecek bilgisi olana varmı

denizakvaryumu
12-03-2012, 16:16
ZEN GARDEN (http://www.zengardentr.com/FIDE--FIDAN,LA_391-2.html)

Marketlere gidemeyenler için...

Sadece tohum değil ,sebze-çiçek vs.fide satışları başlamış.

Türkiye'de ilk defa bu kadar zengin bir fide satışı gördüm.

Emeği geçenleri tebrik ederim.

canannuman
13-03-2012, 12:14
Çok güncelmiş emeği geçenler sağolsun gitmiş kadar oldum. Ama inşallah ben gidene kadar istediklerim bitmezler.
Ben zengardenden kırmızı phoks almıştım. 5900 TL ye ufak ama düzgün bir fide. Boyuna göre fiyatı makulsa başka renklerinide edinmek istiyorum ama haziran ayına kadar mı açıyor acaba bakanlar bilir yazında çiçekleniyormu ölüyormu çiçekler onu merak ettim.

canannuman
13-03-2012, 12:24

Burada tüm yaz çiçekli denmiş şimdi gördüm yarı gölge deyince güneş görmeyen ama aydınlık ağaç altı olabilirmi mesela. Bana fidesi geldi yumrulu olduğu hiç aklıma gelmedi. acaba paketlerde kaç yumru var. denemek için bir güneşe bir gölgeye eksem.
Çok heyecanlandım. İnşallah satılmamışlardır inşallah bulurum.

Adalet Yağcı
13-03-2012, 13:11
10 Mart Pazar günü, Bayrampaşa Bauhause da 30 cm. civarında Dr.Ruppel, Multi Blue, Montana cinsi clematisler 9,90 dı.

Geçen yıl çeliklenmiş oldukları belli, gövdesi 1-2 mm. çapında, ama bitkiler canlı, uyanmışlar ve Multi Blueların üzeri tomurcukluydu.

limon
13-03-2012, 16:48
Çok güncelmiş emeği geçenler sağolsun gitmiş kadar oldum. Ama inşallah ben gidene kadar istediklerim bitmezler.
Ben zengardenden kırmızı phoks almıştım. 5900 TL ye ufak ama düzgün bir fide. Boyuna göre fiyatı makulsa başka renklerinide edinmek istiyorum ama haziran ayına kadar mı açıyor acaba bakanlar bilir yazında çiçekleniyormu ölüyormu çiçekler onu merak ettim.

Phlox-flox-alev çiçeği, güzel bir bitkidir. Çok yıllıktır, tüm yaz hafif ama pek güzel kokan çiçekler açar. Çicekler bir tur açıp solmaya başladığında hafifçe tepe budaması yaparsanız, ikinci kez açarlar. Tam güneş sever dense de yarı gölgede daha mutlu oluyorlar. Kışa doğru toprak üstü tamamen yok olur, havalar ısınmaya başlar başlamaz yeniden sürmeye başlar. Güneş görmeyen yer olmaz, çok az çiçek açar ve açan çiçekler küçük oluyor. Güneş görmeyen gölge alanda cam güzeli güzel oluyor. Güle güle büyütün.

Phlox la ilgili ayrıntılı bilgi için; http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/14940.htm

limon
13-03-2012, 17:06
Bugün ben de Kozyatağı bauhaus a gittim. Çok keyifli görünen ve bolca sürgünleri olan 2 adet iri kırmızı böğürtlen ve 2 adet frambuaz aldım. 2 beyaz 2 kırmızı ağaç şakayık yumrusu aldım. Bir paket (10 adet soğan) katmerli anemone, 2 paket mor renkli çiçeklerini çok beğendiğim ama adını ilk kez gördüğüm brodiaea aldım. (Sitede konusu varmış meğer (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/23476.htm)). 3 paket dev lupin tohumu, 1 paket Godetia-Ankara Çiçeği-Yer Açelyası, 1 paket koyu mor renkte campanula tohumu aldım.

Sadece bir tür Clematis vardı, Adalet hanımın yazdığı gibi daha yeni sürmeye başlamış çelikler gibilerdi. Sarmaşık olarak bolca Mor salkım ve Beyaz mor alacalı çiçekli Passiflora lardan vardı.

Yalnız orman meyvaları fideleri çok keyiflilerdi, henüz indiriyorlardı arabalardan.

Şimdi siteden viyol ısmarlayıp, kolları sıvayıp ekip-dikme zamanı. :)

Orhan Özbilgiç
13-03-2012, 19:43
Sevgili Limon;
Floks'a ilişkin beğeni ve bilgi içeren yazınız üzerine, bugün bende tekrar Marmara Forum Bauhaus' sa gidip, bir diğer pembeden ve kırmızıdanda aldım. Birkaç gün önce gittiğimde sadece bir renk (pembe) floks almıştım.

Clematisler, gerçektende sanki sonbahar çeliği gibiydiler. Panjurlu balkonumda bile sürgünleri hızla uzamaya başlayınca, bugün kargo ile gönderdim. Pazar günü dikiverecekler.
Sayıca azldıklarını gördüm. Sadece Mor ve beyazı kalmış. Sözünü ettiğiniz üzümsü meyveler bol miktarda var.(frambuaz, böğürtlen vs.)

Dün Eminönü'ne gitmiştim. Oradan saksılı bir Ağaç Şakayık aldım. Son derece sağlıklı sürgünleri var. Çaktırmadan, saksıdan toprağını çıkarıp baktım. Saksı içindede kılcal kökleri sarmal olmuş. Şüphelenmiştim. ''Acaba bizim gibi dışarıdan alıp, saksıya biraz toprakla yen mi diktiler? Diye.) Zira 35 lira dediler, 25' e aldım. Bir başka satıcıda, ''60 lira ama 50' ye olur.'':) Deyince, hep ikirciklenmiştim.

İşte aldığım şakayıklar. Birinci fotoğraf ve ikincisinin ortasındaki Eminönü'nden saksılı aldığımın rengi (Güya!) Diğerleri Bauhaus' tan aldığım soğanlar.

Bitki sağlıklı ama renk etiketi konusunda çiçeğini görmeden emin olamam. Zira 3 yıl önce bu aylarda (ağaçlar yapraklanmadan ) Hünnap fidanı diye, Muşmula( Beşbıyık) satmışlardı. Bahçemi yeni oluşturduğum için onada ihtiyacım vardı. Üzülmedim. Hünnabı yazın Yalova ve Malkara' dan tedarik etmiştim.:p

273754

273751

limon
13-03-2012, 23:35
Ağaç Şakayık, yakında çiçekli halde fidanlıklara da gelir ama yazdığınız gibi en az 50-60 TL isterler. Siz yumrusunu aldım yazınca ben de heveslendim aslında. :) 8,5 TL idi galiba. Bu sene ne kadar gelişir, çiçek açar mı bilmem ama acelemiz yok nasıl olsa seneyi bekleriz. :)

Geçen senelerde yapı marketlere çok güzel ve büyük ciçekli Ortancalar gelirdi, ben onları bekliyorum şimdi. Bir de Bol ciçekli Kocaman saksılarda Orman Gülleri gelirdi, onlar da çok keyifli olurlardı. Bu sıra haftada bir uğramak gerek. :)

aburcuburs
16-03-2012, 13:08
Sevgili limon sayesinde soluğu kozyatağı bauhaus'da aldım. Bu sıralar babamın rahatsızlığından dolayı çok üzülmüştüm. Kafamı dağıtmak istedim. O kadar iyi oldu ki,
1 adet phylox aldım.

274311

274312

böğürtlen,ahududu ve Pepquino mini karpuz fidelerinde aldım. fiyatları 13 tl idi sanırım.Çok güzellerdi. Ayrıca çeşit çeşit gül fideleri vardı.

serkan_istanbul
16-03-2012, 20:14
Sevgili limon sayesinde soluğu kozyatağı bauhaus'da aldım. Bu sıralar babamın rahatsızlığından dolayı çok üzülmüştüm. Kafamı dağıtmak istedim. O kadar iyi oldu ki,
1 adet phylox aldım.

274311

274312

böğürtlen,ahududu ve Pepquino mini karpuz fidelerinde aldım. fiyatları 13 tl idi sanırım.Çok güzellerdi. Ayrıca çeşit çeşit gül fideleri vardı.

Öncelikle babanıza acil şifalar diliyorum. phlox almakla çok iyi yapmışsınız. Geçen sene bende başka bir rengini almıştım. bütün yaz çiçekliydi. kışı karların altında geçirdi. şimdilerde tekrar sürgün vermeye başladı. Sevgiyle kalın.

Öznur
16-03-2012, 20:47
BİM broşüründe gördüm sevgili çiçekseverler:)
30 marttan itibaren BİM'de zambak,yıldız, glayör, canna soğanları 2,90 tl; Genta çiçek tohumu 10 çeşit paketi 1,5 tl. Saksılı sümbül, nergis ve lale de tanesi 1,90 tl.Saksılar ve behçe aletleri de var.

Orhan Özbilgiç
16-03-2012, 20:58
BİM broşüründe gördüm sevgili çiçekseverler:)
30 marttan itibaren BİM'de zambak,yıldız, glayör, canna soğanları 2,90 tl; Genta çiçek tohumu 10 çeşit paketi 1,5 tl. Saksılı sümbül, nergis ve lale de tanesi 1,90 tl.Saksılar ve behçe aletleri de var.

Müthiş ucuz fiyatlar. BİM neredeyse her Anadolu kentinde var. Arkadaşlarımız için bu önemli bir fırsat.
Tek olumsuzluğu 30 martı beklemek biraz zor olacaktır.:)

Öznur
16-03-2012, 21:13
Arkadaşım broşürü getirince ben de dedim varsa neden almadın bana, çiçek sevdiğimi biliyorsun sonra farkettim tarihi :)
BiM'e cuma günleri bu sınırlı sayılı ürünler geliyor ve sabah hemen tükeniyor birşekilde işten izin alıp gitmeyi düşünüyorum:)

yeşillim
17-03-2012, 07:21
Kaçırdım:(

Kerem50
17-03-2012, 10:38
Bauhaus'a bahar çiçekleri gelmiş.
Aralarında pembe ve beyaz şakayık'da var. Fiyatı 8.5 TL.

Sûz-i Dilârâ
18-03-2012, 09:12
Arkadaşlar zengarden'da sarkan petunya fideleri stoğa girmiş, ilgilenenlere duyurulur.

fidanlar, çiçek tohumu, sarmaşık tohumu, bonsai, kaktüs tohumu, sebze tohumu, domates, biber, meyve fidesi, şifalı bitkiler, etobur bitki, lale soğanı, nergis soğanı, saksı, plastik saksı (http://www.zengardentr.com/FIDE--FIDAN,LA_391-2.html)

gülenmelek
19-03-2012, 08:54
22 Mart Perşembe gününden itibaren A-101 lerde Saksılı Canlı Çiçek 1,75._ , Çiçek Soğanı 2.90._ ve Çiçek-Sebze Tohumları 1.25._ TL imiş ;)
http://www.a101.com.tr/tr/Afis-Yazdir.aspx?SolBannerID=2

aburcuburs
19-03-2012, 11:54
harika 22 mart A101 deyiz:)) özellikle bağ makası çok uygun fiyata bunlar normalde 30 tl civarı değil mi?

k_elif
19-03-2012, 14:21
İstanbul Kartal-Maltepe yönünde sahil yolunda fide ve fidan satışı yapılıyor. Sanırım Yalova fidancılığın başlattığı bir organizasyon. İç mekan ve dış mekan bitkileri var. Özellikle bir sürü çit limonu fidesi bulunuyor. Bunun yanında açelya, mine, yasemin, hoya, japon gülü, şakayık gibi birçok farklı türler de var.

sevgice
19-03-2012, 15:15
Sn. k elif bahsettıiginiz yerin tam olarak adı nedir.Sahilde kum ocaklarına yakında fıdan satışı yapan bıyer var.İcerı ilk gırısde sukullent ve kaktus ceşitleri var. Adınını tam hatrılıyamadım garden li birşeydi yanlış degilse.
Acaba aynı yerden mi bahsedıyoruz birde fiyatlarini hatırlıyormusunuz.

Teşekkürler..

k_elif
19-03-2012, 18:56
Evet sayın sevgice;
sanırım aynı yerden bahsediyoruz. Ama doğrusu adını ben de tam bilmiyorum. Girişte Yalova Fidan ve çiçekçilik gibi birşey yazıyordu. Dediğiniz gibi girişte sukkulent ve kaktüsler var. Fiyatlarda 20-60 civarı gibi yanlış hatırlamıyorsam :)

gülenmelek
19-03-2012, 21:31
harika 22 mart A101 deyiz:)) özellikle bağ makası çok uygun fiyata bunlar normalde 30 tl civarı değil mi?
Sevgili aburcuburs, evet bağ makasları genelde ve iyi sayılabilecek olanlar 25-30 dan başlıyor. Ben ucuz diye bir tane almıştım 7 liraya ama çok memnun olduğumu söyleyemem. İşe yarıyormu ? Evet ama işte... Almadan önce mutlaka inceleyin derim. Gerçi çelik bıçak yazıyor, güzel de olabilir. Her pahalı iyi olmayacağı gibi her ucuz da kötü olmaz herhalde ;)

Orhan Özbilgiç
20-03-2012, 15:39
Bugün Yenibosna Koçtaş' a gittim.
Uzun süredir gitmediğim için, satıştaki bitkilerin yeni olup olmadığını bilmiyorum. Yani uzun süredir satıştada olabilir.
Bazılarını fotoğrafladım.

275065

275066

Pachira (89.90 lira)

275067

275068

275069

Orhan Özbilgiç
20-03-2012, 15:43
275073

275074

275075

275076

275077

Orhan Özbilgiç
20-03-2012, 15:48
275083
Açelyalar

275084
275085

Çok çeşitli boy ve fiyatta kaktüsler var.
Bunlardan sadece biri ilgimi çekti. O nedenle sadece onu ve fiyatını fotoğrafladım.:(

Sevgiler...

useful
20-03-2012, 16:30
yaz soğanları gelmişmiydi koçtaşa orhan bey

Orhan Özbilgiç
20-03-2012, 16:39
yaz soğanları gelmişmiydi koçtaşa orhan bey

İnanın baktım ama göremedim. :(

useful
20-03-2012, 16:54
demekki gelmediler daha teşekkür ederim bim 30 marttaki ürünlerini buldum Bim 30 Mart aktüel ürünler listesi ve insert | Kampanyabul.org (http://kampanyabul.org/kampanyalar/magaza-market-kampanyalari/bim-aktuel-cuma/bim-30-mart-aktuel-urunler-listesi-ve-insert.html)
bakın isterseniz

serkan_istanbul
21-03-2012, 05:56
Dün akşam Bayrampaşa bauhausa duvar boyası almaya gittim. Nilüferler gelmiş havuz için. Ortancalar renk renk, sarılıcı türler vardı. Bodrum papatyaları, yılbaşı çiçekleri kırmızı ve turuncu çiçekli. afrika menekşeleri 3.90 dı . diğer bitlilerin fiyatları yazılmamıştı yeni gelmişler. Renkli parafinli gül fidanları sarılıcı ve normal olanlardan. Şakayık vardı saksılarda. 11 ay çiçekleri. Açelyalar. adını bilmediğim ponpon gibi sarı çiçekleri olan bitkiler vardı. clamatiste vardı. sevgiyle kalın bir bakmanızda yarar var. ben mor bir menekşe aldım. bu arada lavantalarda yeni gelmişti.

Benol Hazaroğlu
21-03-2012, 10:50
Kozyatağı bauhausa gidip Astilbe ye rastlayan olursa lütfen burada bildirsin.
Aldırmaya çalışacağım.
Tohum da olabilir.

jineop
22-03-2012, 09:38
Kozyatağı Bauhausta, çok güçlü ve kökleri saksıdan taşmış clematisler var.
Hepsi büyük çiçekli ... Türler kaçırılmayacak olanlardan.
John Paul2, piluu, W. Nike, The perfect, Margeret Hunt, Rouge cardinal.
Helleborus beyaz renkli gelişkin bitki 9.80, Ağaç şakayık 16.80, passiflora ve hanımeli çeşitleride mevcuttu.

cegabo
22-03-2012, 10:08
biraz once isten izin alarak a.101e gittim. Ama hayal kirikligi yasadim. Sadece 2 cesit sogan vardi. Biri zambak biri baska biseydi. Ikisinden de 1er paket aldim. Ama soganlar hem cok kucuktu. Hem de zambak sogani havuc gibi biseydi. Normal mi bilmiyorum. Canli cicek soganlari da cok kucuktu. Acmamis bir sumbul aldim. Iceri koymak icin. Tohumlara gelince hic cicek tohumu yoktu. Sadece sebze tohumu vardi. Ama o da bana hitap etmiyordu. Tere maydanoz reyhan falan vardi. Insallah 30 martta bimde daha guzelleri olur.

Orhan Özbilgiç
22-03-2012, 12:25
Kozyatağı Bauhausta, çok güçlü ve kökleri saksıdan taşmış clematisler var.
Hepsi büyük çiçekli ... Türler kaçırılmayacak olanlardan.
John Paul2, piluu, W. Nike, The perfect, Margeret Hunt, Rouge cardinal.
Helleborus beyaz renkli gelişkin bitki 9.80, Ağaç şakayık 16.80, passiflora ve hanımeli çeşitleride mevcuttu.

Sevgili jineop;
Okuyunca, büyük olasılıkla Marmara Forum Bauhaus'ada gelmiştir düşüncesiyle gittim. Ama ne yazıkki Ağaç Şakayık ve Clematis çeşitleri yok. Sadece, daha önce getirdikleri birkaç çeşit clematis'ten arta kalanlar vardı.:(

Demekki aynı günlerde, aynı bitkiler getirilmeyebiliyormuş.

Gitmişken var olan çeşitleri, fiyatları ile birlikte fotoğraflamaya çalıştım.

275456

275457

275458

275459

275460

Orhan Özbilgiç
22-03-2012, 12:30
275472

275473

275474

275475

275476

Orhan Özbilgiç
22-03-2012, 12:35
275479

275480

275481

275482

275483

Orhan Özbilgiç
22-03-2012, 12:37
275485

275486

275487

275488

275489

Orhan Özbilgiç
22-03-2012, 12:41
275490

275491

275492

275493

275494

Orhan Özbilgiç
22-03-2012, 12:45
275495

275496

275497

275498

275499

Orhan Özbilgiç
22-03-2012, 12:48
275500

275501

275502

275503

275504

Orhan Özbilgiç
22-03-2012, 12:51
275505

275506

275507

275508

275509

Orhan Özbilgiç
22-03-2012, 12:53
Son bir fotoğraf...Portakal rengi çiçekli yılbaşı çiçeği.

275510

gülenmelek
22-03-2012, 13:00
Ellerinize sağlık Orhan Bey ;) Çok güzel kareler. İnsanın hepsine sahip olası geliyor ama... :(
İthal mum çiçeği yazan acaba ruj çiçeğimi ki, hani hep ikisi karıştırılıyor ya ;) Eğer öyle ise 17.50 olarak pahalı geldi bana.

Adalet Yağcı
22-03-2012, 13:34
Orhan bey, Bauhausu ayağımıza getirmişsiniz, ellerinize sağlık.

Bence tüm şehirlerde bir tane Bauhaus olmalı :)

Orhan Özbilgiç
22-03-2012, 13:54
Sevgili gülenmelek;
Kesinlikle ''Hoya'' değil. Achmenthus yazılıyordu sanıyorum. Sarkan Ruj çiçeği...;)

Adalet hanım;
Haklısınız. Bauhaus, en zengin bitki çeşidi bulunduran yapımarket. Bu nedenle, nüfusu kalabalık olan tüm şehirlerimizde açılsa çok iyi olur.

denizakvaryumu
22-03-2012, 14:51
Bauhausu ve ona çiçek tedarik eden firmaları tebrik ederim.

Diğer yapı marketler canlı bitki satışı konusunda Bauhaus gibi başarılı değiller,

diğer yapı marketlerin de canlı bitki satışı konusunda Bauhausu örnek almaları gerekir.

Orhan Özbilgiç
22-03-2012, 15:23
Bu da Bahçelievler Semt Pazarı' nda, hemen girişteki çiçekçi tezgahı.

Gerçi konu başlığımız, birçok arkadaşımızın ulaşabileceği, ''Yapı Marketler'' ama bu iki kareyide benim hoşluğum olarak kabul edin lütfen!;)

Çiçekçinin 60 Tl.ye sattığı bu çiçeklenmiş Mor Salkım (Wisteria Sinensis)'lar ilgimi çekti.:)

275526

275527

denizakvaryumu
22-03-2012, 15:39
Konu başlığı yapı market olsa da;

Zen garden tr gibi web sitelerinden, bulunduğumuz ildeki pazar, dükkan, peyzaj firmaları, çiçekçilerinden de haber vermek-almak iyi olur.

Sizin yukardaki haberinizle mor salkımların tam zamanı olduğunu ve aşşağı yukarı fiyatını da öğrenmiş olduk :)

kartal124
22-03-2012, 23:15
Arkadaşlar,
Bauhause'un bitki ana tedarikçisi Yalovada faaliyet gösteren Akdoğa firması.
Firmanın web adresi,
http://www.akdoga.com
facebook adresi,
http://tr-tr.facebook.com/akdoga

İstekler bu firmaya iletilirse, belki dikkate alırlar.

Bu arada bitkilerin birde Türkçe isimlerini etiketlere yazsalar, daha iyi olacak.Bu gün Marmara Forum Bauhause uğradım baktım hoş bir bitki var.Fotoğrafı bana bir şey hatırlatıyor ama etikette lonicera yazıyor, anlamadım tabi, sonra bir baktım ki bu bizim kırk yıllık hanımeli.Sayelerinde latince bilgimiz bir hayli gelişecek bu gidişle.

jineop
22-03-2012, 23:52
Bu da Bahçelievler Semt Pazarı' nda, hemen girişteki çiçekçi tezgahı.

Gerçi konu başlığımız, birçok arkadaşımızın ulaşabileceği, ''Yapı Marketler'' ama bu iki kareyide benim hoşluğum olarak kabul edin lütfen!;)

Çiçekçinin 60 Tl.ye sattığı bu çiçeklenmiş Mor Salkım (Wisteria Sinensis)'lar ilgimi çekti.:)

275526

275527

Mor salkım için 60 lira çok yüksek. Büyüme hızını düşününce hele :mad:

Orhan Özbilgiç
23-03-2012, 04:54
Mor salkım için 60 lira çok yüksek. Büyüme hızını düşününce hele :mad:

Çok haklısınız.
Sonbaharda Samsun' da, aynı gelişmişlikte (çalı formunda budanmış) iki tanesini, ya 10 ya da 15 liraya aldım.

Bunlar erken çiçeklendirmişler ya! Albenisi fazla.Turfanda erik gibi, fahiş fiyat istiyorlar.:)

loveflower
23-03-2012, 09:39
Günaydın arkadaşlar,
http://www.markafoni.com/product/yaz-bahceleri-0/all/ sitesinde bugün
yaz bahçeleri tohumdan, yaprak toplama makinasına- gazlı havayadan silinmez kaleme- su terazisinden piknik sepeti, semaverine, bahçe aletleri, bahçe elektrikli aletler, bahçe aksesuarları, saksılar, daha bir sürü şey bir kaç günlüğüne indirimli satışa sunulmuş gözatmak istersiniz belki.

sevim4
23-03-2012, 10:12
Orhan abim çok güzel görüntüler emeklerine sağlık.
Malesef burda yok Bauhausu:( orda iki güzel glematis gördüm fiyatlar ne kadardı aceba?
Sevgili jinop vallahi yine geldi glematis zamanı içim kıpır kıpır oldu.;)

Orhan Özbilgiç
23-03-2012, 12:24
Orhan abim çok güzel görüntüler emeklerine sağlık.
Malesef burda yok Bauhausu:( orda iki güzel glematis gördüm fiyatlar ne kadardı aceba?

Clematislerin fiyatları,9.90 tl. Sevim Hanım.

serkan_istanbul
23-03-2012, 20:12
212 alış veriş merkezindeki praktiker tam anlamıyla bakımsız bitkilerle doluydu. Canım orkideler o üstlerine sapka batırılmış zavallı kaküsler, bakımsız kamkatlar, meyve fidanları, yani hayal kırıklığına uğradım. Bayrampaşa bauhaus kat kat daha iyi.

kartal124
23-03-2012, 21:12
Maalesef bazı marketler bitki eziyethanesine dönüşüyor.Susuz, bakımsız bitkiler can çekişiyor.Geçen gün büyük bir markette penceresiz bir ortamda, loş bir ışık altında satılan minyatür güller gördüm,çoğu buruşmuş kurumaya yüz tutmuştu.Hiç niyetim yokken ederinin çokta üstünde olan fiyatlarına rağmen belki bir kaçını kurtarırım diye 3 saksı gül aldım.Yoğun bir bakımla kendilerini topladılar, yaşama sıkı sıkı tutundular.
Satışa sunuyorsan uygun bir ortam yaratmak çokmu zor?Onlarda can değil mi?Eziyet etmeye ne hakkımız var.O zavallı bitkileri gördükçe içim sızlıyor.

sevim4
24-03-2012, 19:27
Fiyatı uygunmuş offfff.

k_elif
26-03-2012, 17:33
Merhaba;
Sonunda Kartal sahilyolundaki fidanlığın adını öğrendim. "Yalova Garden Center". Bugün yeni bitkiler gelmişti. Heryer rengarenk cıvılcıvıldı. Bazılarını fotoğraflamaya çalıştım

k_elif
26-03-2012, 17:36
Fotoğraflar daha devam ediyor

k_elif
26-03-2012, 18:23
Bunlar da diğerleri. O kadar güzeldi ki hangisini çeksem şaşırdım.

k_elif
26-03-2012, 18:27
Ve bunlar da son pozlar.

gülenmelek
26-03-2012, 20:14
Çanta çiçekleri vaaarrrr :eek: Umarım buralarda da rastlarım ;)

sargonx
26-03-2012, 23:02
Teşekkürler, ancak Bauhus'un üstünlüğü tartışılmaz gibi gözüküyor :)

feriha
26-03-2012, 23:12
İlk defa satışta bergenya görüyorum. Pieris harika açmış..

Çok güzeller, teşekkürler..

sevim4
27-03-2012, 09:00
Burdanda satış yapılsa nede iyi olur biz ulaşamıyanlar için.

canannuman
27-03-2012, 10:06
Bayrampaşa Bauhausta "Rubus Idacus malling promise" Ahududu var. Ben aldım ama tam olarak yediverenmidir, dikensizmidir, tatlımıdır ne özelliği var bilmiyorum. Birtanede siteden sipariş verdim.

Kedi Tırnağı
27-03-2012, 13:56
TEDİ Marketlere çiçek tohumları gelmiş. Dün uğradığımda görünce yine kendimi şaşırıp 10 ayrı türde paket aldım. Aslında 10 türden fazla vardı. Genta marka tohumlar. Daha önce ekip yaz sonu tohum toplayıp( ne uğraşmıştım hevesle) ertesi sene hiç bir şey çıkmadığımdaki hayalkırıklığımı siz de yaşamayın. Muhtemelen hepsi kısır tohumlar. ama bazı türler zaten çok yıllık olduğu için kalıcı olmaları iyi. Benim bu sene aldığım türler: Karışık renkli superbissima petunya, Mavi vapur dumanı, Kadife, Yaprak güzeli, aslanağzı, kedi tırnağı:D, zinya, çörek otu, karışık renkli iri mine, cezayir menekşesi. Bunların dışında ipomea( sabah sefası), şebboy, latin çiçeği de vardı. Geçen sene bu kadar çeşit gelmemişti. İlgiyi görünce sanırım çeşitlendirdiler. Bu marka tohumlardan bu cuma Bİm e de gelecek ama hangi çeşitler olur bilmiyorum. İki markette de paket fiyatı 1.50 TL.

Ayrıca saksıda ranunculus vardı. Aylardır heder olmuş kaktüsleri saymıyorum bile( şapka mapka takıyorlar). Plastik toprak küreği vs. Saksı çeşitleri var. bu sene demir askılardan da gelmiş ama çifti 3.50 TL idi. 1 milyoncudan çifti 3 TL ye almıştım ben:) 3 lü seramik saksı paketi var çeşitli desenlerde. Alta delik açmışlar. iç içe 3 farklı ebatta paket halinde satılıyor. Çeşitli desenlerde. 15.99 TL bana pahalı geldi. Migros' da kocaman sırlı desenli saksılar daha ucuza mevcut.

Hakmar Marketlerde ise hala 10 lt torf paketleri mevcut( 2.50 TL) 4.50 Tl ye kutuda bitki besinleri( 20 li paket) var. Saksı da vardı ama bizdekinde bitti haftalar sonra.

Kedi Tırnağı Haber, Çekmeköy...:dilli:

sabah
27-03-2012, 16:03
Merhaba;
Sonunda Kartal sahilyolundaki fidanlığın adını öğrendim. "Yalova Garden Center". Bugün yeni bitkiler gelmişti. Heryer rengarenk cıvılcıvıldı. Bazılarını fotoğraflamaya çalıştım

Bergeniayı bolca satışta görmek sevindirici. Demek yakında diğer marketlere de gelecek.

Yalova Garden Center'ın telefonu olsaydı kargo gönderip gönderemediklerini sorardık.

k_elif
27-03-2012, 18:07
Telefonunu da verebilirim
Yalova Garden Center : 0 216 517 58 40.

Cymbelina
27-03-2012, 18:42
Selamlar, bu cuma, yani ayın 30'unda BİM markete tohum ve soğanlı çiçek gelecekmiş. Tohumlar Genta marka. Eger ilanındaki resimlerdeki tohumlar gelecekse mavi vapur dumanı, karanfil ve aksam sefası da varmıs. Ben gecen yıl aksam sefasını aldım bir hevesle ve yetistirdim ancak şöyle bir sorun oldu: çiçeklendiler ama her acan çiçek ancak bir gun açmıs oldu, ertesi gune kapandı ve sonrasında o cicek kurumaya basladı. Oysa, (gecen yıl oturdugum) apartmanın onundeki gorevlinin yetistirdigi aksam sefaları farklıydı, gorunusleri de farklıydı, daha guzeldi. İnceleyince gordum ki onlardaki aynı cicek ertesi gun de acıyor. cok bilgim yok ama sanırım bu tohumdan kaynaklanıyordu. Gene de bu Genta tohumlardan alıp yetistirebilirsiniz, bendekilerin cok hafif ama cok guzel bir kokusu vardı. Bu sene de insallah vapur dumanını denemek istiyorum.

kartal124
28-03-2012, 21:47
Marmara forum Bauhause bol miktarda sardunya gelmişti.Fiyatları 4.80 TL idi.Ayrıca yeni clematis'ler ve mimozalar gelmişti.

Kedi Tırnağı
28-03-2012, 23:31
Selamlar, bu cuma, yani ayın 30'unda BİM markete tohum ve soğanlı çiçek gelecekmiş. Tohumlar Genta marka. Eger ilanındaki resimlerdeki tohumlar gelecekse mavi vapur dumanı, karanfil ve aksam sefası da varmıs. Ben gecen yıl aksam sefasını aldım bir hevesle ve yetistirdim ancak şöyle bir sorun oldu: çiçeklendiler ama her acan çiçek ancak bir gun açmıs oldu, ertesi gune kapandı ve sonrasında o cicek kurumaya basladı. Oysa, (gecen yıl oturdugum) apartmanın onundeki gorevlinin yetistirdigi aksam sefaları farklıydı, gorunusleri de farklıydı, daha guzeldi. İnceleyince gordum ki onlardaki aynı cicek ertesi gun de acıyor. cok bilgim yok ama sanırım bu tohumdan kaynaklanıyordu. Gene de bu Genta tohumlardan alıp yetistirebilirsiniz, bendekilerin cok hafif ama cok guzel bir kokusu vardı. Bu sene de insallah vapur dumanını denemek istiyorum.

Sn Cymbelina, apartmandaki akşam sefalarından tohum toplamadınız mı? Çok arsız ve kolay yetişir. Bolca tohum verir. Bizim apartman bahçesinde de geçen sene başka bir bahçeden toprak getirip serpince kendiliğinden her yerden fışkırdılar. tonla tohum döktüler. Bu sene muhtemelen yine çıkarlar bolca. Genta marka tohumlar kısır. Ben çoğu türünü 2010 da ektim ve yaz sonu tohum topladım özenerek ama ertesi sene tek biri bile yeşermedi. 13 tür aldım bu sene de dayanamayarak.

Orhan Özbilgiç
29-03-2012, 10:32
Sevgili kartal124 ''Yeni clematisler gelmiş.'' yazınca biraz önce gittim.
farklı birkaç çeşit daha gelmiş. Ancak tüm sarılıcıların fiyatını 2 lira arttırarak, 11.90' a çıkarmışlar.

277587

Bu tek kalmıştı ben aldım.:)

277588

277589

277590

277591

Orhan Özbilgiç
29-03-2012, 10:34
Sonuncusu bu...

277596

denizakvaryumu
29-03-2012, 10:44
Duchess of Albany

ilk defa gelmiş ...Yabancıya gitmemesi iyi olmuş :) gelişmeleri yazarsınız...

Clematisler dayanıklı oldukları kadar naziktirler bir de bakmışsınız en iyi dönemde birden kurumuş olurlar...

Toprağın organik bakımdan kesinlikle zengin olması gerek (hayvan gübresi-kompost gibi)
Yapraklar güneş alırken kök güneş almayacak, hastalıklara dayanıklı olması için saksıda olmayacak... gibi bazı püf noktaları var...

Zaten nette bol çiçekli clematis gördüğünüzde hemen etrafına bir bakın :) özellikle İngiliz bahçelerinde hemen durum kendini gösteriyor...

sevim4
29-03-2012, 10:54
Sevgili orhan abim keşke haberim olsaydı gideceğinizden:( bende size sipariş verirdim.

sabah
30-03-2012, 10:08
Hatırlatma:
BİM'de soğan satışı başladı.
278336

yeşillim
30-03-2012, 10:24
9.15 de Bim de herşey tükenmişti. Bu hafta da havamı aldım.

Benol Hazaroğlu
30-03-2012, 12:27
Saat 9.30 da Bim deydim. Çiçek soğanları bitmiş. Son kalan saksıları ben aldım.
Dün ayni büyüklükte 2 saksıya 15TL vermiştim. Bu gün 2 saksıya 7TL verdim.

Sevgi Durul
30-03-2012, 14:12
Bimden sadece toprak ve saksı ile döndüm.:rolleyes: Maalesef soğanlar bitmişti.:rolleyes:

gülenmelek
30-03-2012, 15:36
Aklıma bir ihtimal geliyor ama hani kimsenin de günahını almak istemem. Acaba ucuz alıp daha pahalıya satabilecek kişiler bu tür ürünleri toptan mı alıyor ki ? Yoksa sabahın 9'unda niye o kadar çabuk bitiyor ben anlamadım :(

sabah
30-03-2012, 16:30
Satışa sunulan paket adedi çok sınırlı olabilir.

alanur
30-03-2012, 17:49
Ben de 9' a 5 kala oradaydım bim daha açılmamıştı, bir kişi bekliyor sonra bir kaç kişi daha geldi ve tam 9' da kapı açıldı. Toplam 5 kişi bahçe bölümüne yöneldik. Ben zambak, glayör soğanlları aldım. Bir hanım dahiaları topladı. Baktım 5 tane soğanlı bitki kalmış. Toplasanız 20 adet yoktu. Soğanlar çok sağlıklı değillerdi. Aldığım soğanların biri küflenmişti. Çiçek tohumları da en fazla 20 adettir. Ben oradayken kimse almadı. Yani o ki az getiriyorlar.

esk nisagül
30-03-2012, 18:13
Bu alışverişte en karlı çıkan ben oldum herhalde 7 paket canna 3 adet saksı 4 adette tohum aldım

umutyolcusu
30-03-2012, 19:36
Ben de sabah 9:30 gibi gittim.1 paket torf,4 uzun saksı,1 tane 6 lt lik saksı,2 yuvarlak saksı,alet takımı,bitki besini,1 paket yıldız soğanı,2 paket lilium,3 paket glayör soğanı aldım.Kırmızı galyörler küflüydü almadım.Annem görse çoook kızar:))

Zafer İnandıklı
30-03-2012, 20:01
Bu gün bim'den alabildiklerim.

zbk74
30-03-2012, 20:12
sayın Cymbelina BİM geçen yılda genta marka tohum satılıyordu ve çeşitte daha çoktu.ben çoğunu aldımdı ve vapur dumanından çok memnun kalmıştım.hatta tohumda topladım ama bu sene ekince ne olur bilmiyorum!fakat çin karanfili ve normal karanfil tohumları çok güzel çimlendiler ama cılız oldular nedense..bi türlü güçlenemediler..

zbk74
30-03-2012, 20:13
bende bu sabah bim e uğradığımda talan olmuştu hiç bir soğandan almak kısmet olmadı ..fakat arkadaşlar ŞOK market'lerde dün aynı marka aynı soğanlardan bulmak mümkün..bilgilerinize....

şewwal
30-03-2012, 21:30
ben de saksı ve toprakla dönenlerdenim :)))) 2 adet yuvarlak saksı ile 2 torba toprak aldım.
herkes bi uğramış herhalde

17mine
31-03-2012, 01:31
Sevgili CYMBELİNA, Bim'den istediklerinizi alabildiniz mi?Bizim 3,5 yaşındaki bıcırık da "moy çiçek";) istemişti fakat hırpalanmış lalelerden başka bir şey kalmamıştı :(

Kedi Tırnağı
31-03-2012, 11:23
Akşam okul dönüşü Bim' e uğradım. Arka mahallede indim. bizim markette kalmamışsa oradan alayım dedim. Soğan filan kalmamıştı. Birkaç paket tohum vardı. Bahçe makası seti aldım. 2 de saksı. Bizim mahalledekine geldiğimde orada da bir paket beyaz zambak ve beyaz glayöl vardı sadece. tohum vardı. torflar zaten geçen sene de tükenmişti sabahtan. Migros' dan beyaz zambak almıştım. Bunu da apartman bahçesi için alıverdim. Hortum aldım bir de. açık mavi renkli muscari ve sarı lale, kırmızı lale.
Geçen yıl birkaç gün de olsa soğanlar kalmıştı markette. Bitki meraklıları çoğalıyor diye düşünüp sevindim. Ya da başka sebepler?

TEDİ Markete uğrayınca ise sürprizle karşılaştım. Koli koli bitki gelmişti.
Kaktüslere daldım tabii hemen. Yağmurun altına koymuşlar sırılsıklam olmuştu zavallılar. Küçük boy kaktüsler( 5TL). Dayanamayıp 4 çeşit aldım. Tentenin altına aldım, sularını boşalttım:) Tohum paketlerini de suyun altına koymuşlar sırılsıklamdı. Ne kadar özensiz oluyor bu marketler. Açelyalar güzel. 6 TL. Sardunyalar-sakızlar 5 TL. Ranunculuslar 3.60. Kalanşu galiba 6 TL. Bolca minyatür gül vardı. Sinereryalar. Minik fideler vs. Begonyalar.

Cymbelina
31-03-2012, 17:56
Selamlar, dün sabah hemen BİM'e uçtum resmen:) gunlerdir o tohumların hayaliyle yatıp kalktıgım icin. Ben gittigimde tahmin edeceginiz gibi talan edilmisti, torf bile alamadım, bitmisti. Hesapta sadece 2 paket tohum alacaktım ama hepsini almaya kalktım, dayanamadım. Ayırdıgım butce kısıtlı oldugu icin iclerinden elemek zorunda kaldım. Aldıklarım şunlar: mavi vapur dumanı, kucuk karanfil, zinya, beyaz iri papatya, şebboy. Ben bile hayretteyim niye şebboy aldım, nereden cıktı, o an şuurumu kaybettim neredeyse:) Şimdi yukarıda yazanları okudum, Genta tohumlar kısır diye yazmıs arkadaslar, buna da uzuldum. Zaten şüpheliydim gecen seneden, aldıgım aksam sefası ile kapının onundekiler farklıydı. Sayın Keditırnagı sormus onlardan toplamadın mı diye. Topladım elbette, ama tasınırken nereye koydugumu bulamıyorum. Gecen gun 3 tane gece sefası tohumu buldum ama bu bulduklarım o kapının onundekiler miydi yoksa benim Gentaların dökülen tohumumuydu bilemiyorum.

Kedi Tırnağı
31-03-2012, 19:10
Sn Cymbelina Şebboy aldığınıza neden üzüldünüz? Benim şebboylarım geçen yaz ektim ve şu an çiçek açmak üzereler. Tüm kış dışarda o soğuklarda kaldı. Eskişehir için de uygundur muhtemelen. akşam sefası tohumunun da aranır olması bir an garip geldi. Çok arsız ya. Bu yaz bahçede yeniden biterler muhtemelen. Hatat opkulumun orda da. Bolca tohum toplarım bu sefer. Bulamayan arkadaşlara postalarız artık:D

Genta tohumları benim deneyimime göre kısır ama çok yıllık bitkilerde sorun değil. Benim 3. yaza giren Genta karanfillerim, şebboyum, aslanağzım saksılarda yaşamaya devam ediyor.

Cymbelina
31-03-2012, 20:31
sayın Cymbelina BİM geçen yılda genta marka tohum satılıyordu ve çeşitte daha çoktu.ben çoğunu aldımdı ve vapur dumanından çok memnun kalmıştım.hatta tohumda topladım ama bu sene ekince ne olur bilmiyorum!fakat çin karanfili ve normal karanfil tohumları çok güzel çimlendiler ama cılız oldular nedense..bi türlü güçlenemediler..

Sayın zbk74 teşekkürler bilgi için, henuz ekmedim ama belki arada size vapur dumanıyla ilgili sorularım olabilir. Normal karanfili alacaktım vazgectim, bilgilerinde 52 hafta sonra çiçeklenir yazdıgı icin. Sonra eve gelince baktım, aldıklarımdan birinde (şu an hatırlamıyorum) 48 hafta sonra çiçeklenir diyor. Küçük karanfil de aldım (48 hafta olan o da olabilir). Alamadıklarım da oldu, neyse artık, Allah herkese sağlıklı günlerde yetiştirmeyi nasip etsin.

Cymbelina
31-03-2012, 20:40
Sayın KediTırnağı, az önce cevap yazmaya calıstım ama olmadı. Şebboy aldıgıma üzülmedim, neden üzüleyim? Sadece 2 paket için gittim oraya ve bütçemi de aşıp başka tohumlar da aldım. Hatta bir kısmını bıraktım. Benim üzüldügüm Genta marka tohumların kısır olması, aldıklarımın hepsi de bu marka. Gece sefasına gelince de, "bir anda aranır olması garip geldi" demişsiniz, ben "yana yakıla dükkanlarda gece sefası tohumu arıyorum, bulamıyorum" demedim. Önceki yazımda da belirtmistim, apartmanın önündeki güzel, gösterisli gece sefalarının tohumlarından bir iki tane almıstım, ancak oradan taşındık ve ben evde bulamıyorum o tohumları. Ben seviyorum gecesefasını, arsız olabilir ama şu an çevremde bahçesi olan, çiçeğe meraklı, tohum temin edebilecegim kimse de yok. Benim bahsettigim buydu.

Sn Cymbelina Şebboy aldığınıza neden üzüldünüz? Benim şebboylarım geçen yaz ektim ve şu an çiçek açmak üzereler. Tüm kış dışarda o soğuklarda kaldı. Eskişehir için de uygundur muhtemelen. akşam sefası tohumunun da aranır olması bir an garip geldi. Çok arsız ya. Bu yaz bahçede yeniden biterler muhtemelen. Hatat opkulumun orda da. Bolca tohum toplarım bu sefer. Bulamayan arkadaşlara postalarız artık:D

Genta tohumları benim deneyimime göre kısır ama çok yıllık bitkilerde sorun değil. Benim 3. yaza giren Genta karanfillerim, şebboyum, aslanağzım saksılarda yaşamaya devam ediyor.

Kedi Tırnağı
01-04-2012, 22:20
Sayın KediTırnağı, az önce cevap yazmaya calıstım ama olmadı. Şebboy aldıgıma üzülmedim, neden üzüleyim? Sadece 2 paket için gittim oraya ve bütçemi de aşıp başka tohumlar da aldım. Hatta bir kısmını bıraktım. Benim üzüldügüm Genta marka tohumların kısır olması, aldıklarımın hepsi de bu marka. Gece sefasına gelince de, "bir anda aranır olması garip geldi" demişsiniz, ben "yana yakıla dükkanlarda gece sefası tohumu arıyorum, bulamıyorum" demedim. Önceki yazımda da belirtmistim, apartmanın önündeki güzel, gösterisli gece sefalarının tohumlarından bir iki tane almıstım, ancak oradan taşındık ve ben evde bulamıyorum o tohumları. Ben seviyorum gecesefasını, arsız olabilir ama şu an çevremde bahçesi olan, çiçeğe meraklı, tohum temin edebilecegim kimse de yok. Benim bahsettigim buydu.

Kızmayın yahu:) ben de yana yakıla akşam sefası arıyorsunuz demedimki. Tabiiki çevrede olmayınca arayabilir insan. Geçen yıl her yerde o kadar çok rastladımki bir an garip geldi demiştim zaten.

Karanfil konusunda ise; ben de 2010 da genta karanfil aldım ve pakette 48 hafta sonra yazdığı için üzülmüştüm. 1 sene nasıl beklenir diye. ama sürpriz yaşadım ve ektiğim tohumlar birkaç ay sonra mis gibi kokulu, rengarenk karanfil çiçekleri açtı. Hatta 3. yaza girdi aynı bitkiler. Ben bu sene cidden abarttım ve 12 tür çiçek tohumu aldım. Bu kadar çeşide saksı bile yetmez balkonda nasıl yer bulucam. Apartman bahçesine doldurucam eğer orada tutunabilirlerse.

Sevgilerle.

denizakvaryumu
01-04-2012, 22:25
Bilkent PRAKTİKER e coffea arabica fidanları gelmiş...

Diğer praktikerlerde de olabilir.

Arap kahvesi (Türk kahvesi) severler kaçırmasın sınırlı sayıda (5-6 adet)...

11 TL

278949

Netten bir resim....

Ayrıca boylu klasik küpeliler ve tijli ceylan göz (sardunya) lar var.
Tijli ceylan gözleri daha önce hiçbiryerde görmedim, ilk defa tijli olarak meydana çıktılar.
Küpeliler ise oldukça uzun ...

Cymbelina
02-04-2012, 15:02
İnternetten Koçtaş ve Tekzen'in aylık kataloglarını inceledim, Koçtaş'takileri şu an hatırlamıyorum ama Tekzen'de de tohum mevcut gözüküyor, markası Thompson'dı sanırım, fiyatı 2,25 gibi birseydi. Bir de normal torf haricinde sihirli torf - sihirli toprak diye birşey satılıyor, bunu da ilk kez gördüm. Ne farkı var onu da bilmiyorum amatörün de amatörü biri olarak. İlgilenenlere duyurulur. Bu arada, Sayın Kedi Tırnağı, 3. yaza gecen karanfillerinize maaşallah.

canannuman
04-04-2012, 11:53
Sevgili kartal124 ''Yeni clematisler gelmiş.'' yazınca biraz önce gittim.
farklı birkaç çeşit daha gelmiş. Ancak tüm sarılıcıların fiyatını 2 lira arttırarak, 11.90' a çıkarmışlar.

277587

Bu tek kalmıştı ben aldım.:)

277588

277589

277590

277591

Acaba bu türler ilkbahardamı, yazın mı? sonbahar mı açıyor. Çiçek boyu çiçeklenme süresi bilen varmı?
Ben yaz açsın istiyorum aslında.

canannuman
04-04-2012, 11:54
Sonuncusu bu...

277596

Birde bu.

kartal124
04-04-2012, 22:39
Herbirinin etiketinde hangi aylarda çiçeklenecekleri yazılmış.Dikimden sonra etiketleri kaldırdığım için bakmam lazım.Nisanda dahi çiçekleneni vardı.

Orhan Özbilgiç
05-04-2012, 06:10
canannuman;
Acaba bu türler ilkbahardamı, yazın mı? sonbahar mı açıyor. Çiçek boyu çiçeklenme süresi bilen varmı?
Ben yaz açsın istiyorum aslında.

Herbirinin etiketinde hangi aylarda çiçeklenecekleri yazılmış.Dikimden sonra etiketleri kaldırdığım için bakmam lazım.Nisanda dahi çiçekleneni vardı.

Sayın kartal124 etiketlerde çiçeklenme aylarının yazılı olduğunu hatırlatınca, benim aldıklarımın etiketlerine baktım hemen. Zira clematisleri dikilmek üzere gönderdim ama etiketleri kaybolur diye ayırmıştım.:)

Jean Paul II : Mayıs-Ağustos,
Miss Bateman: Mayıs-Eylül,
Rouge Cardinal: Temmuz- Eylül olarak belirtilmiş.

esk nisagül
05-04-2012, 11:17
Değerli forum üyeleri hafta sonu istanbula gideceğim sırf çiçek merakı yüzünden istanbulu tam olarak bilmiyorum sizlerden yardım bekliyorum istanbulda kalacağım yer topkapı sarayı civarı buraya en yakın çok çeşidi olan seralar varmı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

canannuman
05-04-2012, 11:25
Eminönü çiçek pazarına mutlaka uğrayın Bayrampaşa Bauhausa mutlaka uğrayın. Eyupte çiçekçiler var mutlaka uğrayın. Alibeyköyde taraflarında açıldı Ağaç A.Ş sanırsam Florya belediye tesislerindede satış kulübesi var. Gittim ama yol olarak Alibeyköy taraflarında tarif edemeyeceğim. Araç yolunu bilen biri varsa tarif etsede orayada uğrayın. İlk aklıma gelenler bunlar. Ayrıca tesadüf semt pazarlarınada rastlarsanız uğrayın şu aralar getirmeye başladılar çiçek.

mmanager
05-04-2012, 11:56
Ben pazartesi günü akşamı adana praktikere gittim öyle bir ağaç yoktu ne yazıkki

nurcanaybay
05-04-2012, 18:03
İzmir de Clematis satın alan olur ise aldığı yeri paylaşsın lütfen...

oceanheart
06-04-2012, 07:12
Değerli forum üyeleri hafta sonu istanbula gideceğim sırf çiçek merakı yüzünden istanbulu tam olarak bilmiyorum sizlerden yardım bekliyorum istanbulda kalacağım yer topkapı sarayı civarı buraya en yakın çok çeşidi olan seralar varmı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Şayet Eminönüne uğrarsanız orada bitki soğanı almanızı pek tavsiye etmem zira soğanların üzerlerine koydukları resimlerin ne rengi ne de cinsi doğru değildir.Ayrıca doğadan koparılmış çiriş yumrularını dalya çiçeği diye bilmeyenlere yutturmaya çalışırlar.Fiyatları da oldukça yüksektir.

Orhan Özbilgiç
06-04-2012, 09:45
Şayet Eminönüne uğrarsanız orada bitki soğanı almanızı pek tavsiye etmem zira soğanların üzerlerine koydukları resimlerin ne rengi ne de cinsi doğru değildir.Ayrıca doğadan koparılmış çiriş yumrularını dalya çiçeği diye bilmeyenlere yutturmaya çalışırlar.Fiyatları da oldukça yüksektir.

Çok haklısınız.
Geçen yıl farklı renklerde diye aldığım 5 glayöl soğanınden sadece sarı ve beyaz renk çıktı. Oysa diğer üçünün üzerindede, farklı renk etiketleri vardı.

Evvelki yıl kışın, hünnap fidanı diye, muşmula (döngel) satmışlardı. Baharda yapraklanma başlayınca anlayabildim. Muşmulayada ihtiyacım olduğundan önemsememiştim.:)

Bu sene aldığım, saksısında krem renk çiçekli ağaç şakayığı diye belirtilen bitkinin, şakayık olduğundan kesinlikle eminim.
Ancak, çiçek renginden değil. Ne zaman açarsa o zaman emin olacağım.:)
Malum, sabıkaları çok...:p

esk nisagül
06-04-2012, 10:47
Bu güzel yorumlar için çok teşekkürler.Notları aldım inşallah sağlıklı çiçeklerle dönerim SAYGILAR

Orhan Özbilgiç
06-04-2012, 21:31
Eminönü Çiçek Pazarı' ndan birkaç görüntü.

Malum orada fiyat etiketi yok. Yüksek bir fiyat söylüyorlar, pazarlıkla tutturabildikleri fiyata satıyorlar.

Nitekim Ağaç Şakayıklara 50, Clematislere 25, lira istediler. Gerisini sormadım.

280419

280420

280421

280422

280423

kartal124
06-04-2012, 22:37
Sayın Orhan Özbilgiç,
Eminönü çiçek pazarı gerçekten çağın gerisinde kaldı, ne nizam, ne intizam, ne de fiyat istikrarı var.
Aynı clematisleri Bauhause'dan 9.90 TL ye almadık mı?
Şakayıkların yumrusunu da Bauhause'dan 8.TL.ye aldım.Diktim. 1 ayda nerdeyse o 50 TL istenenler boyuna geldiler.
Eminönü deyince artık birkez daha düşünüyorum.

yeşillim
07-04-2012, 09:03
Merhaba, yakında Ankara'ya gitme planım var. Bitkiler için Ankara'daki gözlemlerinizi takip ederek o hafta içine gitsem iyi olacak :) Sizden ricam Ankara'daki üyelerimizin bu konuda bilgi vermenizdir. Teşekkür ederim.

sargonx
07-04-2012, 09:03
Eminönü Çiçek Pazarı' ndan birkaç görüntü.

Malum orada fiyat etiketi yok. Yüksek bir fiyat söylüyorlar, pazarlıkla tutturabildikleri fiyata satıyorlar.

3o yıl önce de insanları kazıklamaya çalışıyorlardı, ama insanlar bunda sakınca görmüyorlar, sanki "mucizevi bitki" getireceklermiş gibi ısrarla oraya gidiyorlar...

Orhan Özbilgiç
07-04-2012, 10:00
3o yıl önce de insanları kazıklamaya çalışıyorlardı, ama insanlar bunda sakınca görmüyorlar, sanki "mucizevi bitki" getireceklermiş gibi ısrarla oraya gidiyorlar...

Sayın sargonx;

Öyle demeyin!
Bazen hiçbir yapımarkette ve fidanlıkta bulunmayan bitkilerde bulabiliyorsunuz.;)

Nitekim şu günlerde Manuka(Leptospermum scoparium)adlı çalı bir tek orada var.
Evvelki yıl Jakobinia anita adlı bir çalıyı orada bulup almıştım. Gerçi dış mekanda sadece bir yıl yaşatabildim ya!
Ayrıca, çeşitli evcil hayvanları görüp, dokunamasanda sevmek insana iyi geliyor.:p
Birde o o çevrenin otantik havasını koklamak için gidip uğramadan geçemiyor, benim gibi bitki delileri.:)

sargonx
07-04-2012, 10:14
Sayın sargonx;

Öyle demeyin!
Bazen hiçbir yapımarkette ve fidanlıkta bulunmayan bitkilerde bulabiliyorsunuz.;)

He he, o halde bende çaktırmadan gideceğim o halde :)

useful
07-04-2012, 10:34
dün koçtaşa gittiğimde saksılarda lavanta gelmiş çok ta güzel cılız değildiler 9.90 tl idi

elek
07-04-2012, 11:07
Eminönü'nün kendine has bir havası ve alışveriş kuralları var. Herşeyden önce pazarlık burada sünnet. Çok alıcı gibi gözükmeyin, hele ki aman bayıldım bittim ben bu çiçeğe diye ağzınızdan tek kelime çıkmasın. Fiyatlar hakkında hiçbirşey bilmiyorsanız; söylenen fiyatın dörtte birinden pazarlığı açın. Yarı fiyatında anlaşırsanız iyidir (ki bu bile pahalı kalabilir aslında) Elimde bu kadar var, daha mutfak alışverişi yapacağım diye satıcıyı yoklayın; işe yarıyor. Fiyat inilmezse direnci kırmak yok, gidin dolaşın sonra tekrar uğrayın. En önemlisi de üzerinizde pahalı görünümlü hiç bir giysi-takı- saat vs. olmasın; ilk fiyat direk dış görünüme göre veriliyor - tecrübeyle sabittir.

Güzin Çakar
08-04-2012, 02:01
Çiçek Pazarında benim de başka yerlerde olmayan bitkileri bulduğum oluyor. Pazarlıkla almak zorunda kalıyorum, ama pazarlık bana çok yorucu geliyor. Almaktan vazgeçtiğim bitki sayısı az değil. Bu arada, kışın kaybettiğim Limon'umu senelerce önce dörtte bir fiatına almıştım, arada böyle güzellikler de oluyor.

gilan
08-04-2012, 09:04
Merhaba, yakında Ankara'ya gitme planım var. Bitkiler için Ankara'daki gözlemlerinizi takip ederek o hafta içine gitsem iyi olacak :) Sizden ricam Ankara'daki üyelerimizin bu konuda bilgi vermenizdir. Teşekkür ederim.

Sayın yeşillim,

Eğer vaktiniz olursa Bauhaus'a ve Karşıyaka'daki çiçekçilere mutlaka uğrayın. Bauhaus'ta uygun fiyata ithal ve değişik türler bulabilirsiniz. Karşıyaka şehrin biraz dışında kalıyor ama oldukça geniş bir alana yayılmış yanyana çok sayıda fidanlık var. En küçük mevsimliklerden en büyük ağaçlara kadar her şeyi bulabilirsiniz.

yeşillim
08-04-2012, 09:44
Sayın gilan,Koçtaş, Bauhaus'a gitmezsem olmaz zaten. Karşıyaka'yı not alıyorum. Teşekkür ederim ilginizden dolayı.. Bulunduğum yerde herşey sınırlı!

nevsune
08-04-2012, 13:54
Sn yeşillim, Ankara'da Baumax'da açıldı, uğramanızı öneririm. Yalnız Koçtaşı bilmiyorum ama Bauhaus ve Baumax'a bitkiler perşembe ve cuma günleri geliyor ve genellikle hafta sonları iyileri seçiliyor. Hafta başına kalırsanız ciddi bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Geliş gününüzü ona göre ayarlarsanız iyi olur.

Bir de Çayyolu'nda seralar var. Ben gitmedim ama özellikle orkide vs değişik türler varmış diye duydum.

yeşillim
08-04-2012, 15:02
Sayın nevsune, not aldım çok teşekkür ederim. Almasam da görmek istiyorum:)
Bitkilerin geliş günlerini de sayenizde öğrendim, tamamdır:) Ankara ben geliyorum!!

Mustafa Abdal
08-04-2012, 16:58
İstanbullu ve Ankarada fidanlık ziyareti yapmamış birisi olarak sadece fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile bende baumaxı önereceğim.
Yine fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile bitkiler sağlıklı, çeşitli ve fiyatlarda uygun. İstanbulda da Avcılarda açılacakmış sanırım. Uzakta olsa ziyaret edeceğim.

limon
08-04-2012, 19:32
Ankara'da değişik kaya bitkileri satan bir sera vardı, arkadaşlar sitede paylaşmışlardı ama hatırlamıyorum nerede olduğunu.... Geçen yıl Cemo da gitmişti ve Ankara'daki bitkileri çok beğenmişti diye hatırlıyorum.

denizakvaryumu
09-04-2012, 16:17

1-Karşıyaka çiçekçileri (Dallıoğlu-uzman-ikbal-dörtmevsim-çamlıkaya)
Bu çiçekçilerin dış mekanda çiçekleri olduğu gibi seralarının içine de girin)

2-Baumaks

3-Cepa-bauhouse

4-Bilkent-praktiker

5-Koçtaş-gitmesen de olur eski havasında değil, ben artık gitmiyorum.

6-İkea-sürpriz çiçekler olabiliyor.

7-Çay yolu seraları-her zaman pahalı ama ithal ve bol çeşit olabiliyor.

8-TİGEM fidanlığı

9-AOÇ fidanlığı

Not:Bauhous,praktiker,baumax gibi marketlere cumartesi sabah gidin..

gilan
10-04-2012, 01:57
Denizakvaryumu tam kapsamlı liste vermiş. :)

Öncelik sıralaması derseniz Karşıyaka (zaten tamamını gezeceğim derseniz tüm günü alır) ve Bauhaus derim. Bir tek Baumax'ı bilmiyorum, benden sonra açılmış. :)

Praktiker ve Koçtaş bence ancak vaktiniz kalırsa uğranacak türden. Çayyolu seraları güzeldir ama Karşıyaka'nın alt kümesi gibi. Daha az sayıda çeşidi daha pahalı fiyata alırsınız. Tigem ve AOÇ ise az sayıda bilindik türleri ucuza alabileceğiniz yerler.

yeşillim
10-04-2012, 05:40
Daha ne isteyebilirim ki! hepinize teşekkür ederim. Ankara, bekle beni hafta ortası:) Hani almam şart değil, dayanamayıp aldığım da olacaktır :) fikir edinip bol bol gezmek istiyorum. Burada anlatırım görebildiklerimi. Cevaplarınızla çok mutlu ettiniz. Sağ olun, var olun.

Andora
10-04-2012, 11:58
Tatile çıkarken bitkilerimizin sulanması için yardımcı bir aparat aşağıdaki linkte satışta, belki ihtiyacı olan arkadaşlarımız olur diye düşündüm. Ben aldım ama henüz denemedim. Şu an sadece1,5 Lt. lik cola şişelerine de uyduğunu biliyorum.

Çiçek Sulayıcı 4 Adet Birden 5.90 TL'ye (http://www.yakaladinyakaladin.com/cicek-sulayici-4-adet-birden.html)

Orhan Özbilgiç
12-04-2012, 07:16
Dün Bayrampaşa Bauhaus' a gittim. ''Bahçe Dünyası'' na uğramak olur mu?

Çok sayıda yeni bitkiler gelmiş.
Clematisler, Fiyatı: 11.90
İki değişik Ağaç Şakayık (biri dallarıda yeşil olup, kışın kuruyan, diğeri dalları gerçek bir çalı gibi olup, her baharda dal uçlarından sürgünler vererek çiçeklenen ), İkiside sanırım 18.90' dan satılıyor. Her ikisindede üzerinde çiçek tomurcukları olanları var!
Ayrıca;
Bodur fırça çalıları (Calistemon), sardunyalar, pasifloralar, açelyalar, orman gülleri, liliumlar, yaseminler, sarılıcı üzümsü meyveler, meyve fidanları, kasımpatı ve papatyalar...

282290

282291

282292

282293

282294

Orhan Özbilgiç
12-04-2012, 07:21
282295

282296

282297

282298

282299

Orhan Özbilgiç
12-04-2012, 07:25
282300

282301

282302

282303
Manolya

282304
Ateş Dikeni fidanı

Tika
12-04-2012, 09:49
Koctas'a ceylan gozu sardunyalar gelmis.Ama fiyatlari yuksekti.Bir saksisi 20 lira,gerci sardunyalar uzundu.Yalniz pek ozenli yerlestirmemisler sanirim,bazilarinin dallari kirilmisti.Ben sardunya meraklisi biri olarak ozellikle,sardunyalari takip ediyorum.Sakizlar ve diger sardunyalar 3,75 ti.Praktiker ve Bauhaus'a da gelmistir sanirim,ama ceylan gozu var midir varsa ne kadardir merak ediyorum.

Orhan Özbilgiç
12-04-2012, 10:48
Sayın Tika;
Sabah erken Marmara Forum Bauhaus' a alelacele gittik, geldik. Clematis almak için...
Bu mesajınız daha erken saatlerde yazılmış olsaydı mutlaka görür ve dikkatle bakardım. Ama galiba var:confused: Fiyatını maalesef hatırlamıyorum.:(

Bu arada; Bayrampaşa'ya dün gelen clematisler, orayada gelmiş!

canannuman
12-04-2012, 14:04
Aslında bir gün tur düzenlense bir iki yerden bir minübüs herkezi alsa, sonra İstanbul sera çiçek satış noktaları turu olsa. Ne güzel olurdu.

Tika
12-04-2012, 15:37
Praktiker ve Bauhaus,ikisi de bana uzak.Gayrettepe'de oturuyorum,en yakın Koçtaş var.Gidenler özellikle ceylan gözü sardunya fiyatlarını yazabilirlerse çok sevinirim.Koçtaş'a gidiyorum;ama diğer yapı marketlere göre çiçekleri daha pahalı...

Orhan Özbilgiç,teşekkür ederim.Keşke daha önce yazsaymışım. :)

Not:İstanbul'da nedense merkezde Bauhaus ve Praktiker yok,eksikliğini hissediyorum.

kartal124
12-04-2012, 17:13
Sayın Tika az önce Bauhause Marmara Forum'da idim.Ceylan sardunya yok.Diğer sardunyalar 4 TL civarı idi.

iris41
12-04-2012, 21:39
Mayıs gibi İstanbul Kegıthanede Bauhaus acılıyor sayın tika :p

Tika
13-04-2012, 15:04
Sevindim,iris41. Yakinlarda olmasi daha iyi.Bugun yine Koctas'a gittim.Begonyalar cok guzeldi.Fiyatlari da uygundu.5 lira.İki saksi aldim.Acik pembe ve turuncu renkliler.3 tane de sakiz sardunya aldim.Sardunyalar acmamisti,umarim hepsi ayni renk degildir.Ne renk acacaklar diye bekliyorum.Bu arada ceylan gozu sardunyalari da sordum.Kucuk saksilarda bu aralar gelir,dediler.Fiyati da diger sardunyalar gibi 3,75 olurmus.Gelsin,onlardan her renk istiyorum.Cicekleri kadife gibi,bir harika oluyor.

denizakvaryumu
13-04-2012, 16:01
Denizakvaryumu tam kapsamlı liste vermiş. :)

Öncelik sıralaması derseniz Karşıyaka (zaten tamamını gezeceğim derseniz tüm günü alır) ve Bauhaus derim. Bir tek Baumax'ı bilmiyorum, benden sonra açılmış. :)

Praktiker ve Koçtaş bence ancak vaktiniz kalırsa uğranacak türden. Çayyolu seraları güzeldir ama Karşıyaka'nın alt kümesi gibi. Daha az sayıda çeşidi daha pahalı fiyata alırsınız. Tigem ve AOÇ ise az sayıda bilindik türleri ucuza alabileceğiniz yerler.

Aslında bilenler bilir ama bilmeyenler de vardır...

Eskiden pek tercih edilmese de yeni yıkımlardan sonra gidilebilecek yerler arasında

Bentderesi fidancıları var.Yan yana 10 a yakın fidancı...

İthal hiç yok ama en ucuz yerliler orada...toprak gübre vs...

Bahçeme diktiğim bazı fidanları buradan aldım...

Yani Ankara sıralamasına bent deresi fidancıları mutlaka yer almalı...atlamışım :)