07-01-2013, 16:13 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Çiğ Karnıbahar Salatası
Merhaba Bahçe sayfamda paylaşılmış bir lezzet tarifi... Sahibi sayın Güler. Bu farklı, sıradışı, harika salatayı hatta bu güzel ara yemeği bahçem sayfasında sıkışıp kalmasına gönlüm razı gelmedi... Bir başlığı hak ediyor. Karnıbahar mevsimi geçmeden, denemenizi tavsiye ederim. Bahçe sayfamdan "alıntıdır" (Burada) " Karnı bahar - Çok ekmişim, kime istermisin desem... Hayır istemiyorum diyor." diye yazmışsınız. Bana niye sormadınız ki? Çiğ çiğ karnı baharı yemenizi tavsiye ederim. Güzel bir dip eşliğinde harika oluyor. Kime ikram etsem bayılıyor. (karnıbaharları olabildiğinde ufak çiçeklere ayırın, en büyüğü baş parmağınızdan da küçük olsun. Onları bir kaseye doldurun. Süzülmüş 3-4 çorba kaşığı yoğurdun içine 3-4 diş döğülmüş sarımsak karıştırarak koyuca sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Arzu edenler buna bir çorba kaşığı mayanoz de ilave edebilir. Biraz kırmızı pul biber, bolca kuru nane, (tuzu zaten sarımsak döğerken kattınız) bir kaç damla zeytinyağı ilavesi ile yapacağınız dip de hazırsa, bu çiğ karnı bahar çiçeklerini bu sosa batıra batıra yiyin.) Eğer tadını alırsanızi, karnı baharları dağıtmaktan vaz geçeceğinize eminim. Afiyet olsun... Not: biraz da ince kıyılmış dereotu da ilâve edin. |
07-01-2013, 16:33 | #2 |
agaclar.net
|
Örnek bir davraışta bulundunuz teşekkür ederim |
07-01-2013, 17:52 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
|
Bu tarifi denedim, çok güzel. kereviz ve havucuda rendeleyip aynı sosu kullanarak yapıyorum. Bazanda içine biraz mayonez ve kornişon turşuda koyuyorum. çok güzel oluyor. dere otonuda deneyin. sevgiler |
07-01-2013, 19:34 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Bizim evdekiler bu çiğ karnıbaharı hem salatalara ilave ederek çeşitleme yaparlar, hem de yalnız başına üzerine gezdirdikleri sızma zeytinyağı ve limon, bir tutam pul biber ve hafif tuz serperek çıtır çıtır tüketirler. Asıl lezzeti veren tabi ki sosu. Yoğurtlu sos ile de yakıştığına eminim. Lahana, sap kereviz, kök kereviz, rezene, zencefil gibi çoğu sebzeyi çiğ olarak tüketiyorum ama çiğ karnıbahar ve brokoliyi nedense sevemedim. Benim gibi çiğ tüketemeyenlere de buharda hafif haşlanmış versiyonunu tavsiye ederim. Afiyet olsun . |
|
|