agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni10Beğeniler
  • 8 Gönderen Nuri Murvet
  • 1 Gönderen serkan_istanbul

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-01-2013, 16:13   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Galeri: 1
Arrow Çiğ Karnıbahar Salatası

Merhaba

Bahçe sayfamda paylaşılmış bir lezzet tarifi...

Sahibi sayın Güler.

Bu farklı, sıradışı, harika salatayı hatta bu güzel ara yemeği bahçem sayfasında sıkışıp kalmasına gönlüm razı gelmedi...

Bir başlığı hak ediyor.

Karnıbahar mevsimi geçmeden, denemenizi tavsiye ederim.

Bahçe sayfamdan "alıntıdır" (Burada)

" Karnı bahar - Çok ekmişim, kime istermisin desem... Hayır istemiyorum diyor." diye yazmışsınız. Bana niye sormadınız ki?

Çiğ çiğ karnı baharı yemenizi tavsiye ederim. Güzel bir dip eşliğinde harika oluyor. Kime ikram etsem bayılıyor.

(karnıbaharları olabildiğinde ufak çiçeklere ayırın, en büyüğü baş parmağınızdan da küçük olsun. Onları bir kaseye doldurun.
Süzülmüş 3-4 çorba kaşığı yoğurdun içine 3-4 diş döğülmüş sarımsak karıştırarak koyuca sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Arzu edenler buna bir çorba kaşığı mayanoz de ilave edebilir.
Biraz kırmızı pul biber, bolca kuru nane, (tuzu zaten sarımsak döğerken kattınız) bir kaç damla zeytinyağı ilavesi ile yapacağınız dip de hazırsa, bu çiğ karnı bahar çiçeklerini bu sosa batıra batıra yiyin.)

Eğer tadını alırsanızi, karnı baharları dağıtmaktan vaz geçeceğinize eminim.


Afiyet olsun...


Not: biraz da ince kıyılmış dereotu da ilâve edin.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2013, 16:33   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Örnek bir davraışta bulundunuz teşekkür ederim

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2013, 17:52   #3
Ağaç Dostu
 
serkan_istanbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
Bu tarifi denedim, çok güzel.
kereviz ve havucuda rendeleyip aynı sosu kullanarak yapıyorum. Bazanda içine biraz mayonez ve kornişon turşuda koyuyorum. çok güzel oluyor. dere otonuda deneyin. sevgiler

Tura beğendi.
serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2013, 19:34   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Bizim evdekiler bu çiğ karnıbaharı hem salatalara ilave ederek çeşitleme yaparlar, hem de yalnız başına üzerine gezdirdikleri sızma zeytinyağı ve limon, bir tutam pul biber ve hafif tuz serperek çıtır çıtır tüketirler. Asıl lezzeti veren tabi ki sosu. Yoğurtlu sos ile de yakıştığına eminim.

Lahana, sap kereviz, kök kereviz, rezene, zencefil gibi çoğu sebzeyi çiğ olarak tüketiyorum ama çiğ karnıbahar ve brokoliyi nedense sevemedim. Benim gibi çiğ tüketemeyenlere de buharda hafif haşlanmış versiyonunu tavsiye ederim.

Afiyet olsun .

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024