View Single Post
Eski 07-01-2013, 19:34   #4
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Bizim evdekiler bu çiğ karnıbaharı hem salatalara ilave ederek çeşitleme yaparlar, hem de yalnız başına üzerine gezdirdikleri sızma zeytinyağı ve limon, bir tutam pul biber ve hafif tuz serperek çıtır çıtır tüketirler. Asıl lezzeti veren tabi ki sosu. Yoğurtlu sos ile de yakıştığına eminim.

Lahana, sap kereviz, kök kereviz, rezene, zencefil gibi çoğu sebzeyi çiğ olarak tüketiyorum ama çiğ karnıbahar ve brokoliyi nedense sevemedim. Benim gibi çiğ tüketemeyenlere de buharda hafif haşlanmış versiyonunu tavsiye ederim.

Afiyet olsun .

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön