05-02-2012, 13:04 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Şakşuka ( Rumeli Usulü )
Şakşuka ( Rumeli Usulü ) Malzemeler : * 3 patlıcan * 3 Domates * 3-4 Çarliston biber * 2 Diş sarımsak * Bir kase yoğurt * Kızartmak için sıvı yağ ( Tercihen zeytinyağı ) * 4-5 dal maydanoz * Bir tatlı kaşığı toz şeker * Tuz Yapılışı : * Patlıcanların kabukları soyulur. * Küp küp doğranan patlıcanlar kızgın yağda kızartılıp, fazla yağları süzülür ve yayvan derince bir servis tabağına alınır. * Bir kenarda iyice çırpılan yoğurt, üzerini kapatacak şekilde patlıcanlara dökülür. * Patlıcanlardan kalan kızartma yağında, toz şeker eklenip sarımsaklar ve tohum yatakları temizlenip ince kıyılmış biberler kavrulur. * Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. * Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edilir. * Sosun tuzu verilir. * Bu domatesli sos, yoğurtlu patlıcanların üzerine gezdirilip en üste de çok az ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir. — Afiyet olsun- |
05-02-2012, 15:24 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: Adana
Mesajlar: 635
|
Yaz sebzeleriyle harika olur. En kısa zamanda deneyeceğim |
|
|