agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-02-2012, 13:04   #1
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Galeri: 16
Şakşuka ( Rumeli Usulü )

Şakşuka ( Rumeli Usulü )
Malzemeler :
* 3 patlıcan
* 3 Domates
* 3-4 Çarliston biber
* 2 Diş sarımsak
* Bir kase yoğurt
* Kızartmak için sıvı yağ ( Tercihen zeytinyağı )
* 4-5 dal maydanoz
* Bir tatlı kaşığı toz şeker
* Tuz

Yapılışı :

* Patlıcanların kabukları soyulur.
* Küp küp doğranan patlıcanlar kızgın yağda kızartılıp, fazla yağları süzülür ve yayvan derince bir servis tabağına alınır.
* Bir kenarda iyice çırpılan yoğurt, üzerini kapatacak şekilde patlıcanlara dökülür.
* Patlıcanlardan kalan kızartma yağında, toz şeker eklenip sarımsaklar ve tohum yatakları temizlenip ince kıyılmış biberler kavrulur.
* Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ilave edilir.
* Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edilir.
* Sosun tuzu verilir.
* Bu domatesli sos, yoğurtlu patlıcanların üzerine gezdirilip en üste de çok az ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir. — Afiyet olsun-

Eklenen Resimler
 
yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2012, 15:24   #2
Ağaç Dostu
 
peyyide's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: Adana
Mesajlar: 635
Yaz sebzeleriyle harika olur. En kısa zamanda deneyeceğim

peyyide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024