Şakşuka ( Rumeli Usulü )
1 Eklenti(ler)
Şakşuka ( Rumeli Usulü )
Malzemeler : * 3 patlıcan * 3 Domates * 3-4 Çarliston biber * 2 Diş sarımsak * Bir kase yoğurt * Kızartmak için sıvı yağ ( Tercihen zeytinyağı ) * 4-5 dal maydanoz * Bir tatlı kaşığı toz şeker * Tuz Yapılışı : * Patlıcanların kabukları soyulur. * Küp küp doğranan patlıcanlar kızgın yağda kızartılıp, fazla yağları süzülür ve yayvan derince bir servis tabağına alınır. * Bir kenarda iyice çırpılan yoğurt, üzerini kapatacak şekilde patlıcanlara dökülür. * Patlıcanlardan kalan kızartma yağında, toz şeker eklenip sarımsaklar ve tohum yatakları temizlenip ince kıyılmış biberler kavrulur. * Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. * Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edilir. * Sosun tuzu verilir. * Bu domatesli sos, yoğurtlu patlıcanların üzerine gezdirilip en üste de çok az ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir. — Afiyet olsun- |
Yaz sebzeleriyle harika olur. En kısa zamanda deneyeceğim:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024