29-01-2012, 15:33 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Tavuklu Rumeli Çorbası
Tavuklu Rumeli Çorbası Malzemeler 200 gr tavuk gögsü 2 havuç 2 patates 1 kahve fincani pirinç 4 adet kornison tursu 1 limon suyu 1 yumurta 1 kahve fincani un 1 kahve fincani yogurt Yarim çay bardagi sivi yag 6 sap maydanoz Yarim tatli kasigi tuz Yarim tatli kasigi karabiber 1 domates 5 bardak su Yapılışı Tavugu zar büyüklügünde ve kare kesip yikadiktan sonra 1 litre suda 5 dakika kadar kaynatin. Kaynama devam ederken sirasiyla önce pirinci sonra, rendelediginiz havucu ve patatesleri ekleyin. Daha sonra kornison tursuyu ince ince dograyip kaynayan tencereye atin. 5 dakika sonra atesi kisin. Ayri bir tencerede yagin yarisindan fazlasi ile unu kavurun. Biraz su yedirip çirpma teli ile bulamaç haline getirdikten sonra ocagin altini kisin. Elde ettiginiz unlu karisima limon suyunu, yumurtayi ve yogurdu çirparak ilave edin. Ardindan tencereyi ocaktan alin. Bir baska tavada kalan yagi eritip, ince kesilmis domates ve maydanozu ekleyip iki dakika kadar pisirin. Bu karisimi ve unlu terbiyeyi çorbanin üzerine dökün. Tuzunu ve karabiberini kattiktan sonra servis yapabilirsiniz. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|