View Single Post
Eski 29-01-2012, 15:33   #1
yener.T
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Tavuklu Rumeli Çorbası

Name:  38073_417107296107_69329521107_4459378_7591963_n.jpg
Views: 1744
Size:  34.0 KB

Tavuklu Rumeli Çorbası

Malzemeler
200 gr tavuk gögsü
2 havuç
2 patates
1 kahve fincani pirinç
4 adet kornison tursu
1 limon suyu
1 yumurta
1 kahve fincani un
1 kahve fincani yogurt
Yarim çay bardagi sivi yag
6 sap maydanoz
Yarim tatli kasigi tuz
Yarim tatli kasigi
karabiber
1 domates
5 bardak su

Yapılışı
Tavugu zar büyüklügünde ve kare kesip yikadiktan sonra 1 litre suda 5 dakika kadar kaynatin. Kaynama devam ederken sirasiyla önce pirinci sonra, rendelediginiz havucu ve patatesleri ekleyin. Daha sonra kornison tursuyu ince ince dograyip kaynayan tencereye atin. 5 dakika sonra atesi kisin. Ayri bir tencerede yagin yarisindan fazlasi ile unu kavurun. Biraz su yedirip çirpma teli ile bulamaç haline getirdikten sonra ocagin altini kisin.

Elde ettiginiz unlu karisima limon suyunu, yumurtayi ve yogurdu çirparak ilave edin. Ardindan tencereyi ocaktan alin. Bir baska tavada kalan yagi eritip, ince kesilmis domates ve maydanozu ekleyip iki dakika kadar pisirin. Bu karisimi ve unlu terbiyeyi çorbanin üzerine dökün. Tuzunu ve karabiberini kattiktan sonra servis yapabilirsiniz.

yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön