23-04-2011, 16:31 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Ispanaklı çorba
1 orta boy soğan 2 tahta kaşığı un Göz kararı soğanı öldürmek için sızma veya tereyağı 6 yaprak ıspanak 2 Su bardağı süt - Az sucuk Soğan yağda kavrulur, unu eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt ve göz kararı az su eklenir. Blendırla iyice halledilir. Kaynatılır. İçine robotta çekilmiş incecik ıspanak eklenir. Pişince tereyağında küçücük doğranmış, kırmızı toz biber eklenip kızartılan sucuklar çorbaya katılır. (sucuk yoksa sadece kırmızı biberli tereyağı olabilir. Afiyet olsun. |
24-04-2011, 17:08 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Ben gözkararı yapıyorum bu az ölçülerle yapılanı. Daha fazla un kavurma ,daha fazla ıspanak çok ta sulu yapmıyorum. |
15-04-2018, 10:56 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-09-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 30
|
Çocukluğumda (yani Milattan Önce 55 yıllarında) Adana'da ıspanağın kendisi yemek, kök kısımları çorba yapılırdı , ıspanak başı çorbası denir. Kökler iyice yıkansa da içindeki kum zor çıkıyor; bunun için ikiye üçe kesip suda bekletilir. Diğer tarafta ince kesilmiş soğan, sarımsak, salça kavrulur; biraz su eklenerek daha önceden haşlanmış nohut ve yeşil mercimek eklenir. Kaynamaya başlayınca ıspanak başları ilave edilir. Kısa sürede pişecektir. Ateşten almak üzereyken kuru nane ve limon eklenir. Oldukça kıvamlı, aslında yemek grubunda anılması gereken bir çorbadır. Benim hala vazgeçilmezimdir. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|