agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Lale Teyze

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2011, 16:31   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Ispanaklı çorba

1 orta boy soğan
2 tahta kaşığı un
Göz kararı soğanı öldürmek için sızma veya tereyağı
6 yaprak ıspanak
2 Su bardağı süt - Az sucuk

Soğan yağda kavrulur, unu eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt ve göz kararı az su eklenir. Blendırla iyice halledilir. Kaynatılır.
İçine robotta çekilmiş incecik ıspanak eklenir.
Pişince tereyağında küçücük doğranmış, kırmızı toz biber eklenip kızartılan sucuklar çorbaya katılır. (sucuk yoksa sadece kırmızı biberli tereyağı olabilir.

Afiyet olsun.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2011, 17:49   #2
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Önceden yapıyordum unutmuşuz. Burası Ege olduğu için zeytinyağlı yaparız. Sucuksuz.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2011, 16:30   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili Benol Hazaroğlu, teşekkür ederim.
Peki, bu 6 adet ıspanak çorbaya yeşil renk vermeye kâfi geliyor mu?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2011, 17:08   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Ben gözkararı yapıyorum bu az ölçülerle yapılanı. Daha fazla un kavurma ,daha fazla ıspanak çok ta sulu yapmıyorum.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2011, 17:55   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sağ ol, ben de yoğun çorbaları severim, öyle çambur cumbur sulu çorbalar pek hoşuma gitmez. Çorba, kaşığa bulanmalı benim zevkime göre.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2018, 10:56   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-09-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 30
Çocukluğumda (yani Milattan Önce 55 yıllarında) Adana'da ıspanağın kendisi yemek, kök kısımları çorba yapılırdı , ıspanak başı çorbası denir.
Kökler iyice yıkansa da içindeki kum zor çıkıyor; bunun için ikiye üçe kesip suda bekletilir.
Diğer tarafta ince kesilmiş soğan, sarımsak, salça kavrulur; biraz su eklenerek daha önceden haşlanmış nohut ve yeşil mercimek eklenir. Kaynamaya başlayınca ıspanak başları ilave edilir. Kısa sürede pişecektir.
Ateşten almak üzereyken kuru nane ve limon eklenir. Oldukça kıvamlı, aslında yemek grubunda anılması gereken bir çorbadır.
Benim hala vazgeçilmezimdir.

Gül Batur beğendi.
Lale Teyze Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024