![]() |
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
|
Akçaağaç şurubu
Ağacın gövdesinin delinip akan özsuyun kullanıldığını duydum ama başka şey bilmiyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
agaclar.net
|
Malina şöyle bir araştırdım, Usareyi ağaçtan aldıktan sonra kaynatıyorlar, suyu %60 kadar uçup hem kıvamı hem rengi koyulaşıyor.Taze olarak kaynatılmadan da kullanılabiliyormuş. Eskiden şeker yerine de kullanılırmış. Özellikle Amerika'da marketlerde bulunabiliyormuş. Acer saccarinum özellikle bu işe çok uygunmuş. Gövdede yerden 1.3 m yüksekliğe 7 cm derinliğinde bir delik açılıp usare orada alınıyormuş. Hasat geç kış, erken ilkbahar zamanı yapılıyormuş. Hatta ağac en iyi usareyi bir don ertesi güneşli günde veriyormuş.Ağaç başına 40-100 lt ürün alınabiliyormuş. ![]() İçeriğinde çok yüksek oranda çinko ve magnezyum var.İyi bir antioksidan. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim ulaşabildiklerim ova akçaağacı (acer campeste). Burada doğal olarak yetişen bi tür. O zaman ağacı boşuna delmenin bir manası yok. Hayatımız kalan kısmında da akçaağaç şurubu olmayıversin. Varsın amerikan filmlerinde dedektifler donatlarının üstüne döksün, afiyetle yesin. Bende pekmez yerim, ne yapalım ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
pancake ustune veya sosis ile kullanilabiliyormus diye duydum. elimde bir sise mevcut ama nerde kullanmam gerektigini bilmiyorum. sanirim ekmek kaymak ve akcaagac surubu uclusunu deneyecegim. kanada bayragindaki yaprakta surup elde edilen agaca aitmis dediler... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Mine Hanım sanırım yanıldınız şeker akçaağacı A.Saccharum,A.Saccharinum başka bir tür.Orman fakültesi ve Atatürk Arboretumundan başka bir de Beykoz fidanlığında mevcutmuş.Emin değilim ama Emirgan Camii'nin bahçesindeki ağacında A.Saccharum olduğunu sanıyorum.Aslında sedirden sonra bayrak olan tek ağaçtır,başka var mı bilmiyorum.Büyük bir ekonomi oluşturmasından herhalde. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
1- Alıntı:
2- 16-08-2006 13:42 Mine Pakkaner Gövdede yerden 1.3 m yüksekliğe 7 cm derinliğinde bir delik açılıp usare orada alınıyormuş. Acer bu konuyu yeniden gündeme getirmeseydi yukarıdaki alıntıları yapmayacaktım. Böyle abuk bir şurubu, bir ağaca delik açarak yapmayı değil denemek, deneyenleri protesto eder, konuyu özenti haline getirenleri kınardım . Bu saçma şurubun yapımını boş verin. Şimdi kavun zamanı!.. Gelin, bu sıcak günlerde kavun çekirdeğinden sübye yapın. Hem kavun çekirdekleri çöpe gitmemiş olur, hem de unutulmaya yüz tutmuş bu nefis şerbeti dostlarınıza tattırmış olursunuz... ![]() Düzenleyen hassoman : 09-07-2007 saat 23:52 |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Şeker ağacı şurubu elde etmenin iklimle ilgisi olduğunu,ancak Kanada gibi soğuk ülkelerde bunun şerbetinin ve kıvamının içilecek nitelikte olduğunu okumuştum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Nasıl yapıldıgını bilmiyorum ama yabancı bloglarda pasta tariflerinde çok okuyunca, Ankaraya bir gidişimde pasta malzemeleri satan bir yerden almıştım, maple syrup diye satılıyor. Özellikle meyvalı tartların üzerine sos olarak bunu kullanıyorum, tek başına çok ahım şahım bir tadı yok ama meyvelerle birarada güzel oluyor... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu şurup tüm büyük marketlerde var ve oldukça pahalı.Özellikle kimyasal işlemden geçmiş beyaz şeker yemek istemeyenlerin, 1 numaralı favori içeceği. Yukardaki mesajlardan hangi akçaağaçtan edildiği kesinleşmemiş olsa bile Türkiye'de üretilebilir. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|