![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Tohum kesesi
Sonunda bende tohum kesesi oluşturabildim. ![]() Farklı türlerle mesela hercai , yaban menekşelerinin çiçekleriyle hibridleme yapılabilir mi? Aynı familyadan gelmek kaydıyla tabii.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
harika |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2013
|
resimlerden anladığım kadarı ile ilk tohum keselerimi elde ettim hem de bir çiçek üzerinde 4 tane ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
tozlaşmanın olup olmadığını nasıl anlıyoruz. kaç gün sonra belli oluyor. bende 5 gün önce denedim inşallah başarılı olurum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Yeni Üye
|
sayın eceyıldız kadir beyin eklediği resimdeki en yakın olan ççeğe bakarsan diş organın bir kese gibi büyüdüğünü görebilirsin 2-3 hafta içinde yavaş yavaş belli olmyştu.çiçeğin sapının kurumamasından veya çiçeğin kuruyunca boyun bükmemesinden de anlarsın. ben de ilk defa denedim 2 ay falan oldu bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2013
|
sevgili menekşeci baba sizin anlatımlarınızdan cesaretle bende tohum üretmeyi başardım kapsül oluşmaya başladı şimdi kahverengi bir renk alıp büzüşmesinimi beklemeliyim bu ne kadar bir zaman alacak büzüşmeye başlayınca hemen koparacakmıyım ve kopardıktan sonra hemen ekilecekmi yoksa bir süre daha beklemek gerekirmi çok soru sordum galiba ama tohumları ekmek için en ideal mevsim hangisi şimdiden çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
benim tohum keseleri malesef kof çıktı iki ay sonra kuruyup öldüler. yeni denemelerim oldu ama bakalım tutar mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer çaprazlamada başarılı olduysanız tohum pod şeklinde şişmeye başlayacak ve buna bağlı olarak 10-14 gün içinde olgunlaşacaktır. Olgun tohumu oluşturacak bitkilerin ,kültürel çevre ve bireysel etkilere bağlı olarak uygun hale gelebilmesi 3-6 ay veya daha fazla sürebilir.Yani sabır ister. Buruşma başlar, çiçek bitince olgunlaşan pod küçülür ve kahverengiye döner. Bu noktadan sonra yapmanız gereken, artık olgunlaşan pod tohum kapsülünü koparıp ekim öncesine kadar kuru bir havada saklamalısınız. Tohumları serin , kuru bir yerde veya hava geçirmez bir kutuda saklamak gerekir.İyi serin ve kuru bir yerde bakıma alınmış korunmuş tohumlar bir-iki yıl kadar yaşayabilir. Tohum için en iyi ekim zamanı ise 20-22 derece sıcaklık ve ışıgın uygun olduğu bahar aylarıdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Yeni Üye
|
3 ay oldu menekşeci baba ama hala bekliyorum *** sizden öğrendiklerim ama sabır çok zor yaa. hala buruşmadı 3 ayda yeşil yeşil bana bakıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Hala yeşil kalması olumlu , bu sürede tohum bağlıyor. Sabır sabır sabır bu hayattaki başarının sırrı da bu değil mi ? Ama dikkat edin kurumaya başlayınca küçülür dalgınlıkla koparıp atmayın..Başarılar kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Yeni Üye
|
günde 3 -4 defa kontrol ediyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Yeni Üye
|
vee kurudu tohum kesesi sırada tohumların kurumasını beklemek toprağa ekmek çimlenmeesini beklemek büyümesini beklemek çiçek açmasını beklemek var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Yeni Üye
|
sorum şu çaprazlama sonucu elde ettiğimiz tohumlardan elde edeceğimiz yavrular birbirinin tamamen aynısı mı olur yoksa farklı renk ve şekillerde çiçek mi açarlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Yeni Üye
|
daha net bir bilgi aktarma adına linkteki videonun 44. saniyesinde all of these plants came from the same cross (bu bitkilerin tamamı aynı çaprazlamadan gelmektedir) yazısının altında sergilenen tek bir çaprazlamadan elde edilecek ne kadar çok çeşit olabileceğini gösteriyor.Central Jersey African Violet Society 2010 Show - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2014
|
videodakiler ne kadar da güzel... bayıldımmm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2015
|
Beneim yaşadığım şehirde bir çok hibrit çeşidi menekşeyi bulmak imkansız. Çok istediğim menekşeler var özellikle mavi beyaz renkte olanlardan. Ama yok işte ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
![]() Benim menekşelerim çiçek açmıyor. Siz neler yapmışsınız öyle helal olsun Düzenleyen Emineyyüp : 13-06-2015 saat 13:45 Neden: yanlış yazılma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-07-2015
|
Çaprazlama ile ne kadar çok çeşit menekşe üretilebiliyor hayal bile edemezsiz. "The African Violet Society of Minnesota presents the 2015" bu yarışmada söylediğim şeyi daha iyi görebilirsiniz iyi seyirler. https://www.youtube.com/watch?v=TSYesxdAqrQ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
afrika menekşesi, hibrit, melez, üretim |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|