![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Kendi deneyimlerimden cam kavanozların ya da camdan oluşan mini seraların daha iyi olduğunu çıkardım. Plastik kaplarda tavanda buhardan dolayı su birikmesi çok oluyor. Birçok yaprağım bu yüzden çürüdü. Cam kavanoza koyduklarım da bu sorun olmadı. Oldukça iyi köklendiler. Toprak karışımında da normal yosun kullanmamaya karar verdim. Fazla su tuttuğu için kökleri çürüttü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
iyi akşamlar bu anlattığınız yosunu nerden bulabiliriz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Yeni Üye
|
Bende komşumdan aldım direk ektim toprağa
Düzenleyen Su-Toprak : 07-05-2013 saat 17:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Ben 3 aydır bekliyorum. ![]() Yaprağı çok derine dikmediysen 1-1,5 ayda çıkabilir sn Hakkı ŞEN. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
hiç beceremedim ben bu menekşe işini ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Pes etmeyin.
Sayın hira, hemen pes etmeyin... Afrika Menekşesi-Dört Farklı Köklendirme Denemesi başlıklı konuyu gözden geçirin. Şartlarınıza uygun olanı seçin eminim başaracaksınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
Diotomide diktiğim (iç içe kap) çeliklerinden birçok yavrum oldu. Çelikten yetiştirmek isteyenlere başarılı bir örnek oldu. Ama bu minikleri ayırıp hangi ortamda yetiştireceğime karar veremiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Birden fazla yavru var sevgili eylül. Her iki ortamı da deneyip özellikle topraksız ortamdaki gelişmeleri http://www.agaclar.net/forum/afrika-...tm#post1144001 başlığında paylaşırsan çok sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
Sevgili maki01 , geçen yıllarda kayıpları çok yaşadım. Bir daha menekşe bakmayacağım diyorum ama dayanamıyorum. Herşey güzel giderken yaz sıcaklarına kurban veriyorum. İnşallah bu minikleri büyütebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında az ama sık sulayarak, güneş ışından koruyup bol bol yaprakları su püskürterek yaşama şansları arttırabiliyoruz sevgili eylül. Malesef Adana, Antalya gibi illerimizde klimasız yaşatmak çok zor oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bende menekşe yapraklarını diktim bakalım yaşatıp büyütebilecekmiyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Merhaba sevgili üyeler, Bir süre siteye giremedim o yüzden cevabım geç olacak, bahsettiğim yosun, kayalarda filan oluşan her yerde satılan klasik yosundu. Havaların birden ısınmasından dolayı, menekşe çeliklerini kaplardan çıkardım ama ne yazıkki yinede geç kaldım, kimi dal çok iyi köklenmesine rağmen kabın içinde aşırı nemdem ıslanıp çürüdü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Yeni Üye
|
Benimde menekşem çürüdü 2 si bitane kaldı komşumdan aldığım plastik kabın içinde ağzı kapalı hava almıyor hiç devamlı kontrol ediyorum köklenince cıkarcam plastik kabın içinde. 1 hafta 6 gün oldu, en fazla 5 hafta gerekmiş. bugun sudan cıkardım toprağa ekip kapalı kutuya aldım, bugün baktım köklenme olmuş şimdi yavru vermesini beklicem en sonunda başardım. daha önce saksıda diktiğim öldü o çok güzeldi. bu en kötü yaprak tuttu http://pinterest.com/pin/474777985687054845 Düzenleyen Su-Toprak : 07-05-2013 saat 17:52 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
Yeni türlere, yeni çeşitlere merhaba!
menekşecibaba yapraklar toprakla buluştu... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Kısa Kökler
Kilitli poşette yapraktan üretim yaptım. Kökler bana kısa kalmış gibi geldi. Kapalı ortamda nem yüksek olduğundan tembellik edip kök uzatmadan yavru vermeye başlamış. Yavruyu ayırma zamanına kadar poşette bekletmeli miyim yoksa bardağa almalı mıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
Her iki ortamda da devam edilebilir ancak yer sıkıntınız yoksa tadımlık denilen 50-80 cc lik pet bardaklar daha pratik sanki. Poşetteki yüksek nem oranı sıcaklıklarının artması nedeni ile yapraklarda çürümeye de neden olabilir. Tadımlık pet bardakları ben Metro'dan alıyorum. Bulmazsanız piyasadan daha rahat temin edilebilen klasik pet bardakları yarıya kadar doldurarak kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
Şartlar yerindeyse
Şartlar yerindeyse kökten de saptan da büyüyor. Eh be çocuk ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2013
|
çeliklerim
bunlar da menekşecibabadan kopya çekip çeliklediğim yapraklarım. dilerim yavru verirler. ve menekşecibabaya teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
iki farklı menekşe yaprağını alıp aynı yerde köklendirmeye kalksak alacalı renkler elde edebilir miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Biraz açıklama yapmayı hissettim. İki Yaprak çeliği uygun şekilde kesilip, kesim noktaları birleştirilip ayrılmadan dikilse bile, renk karışımının olacağına ihtimal veremiyorum. Birbirlerinin renklerinin karışımı için genetik olarak karışmaları gerekir. Ayrıca, köklenme için yeni hücre bölünmesi gereklidir. Bölünen hücre kendi genetik kodunu taşır. bu işlem için en mantıklı yöntem çiçek tozlaştırmadır. (Hyberdising , hibritleme) Düzenleyen kadiryasar : 20-05-2013 saat 17:28 Neden: eksik bilgi verme. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2013
|
![]() Merhabalar, 17/02/2013 tarihinde yosuna menekşe çeliği koymuştum. Çok şükür yavru verdiler. Benim sormak istediğim konu şu bu yavruları yosundan alıp normal menekşe toprağına koysam acaba ölürler mi? Daha önce burada yosunda menekşe büyüten arkadaşlar vardı. acaba benim soruma cevap verebilecekler mi. Menekşe yavrularım olduğu için çok mutluyum... Bana bu fikri verdiğiniz için de sizlere çok teşekkür ederim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
bende çoğaltma yöntemi yapıyorum..ve o kadar süslü saksılarım var ki.her gelen izlemeye doyamıyor...beğendim diyen,kıymet verecek olan ya da oturmaya giderken (yeni gelin **** yeni bebek doğurmuş olan) süsleyip,ufakta notlar ekleyip götürüyorum...çok güzel anlar yaşanıyor..bunun sevincide bana yetiyor..siz de hediye edin...şöylee pembe ve beyaz dışında açan bir renk varsa bende alabilirim mesela ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2013
|
Dun 16 tane karisik celigim oldu. Cok mutluyum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |