View Single Post
Eski 29-06-2012, 12:11   #12
hberbul
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
Beyaz ekmek yapmak uğruna buğdaydaki çinko atılıyor. Çinko oranı düşük beyaz ekmek, boy kısalığı, zeka geriliği, kansızlık yapıyor.

Aslında bu topraklarda eskiden esmer ekmek tüketilirdi. Kentleşmeyle birlikte beyaz ekmek ortaya çıktı. Doğru olan, buğdayın tama yakın kısmının ekmeğe dönüştürülmesidir, ancak son 30 yılda beyaz ekmek üretmek için buğdayın mineralleri ve vitamini atılır hale gelmiş. Su, maya, tuz ve un girer ekmeğe. Buğday kabuğundan başlayarak mineral deposudur. 6 bin yıldır buğday tüketiliyor, çok dengeli bir besindir buğday. Kentli olmak demek sanki beyaz ekmek tüketmek demek olmuş. Beyaz ekmek tüketilecekse sonradan ekmeğe mineral desteği yapılmalı. Beyaz ekmek ile hastalıklara zemin hazırlanılıyor.

Hangi hastalıklara? Kansızlık, zeka geriliği, boy kısalığı gibi... TÜBİTAK`la yapılan 10 aylık çalışmada, Türkiye`de yaş grupları itibarıyla eksikliği hissedilen mineralleri ve vitaminler buğdayda var. Türkiye`de çocuklarda çinko, demir, kalsiyum eksikliği tespit edildi. Çinko buğdayda var. Buğday çinkoyu topraktan alır. Türkiye`deki ekmeklerde çinko oranı çok düşük, beyaz ekmek yapmak uğruna çinko atılıyor. Kalsiyum eksikliği sağlıksız kemik ve diş oluşumuna neden oluyor. Kadınlarda Demir ve folik asit eksikliği çok yüksek. Yani Türk kadınları kansız. Çok tahıllı ekmek ve tam buğday ekmeği bu eksikliği gidermek için uygun. Bu eksiklikler kadınlarda gebelik döneminde sorun çıkarıyor. * Diyet için önerilen ekmekler de aslında kilo aldırıyor. Beyaz ekmek kilo aldırır. Kepek ekmeğinin kalorisi düşüktür.

http://arsiv.siteniz.org/2009/03/bey...-zararlar.html

hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön