|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
25-06-2012, 23:06 | #1 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
Beyaz ekmeğe “sağlığa zaralıdır” etiketi konmalı...
Beyaz ekmeğe “sağlığa zaralıdır” etiketi konmalı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı Beyaz ekmeğe ?sağlığa zaralıdır? etiketi konmalı Önce ekmekler bozuldu! Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı Önce ekmekler bozuldu! - Prof Mustafa Kaymakçı - Gıda Hareketi |
27-06-2012, 17:59 | #2 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Beyaz ekmeğe ?sağlığa zaralıdır? etiketi konmalı Yazının bir yerinde gülmekten açıkçası sandalyeden düşüyordum. e920 insan kılından üretiliyormuş. Çünkü çok ucuzmuş. Önce berberlerden mi süpürülüyormuş dedim. Sonra bakayım bu neyin nesidir dedim. Bütün net aynı kopyalanmış metinle dolu. Epey aradıktan sonra bunu bir aminoasit olduğunu bulabildim. Bir keresinde diş fırçasını ıslatılmasının macunun bütün etkisini sıfırladığını söyleyen bir yazı da okumuştum. Maddeyi ingilizce arayınca bu evlere şenlik yorumlara ulaşılamıyor. |
28-06-2012, 21:26 | #3 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
Alıntı:
Trabzon l Kontrol Laboratuvar Mdrl |
|
28-06-2012, 22:13 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Valla eskiden paketli bir marka ekmek alirdim, pufidik sandvic ekmegi, koy ekmegi cesit cesitti sonra icindeki katkilari gorunce sastim kaldim.bir daha da almadim 5-6 yil oldu. Ama tabi marketten aldigimiz normal ekmekler mechul onu da yememeye gayret ediyorum da nereye kadar? |
28-06-2012, 22:23 | #6 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
İstanbul'da yaşayanlar biraz daha şanslı sayın COYOTE.. Halk Ekmek'in organik ekşi mayalı ekmeği çok harika ve güvenilir..İçinde hiçbir katkı maddesi yok.. Daha önce ekmeği kendimiz yapıyorduk ama HALKEKMEK'in organiğiyle tanışınca bıraktık.. Sanırım ülkede bu ekmek tektir.. |
28-06-2012, 22:34 | #7 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
E920 Sistain: Un işleme ajanı. İnsan saçı, başta domuz olmak üzere hayvan kılı ve tavuk tüyünden elde edilir.. *****Alt1n Ekmek***** Sayın memet.. İthal edilen bu katkı maddesinde domuz kılı olmayabileceğini düşünemem.. |
28-06-2012, 23:47 | #8 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
İşi gücü bıraktım insan kılından aminoasit üretme işletmesi açtım her gün işçilerden saç kestim ve hammaddemi elde ettim. Bu absürt ötesi işletmeyi epey aradım nette. Önce de dediğim gibi hepsi birbirinden kopyalayıp yapıştırmış metinleri bulabildim. Malesef intenet diş fırçası örneği gibi böyle bilgi/?lerle dolu. Baktığım sitelerin çoğunun refernasının bilimsel değil dini olması da bana ilginç geldi ,onu bir yana koyalım. İngilizcem yettiyse bu amino asidin insan saçından analiz edildiği yazılı İngilizce metinlerde, üretildiği değil. Sanırım biri bilerek ya da benimkinden az İngilizcesiyle böyle çevrimiş gibi. Bir ürün ithaldir diye domuz kılı vardır sonucuna varmanız gerekli değil. Çok da bulunabilecek bir ürün değil yani. Bu amioasit çoğunlukla soyadan elde ediliyormuş çünkü. Daha kolay bir yol. Gıdalarda içeriğinden endişelenmemiz gereken katkılar var da bu saç konusu bana fazla absürt geliyor. |
29-06-2012, 00:16 | #9 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
''Flour treatment agent derived from animal hair and chicken feathers. If from China - human hair.'' Food Additives Guide (900-1520) ''Then, the most common source was human hair found on the floors of Chinese barbershops.'' http://www.glutenzap.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=2378 Genelde hayvan kılı ve tavuk tüyünden elde edildiğini fakat Çin'de insan saçından üretildiğini yazıyor.. Çin'li bunlar..Bir milyar insanın saçı büyük potansiyel olmuş olabilir onlar için..Yaparlar mı yaparlar..Verdiğim ikinci linkte E920'nin Çin'deki kaynağının berber dükkanları olduğunu yazıyor..Size absürd gelen şey bir Çin'li için hiçte öyle görünmüyor sayın memet.. Çin'li bunlar.. Fare ve köpek etinden ızgara yapan insanlar bunlar: http://www.mailce.com/bocek-yemekler...resimleri.html Ne garip dünya değil mi? Hindistan'da bizim zevkle yediğimiz inek eti yasak ve inekler cadde ve sokaklarda özgürce dolaşabiliyor.. Bizim cadde ve sokaklarımızda ise Çin'lilerin ağızlarının suyunu akıtacak kadar çok köpek var.. Düzenleyen pria : 29-06-2012 saat 01:01 |
29-06-2012, 08:54 | #10 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bir metin nasıl nette yazılı olduğu için benim için bilimsel kriter oluşturmuyorsa, o metin İngilizce olduğu için de bilimsel olmuyor. Bütün net hangi dilde olduğu önemsiz biçimde inanılmaz asparagas bilgilerle dolu. Verdiğiniz linklerdeki sitelerin içeriklerinin bilimsel olduğuna dair bir veri bulamadım. Konu dağılıyor ama böyle bire cümleninin çok talihsiz olduğunu düşünüyorum. "Çin'li bunlar.. Fare ve köpek etinden ızgara yapan insanlar bunlar: Bu yıl marduk gezegeninin çarpacağına dair konuya benzettim ben insan saçı konusunu. Bir de ikinbinondrötte üç gün güneş doğmayacakmış. |
29-06-2012, 09:50 | #11 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
Alıntı:
Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Mustafa Kaymakçı bu konuda bir makale yazmış..Bu bir bilimadamı olduğu halde siz daha bu konu açılır açılmaz ona da inanmıyorsunuz ki? Ne hocaya inanıyorsunuz, nede ecnebi veya yerel internet kaynaklarına..Bunların tamamının asparagas olduğunu yazabilmeniz için sizin dayandığınız bir bilimsel veri olmalı.. Starbucks, çilekli frappuccino’larında renklendirici olarak bir böcekten elde edilen cochineal adlı maddenin kullanıldığını kabul ederken, Çin'lilerin insan saçından E920 ürettiğine niye inanılmasın ki? |
|
29-06-2012, 12:11 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
|
Beyaz ekmek yapmak uğruna buğdaydaki çinko atılıyor. Çinko oranı düşük beyaz ekmek, boy kısalığı, zeka geriliği, kansızlık yapıyor. Aslında bu topraklarda eskiden esmer ekmek tüketilirdi. Kentleşmeyle birlikte beyaz ekmek ortaya çıktı. Doğru olan, buğdayın tama yakın kısmının ekmeğe dönüştürülmesidir, ancak son 30 yılda beyaz ekmek üretmek için buğdayın mineralleri ve vitamini atılır hale gelmiş. Su, maya, tuz ve un girer ekmeğe. Buğday kabuğundan başlayarak mineral deposudur. 6 bin yıldır buğday tüketiliyor, çok dengeli bir besindir buğday. Kentli olmak demek sanki beyaz ekmek tüketmek demek olmuş. Beyaz ekmek tüketilecekse sonradan ekmeğe mineral desteği yapılmalı. Beyaz ekmek ile hastalıklara zemin hazırlanılıyor. Hangi hastalıklara? Kansızlık, zeka geriliği, boy kısalığı gibi... TÜBİTAK`la yapılan 10 aylık çalışmada, Türkiye`de yaş grupları itibarıyla eksikliği hissedilen mineralleri ve vitaminler buğdayda var. Türkiye`de çocuklarda çinko, demir, kalsiyum eksikliği tespit edildi. Çinko buğdayda var. Buğday çinkoyu topraktan alır. Türkiye`deki ekmeklerde çinko oranı çok düşük, beyaz ekmek yapmak uğruna çinko atılıyor. Kalsiyum eksikliği sağlıksız kemik ve diş oluşumuna neden oluyor. Kadınlarda Demir ve folik asit eksikliği çok yüksek. Yani Türk kadınları kansız. Çok tahıllı ekmek ve tam buğday ekmeği bu eksikliği gidermek için uygun. Bu eksiklikler kadınlarda gebelik döneminde sorun çıkarıyor. * Diyet için önerilen ekmekler de aslında kilo aldırıyor. Beyaz ekmek kilo aldırır. Kepek ekmeğinin kalorisi düşüktür. http://arsiv.siteniz.org/2009/03/bey...-zararlar.html |
29-06-2012, 14:48 | #13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
firindan eksi mayali esmer ekmek bile bulabiliyoruz ) Buradaki beyaz ekmekler bile Ankara IStanbul ekmeginden cok farkli! |
|
29-06-2012, 14:58 | #14 |
Ağaç Dostu
|
Ankara'da Halk ekmek tam buğday unundan ekmek üretti ancak organik değil... Ben de yıllardır beyaz ekmek almıyorum en son halk ekmeğin tam buğday ekmeğinden almaya başladım 50 krş ve 1 TL olanları var... Ama organik olmadığından ve mayaları endüstriyel maya olduğundan çok da isteyerek almıyorum. Organik tam buğday unu ve ekşi mayalı üretseler satış rekoru kırabilir. Bu arada Ankara'lı arkadaşlar cumartesi günleri sıhhıye pazarında Üç elma doğal tarım (Hüseyin Genç)ve tahtacıörencik köyü stand açıyor, söylemedi demeyin.Tam buğday unu ise tambuğday unu, yumurta ise yumurta, peynir ise peynir... Artık Ankara'da ürün bulunmuyor mazaretine son. Üç Elma Doğal Tarım | http://kardesbitkiler.blogspot.com/2...ruvenimiz.html |
29-06-2012, 15:10 | #15 |
Ağaç Dostu
|
http://tvarsivi.com/player.php?i=2012060429427 Bilinmeyen yönleri ile ekmek Yaş mayalı ve Ruşeymli ekmek nasıl yapılır ? Kesinlikle okuyun ve beyaz ekmek yerine tam buğday unundan ypılmış ekmek yiyin derim. |
29-06-2012, 17:09 | #16 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
Hayatımızdan birde şu pirinç ve organik olmayan bulguru da çıkarmak lazım.. Özellikle pirinci.. Benim kasabada 30 bin dekar cıvarında çeltik (pirinç) ekiliyor..Bütün ova yazın yeşil deniz gibi.. Köyde her gece çeltik muhabbeti dinliyorum.. Hep ilaç konusu anlatılanlar.. Sanırım sezon boyunca 5-6 kere ilaç atılıyor.. Bunları duydukça insan pirinçtende soğuyor..Hep sistemik ilaçlar.. Hele o yabani ot ilaçlarını dozundan fazla attıklarını öylesine ballandırarak anlatıyorlar ki.. .......... Bu sene Kastamonu'nun organık siyez buğdayı veya Kars'ın antik kavılca buğdayından yapılmış bulgurları temin etmeye çalışıp deneyeceğim.. Biraz pahalı olabilir ama az yeriz bizde.. Halkekmek'in organik buğday + ekşi mayalı ekmeğiyle tanıştıktan sonra ekmek tüketimimiz bile azaldı.. |
10-06-2016, 18:06 | #17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
|
Besaş ekmeği alabilir bursada yaşayan,organik ekmek yemek isteyenler.Farkı yiyen bilir zaten... |
|
|