View Single Post
Eski 23-06-2012, 16:36   #2
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Bir de iyice zararsız olan ama gerçekten lezzetli bulduğum için sıkça yaptığım bir tarif daha var.

Kuru kayısıları az bir suyla pişirip eziyorum. Pişmek deyince öyle yemek yapar gibi değil, ezilecek kadar yumuşaması yeterli. Ezilmiş kayısıların içine, kakao ve biraz da öğütülüp un haline getirilmiş bisküvi/yulaf unu/gevrek türü şeylerden evde hangisi varsa karıştırıp küçük toplar haline getiriyorum. Bu küçük topları, ufalanmış fındık veya hindistan cevizine bulayıp buzdolabında sertleşmeye bırakıyorum.

Kuru kayısı tatlı gereksinimini giderirken kakao da çikolata tadını veriyor. Vicdanım bunda yüzde yüz rahat oluyor

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön