agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni18Beğeniler
  • 7 Gönderen nevsune
  • 3 Gönderen nevsune
  • 1 Gönderen malina
  • 5 Gönderen malina
  • 2 Gönderen Eser İlhan

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-06-2012, 16:25   #1
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Ev yapımı küçük atıştırmalıklar :)

Geçenlerde alakasız bir yerde silikon çikolata kalıbı bulunca, Piko türü, içinde meyve, pirinç patlağı gibi zararı azaltacak ama çikolata keyfini yaşayabileceğim bir çikolata yaptım.

Bitter çikolatayı benmari usulu ile erittim. Pirinç patlağını bulamadığım için tahıl gevreklerini ezip, kuru meyve ilave ederek erimiş çikolatayla karıştırıp kalıba döktüm. İstediğimden alası olmuştu. Şimdi vicdanım rahat bir şekilde günde bir tane çikolata hakkımı kullanıyorum
Name:  P6230014.JPG
Views: 1988
Size:  48.0 KB

Kalıp yerine yağlı kağıda döküp, sertleşmeye başlarken bıçak yardımıyla çizgiler yapılırsa da olur gibime geliyor.

 
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2012, 16:36   #2
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Bir de iyice zararsız olan ama gerçekten lezzetli bulduğum için sıkça yaptığım bir tarif daha var.

Kuru kayısıları az bir suyla pişirip eziyorum. Pişmek deyince öyle yemek yapar gibi değil, ezilecek kadar yumuşaması yeterli. Ezilmiş kayısıların içine, kakao ve biraz da öğütülüp un haline getirilmiş bisküvi/yulaf unu/gevrek türü şeylerden evde hangisi varsa karıştırıp küçük toplar haline getiriyorum. Bu küçük topları, ufalanmış fındık veya hindistan cevizine bulayıp buzdolabında sertleşmeye bırakıyorum.

Kuru kayısı tatlı gereksinimini giderirken kakao da çikolata tadını veriyor. Vicdanım bunda yüzde yüz rahat oluyor

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2012, 21:55   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,765
Galeri: 90
Konu adını daha kaç kez değiştireceğim bakalım

jineop beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2012, 21:59   #4
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,765
Galeri: 90
Kuru üzümü sıcak suda şişirin.
Buharda yumuşatmak da olur, biraz mikrodalga fırında tutmak da...

Dorayacıda püre haline getirin. Bu bağlayıcı malzeme olacak.

İçine alabildiği kadar sevdiğiniz şeylerden koyun. Ceviz, fındık, fıstık, kuru kayısı vs...
Streç film arasında tabaka haline getirin, dilimleyin.

Fazla yaptıysanız ayrı ayrı paketleyip derin dondurucuda saklayabilir. Çıkardığınız an, hemen yemeye başlayabilirsiniz

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2012, 23:17   #5
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Kuru üzümü sıcak suda şişirin.
Buharda yumuşatmak da olur, biraz mikrodalga fırında tutmak da...

Dorayacıda püre haline getirin. Bu bağlayıcı malzeme olacak.

İçine alabildiği kadar sevdiğiniz şeylerden koyun. Ceviz, fındık, fıstık, kuru kayısı vs...
Streç film arasında tabaka haline getirin, dilimleyin.

Fazla yaptıysanız ayrı ayrı paketleyip derin dondurucuda saklayabilir. Çıkardığınız an, hemen yemeye başlayabilirsiniz
Muhteşemmm... Tam ağız tadıma uygun bir tatlı. Şekersiz kahvemin yanında harika olur. Yalnız tek sakıncası kalori bombası olması. Yine de denenmeğe değer

jineop ve mandalinci beğendi.
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2013, 17:47   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 196
sayın
kiraz çiçeği şeker miktarını yazmamışsınız.

mozen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019