View Single Post
Eski 06-06-2012, 11:22   #42
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster

Haberde Tarım Bakanlığı'nın analiz raporunda Pınar'ın ürününde kanatlı etine rastlanmıştır diyiyor. Pınar'da al işte bahsi geçen Tarım Bakanlığı raporu. Raporda kanatlı eti yoktur diyor, karışmış vs. demiyor direk raporun kendisinde yoktur diyor.

Yani ya haberde bilerek ya da bilmeyerek bir yanlışlık var. Ya da benim göremediğim başka bir durum var ama göremediğimin ne olduğunu daha kimse açıklamadı.
Buna ne diyorsunuz?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Burada anlamadığım birkaç şey daha var.

Bakanlık rastgele herhangi bir yerden aldığı "52228 M" parti numaralı ürünü incelemiş ve bu tesbiti yapmış. Duyuru tarihi 5 Haziran 2012.

Pınar et, aynı gün (5 Haziran) basın açıklaması yayınladı. Ekinde de 52228 parti nolu ürünün kanatlı eti bakımından "negatif" olduğunu gösterir rapor var.

Bu raporda 52228 parti numaralı ürünün 28/12/2011'de üretildiği, Son kullanma tarihinin 27/4/2012 olduğu yazılı.

Tahlil için 9 Nisan'da, yani bu ürünün son kullanma tarihi olan 27 Nisana 16 gün kala müracaat edilmiş. Tahlil raporu da 12 Nisan tarihli.



Aklıma gelenler;
  • Pınar Et, her ürettiği partiyi böyle tahlile gönderir mi?
  • Gönderir ise onları neden yayınlamaz?
  • Tahlile gönderdiği ürünlerini piyasaya vermeden önce değil de son kullanma tarihine az bir zaman kala göndermiş olması nedendir?
  • 52228 parti nolu sosislerden bir kısmını piyasaya vermeyip dört ay sonra tahlile göndeririz diye mi tutmuşlar?
vs.vs.


Alıntı:
Pınar Et olarak, sadece "Uzun Soyulmuş Sosis - %100 Dana" ürünümüz değil, bütün ürünlerimiz etiketlerinde belirtilen içerik bilgileriyle uyumlu olarak üretilmekte olup, hiçbir ürünümüzde "Taklit" ve "Tağşiş" olarak nitelendirilebilecek bir durum sözkonusu değildir. Adı geçen "Uzun Soyulmuş Sosis %100 Dana, 52228 parti numaralı" ürünümüzün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı, Bornova Veteriner Kontrol Enstitütüsü Laboratuarı'nda yapılmış analiz raporu ekte yer almaktadır. Raporda da görüldüğü üzere ürünümüz %100 dana eti içermekte olup, ürünümüzde herhangi bir uygunsuzluk bulunmamaktadır.
Pınar

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön