View Single Post
Eski 01-06-2012, 19:20   #6
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Söz konusu insan gibi "vahşi" bir türle birlikte yaşamak mecburiyeti olunca dünyada yaşamak, nefes almaya çalışmak da ayrı bir dert oluyor. Kendimi bu noktada insan sınıfına dahil etmek bile zûl geliyor. Kategorisiz canlılar diye de ayrı bir sınıf olmalı bence bizler gibiler için.

Dünyanın merkezine dinler ve inanışlar başta olmak üzere yine insan tarafından ortaya atılan her tür cin fikirlilik ve büyük bir bencillikle "her şey insan içindir, dünya insan için döner ve diğer tüm canlılar da insana hizmet eder" anlayışı konunca kaçınılmaz son da vahşet ve cinayetler olarak görünür perdeye yansımaktadır.

Belki kıyamet denen o büyük günü bunun için icad etmişler. Cinayetlerin, tecavüzlerin, sabır taşını çatlatan tüm bu zulümlerin hesabı sorulacak diye ümit edilmiş gören gözü, hisseden kalbi olup da ızdırap içinde yaşamaya mahkûm olmuş bilgeler tarafından. Ne diyeyim, biz yine üzerimize düşeni yapalım ama "keser döner sap döner, gün gelir hesap döner" diye beklemeye de devam edelim. Eğer Adem'den beri söylenegelenler doğruysa bizden daha sabırlı bir makam var ve bu kadar sabırla beklediğine göre intikamı da oldukça kötü olacak.


Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 10-06-2012 saat 05:40
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön