View Single Post
Eski 24-05-2012, 21:17   #351
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi wellness Mesajı Göster
Merhaba Sayın Lilium ve Kgursan,
ikinizinde tecrubelerine ihtiyacım olacak. Şu an elimde asiatic ve oriantal liliumlarım var. Lilium candidum ile birlikte 13 değişik çeşit veya renk diyeyim. Bunlardan lilium candidum un çiçekleri geçtikten sonra çiçek sapı kumlu toprağa yatırılarak çoğaltılmasının mümkün olduğunu biliyorum. Peki elimde ki diğer çeşitlerde de aynı yöntemle çoğaltmak mümkün müdür?
Lilium candidumu her şekilde çoğalta bilirsin ama bakımı zor, diğer asiatic ve oriantallerde pullarında yavru yapıyorlar ama candidumlar gibi pulları koparılınca pek yapmıyor, pul ana soğanın üzerinyken yapıyorlar, kök bölgelerinde yavru yapıyorlar, tohumuyla üretebilirsin, saplarından üretimi yok.

"lilium candidum un çiçekleri geçtikten sonra çiçek sapı kumlu toprağa yatırılarak çoğaltılmasının mümkün olduğunu biliyorum."

Çiçek sapları kumlu toprakta çürüyebiliyor, en güzeli, serin bir yere pulları yayın üzerine bir bez ya da gazete kağıdıyla kapatın ara sır sipreyle nemlendirin. soğanlar leblebi fındık iriliğine geldiğinde ister ayırarak ekin ister saplarıyla birlikte kumlu toprağa ekin.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön