View Single Post
Eski 24-05-2012, 08:37   #12
bahçehobi
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-07-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 37
Bu konu doğrudan benim mesleğimle ilgili bilgiler, aynı zamanda çevreci bir sivil toplum örgütününde gönüllü üyesiyim. Benim yazdıklarımdan plastik ürünleri savunduğum ve daha sağlıklı olduklarını düşündüğüm sonucuna nasıl ulaştınız anlamadım. Benim yanıtım cam ürünlerin de sera etkisinde plastik ürünlerden daha masum olmadıkları ile ilgili. Plastik ürünlerin sağlıklı olup olmadıkları ile ilgili bir çok bilimsel yayın var dileyen açar okur. Bazı gerçekleri vurgulamakta yarar var; Süt için en uygun ambalajın cam gibi şeffaf bir ürün olmaması gerekiyor. Şeffaf şişelerde satılan sütlerin içeriğinde Vitamin B ve benzeri bir çok faydalı unsur ışıkla bozulur ve yararlı olmaktan çıkar. 10 dakika 100oC sıcaklıkta kaynatılan günlük çiğ sütün içeriği 140 derece sıcaklıkta bir kaç saniyede işlenen UHT sütünün besin değerinin çok gerisindedir.

Cam plastiğe göre ağırdır ve 1000oC sıcaklıkta işlenir. Bilgileri biryerlerden kopyalayarak burada yayınladığımız sürece doğruyu bulamayız, her konu hakkında olumlu-olumsuz birçok yazı bulabilirsiniz. Başta ülkemizdeki basın ve internet olmak üzere bilgi kirliliği günümüze damgasını vurmuş durumda. İnsanlar edindikleri temel bilgilerin önemli bir bölümünü televizyon, gazete olmadı wikipediadan öğrendikleri ve üzerine yeni bir ilave etmedikleri sürece bu böyle devam edecek.

Maalesef sağlıklı sütü nufusu 500 binden kalabalık kentlerde günlük dağıtmak çok güç. Büyük kentler çevresinde sağlıksız koşullarda üretilen, çöplerden toplanan artıklarla beslenen hayvanlardan elde edilen sütlerin dahi UHT sütünden daha sağlıklı olduğunu, en iyi yoğurdun toprakla mayalanacağını iddia edecek Profesörler ve bunu yayınlayacak kanallar gazeteler bu ülkede var, sırf medyada gözükmek uğruna. Söyledikleri doğrudur ancak uygulanabilir değildir. İstanbul da yoğurt mayalayacak sağlıklı günlük çiğ süt ve toprak bulursanız bunu başarabilirsiniz.

Bu başlığa başka bir yanıt yazmayacağım, ancak şunu söylemeliyim, büyük kentler çevresinde üretilen ve satılan çiğ sütler sağlıklı olmadıkları ve üretime uygun olmadıkları için süt fabrikaları tarafından satın alınmazlar.

bahçehobi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön