View Single Post
Eski 20-05-2012, 14:59   #1
Harun Parlak
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Bir Bonsai Nasıl Olmalı?

Bir bonsai tam olarak bitmiş olmasa da zengin görünümüne ulaştığında, doğadaki büyük boylarına göre aradaki fark sadece minyatür olması olmalı. Bonsai her türlü insan müdahalesi olmadan bonsai olmaz.

Bonsai yaparken en önemli konuların başında orantıyı yakalamak lazım.

Bonsaide Eğme, Bükme,Oyma, Yakma, Çürütme, Kırma, Çekiçleme. Telleme aklımıza gelecek diğer müdahaleler hepsi olacak ama baktığımızda yapılan tüm bu müdahaleler doğal yollardan gelmiş gibi görünmeli insan eli değmemiş gibi gürünmeli,

Kesik yaraları yanma oyma yaraları kırılma gibi tüm yapılan işlemler doğada ki yan etkenlerin oluşturmuş düşüncesinin yansıtılması olmalı.

Eğimler kıvrımlar yapmacık görünmemeli eğimler ve yönlendirilmeler, Gün Işığı, Rüzgar, Yıldırım, Kurt yeniği Cürüme ve Oyuklar Her ne olursa olsun doğal afetlerden başına gelmiş olabileceği yansıtılmalı.

Bir bonsai saksı ve ya oturduğu zemin ile bir bütünlük sağlamalı.

İzleyen kişiyi doğaya sürüklemli bir kayalıkta ise önce kayaya tırmanmak sonra ağcın dibinde dinlenmek dinlendikten sonra da ağaca tırmanmak ister gibi olmalı.

Şimdilik aklıma gelen bunlar hatırladıkça yazmaya çalışacağımz. Bu konudaki olması gerekenlerden sizlerin de düşünceleri var ise buradan yazıp paylaşırsanız bonsai nasıl olması gerektiğini hep beraber irdelemiş oluruz.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön