View Single Post
Eski 30-04-2012, 11:03   #5
Onur G. HİTİT
Ağaç Dostu
 
Onur G. HİTİT's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-07-2006
Şehir: İlkadım/SAMSUN
Mesajlar: 365
İbrahim Kılcı'nın Fotoğrafı:

Onur G. Hitit'in Yorumu: Fotoğraf üretim veya karantina tankında çekilmiş gibi bir izlenim verdi. Bu da fotoğrafın çarpıcılığını olumsuz yönde etkilemiş. Bununla birlikte, obje (balık) doğru bir şekilde ortalanmamış. Biraz daha çabayla çok daha güzel fotoğraflar çekebileceğinizden eminim.
Murat Sağdıç'ın Yorumu: Cama cam akvaryumlarda etkili kareler yakalamak çok zordur. Bu tür ortamlarda kompozisyon oluşturmak, çarpıcılık yakalamak neredeyse imkansızdır. Çok yüksek teknikler kullanmak gerekir.
Oğuz Sağlam'ın Yorumu: Herhangi bir özgünlük algılayamadım.


Haktan Aybars Dinç'in Fotoğrafı:

Onur G. Hitit'in Yorumu: Obje ortalanmamış ve bu da puan kaybettirmiş. Balığın, balıkların dışındaki öğeler de çarpıcılığı olumsuz yönde etkilemiş. Ama canlı doğuran balıkları fotoğraflamak genelde zordur. Biraz daha çalışmayla çok daha güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.
Murat Sağdıç'ın Yorumu: Belirli bir kompozisyon yok maalesef, yapay unsurlar ve arka plan kullanılmayışı, akvaryum dışı unsurları kareye almış. Flaş yansıması ciddi bir olumsuzluk.
Oğuz Sağlam'ın Yorumu: Ortam yapay, odaklama yetersiz, flaş rahatsız edici.


Talha Karabıyık'ın Fotoğrafı:

Onur G. Hitit'in Yorumu: Netlikte sıkıntı var. Ama asıl sıkıntı fotoğrafın çarpıcılığıyla ilgili. File, rafyalar ve sağ alt köşedeki tarih olumsuz puana neden oldu.
Murat Sağdıç'ın Yorumu: Kepçe içinde zorlama bir kare olmuş, tarih olmamalıydı. Yapay unsurlar içinde korkan bir balık iyi bir kompozisyon oluşturmaz.
Oğuz Sağlam'ın Yorumu: Herhangi bir özgünlük algılayamadım.


Kadir Uzun'un Fotoğrafı:

Onur G. Hitit'in Yorumu: Netlikte ve kompozisyonda sorun var. Cep telefonuyla çekilmiş bir fotoğraf olduğundan netlik yakalanamamış.
Murat Sağdıç'ın Yorumu: Netlik yakalanamamış maalesef.
Oğuz Sağlam'ın Yorumu: Herhangi bir özgünlük algılayamadım.

Onur G. HİTİT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön