Konu: Konsome
View Single Post
Eski 21-03-2012, 10:35   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Konsome

Çocuklar tatilde Avusturya'ya gitmişlerdi. Kızım anlatırken bir ara" anne, kayaktan sonra geldiğimizde yemekte çıkan çorbalar çok lezzetliydi, soğuktan sonra o çorbalar o kadar hoşumuza gidiyordu ki.
Ben bir et suyu içtim, şaşırdım; çok berraktı, biz evde yaptığımızda et suları bu kadar berrak (su gibi) olmuyor. O kadar berraktı ki, içindeki, sebzeler sanki pişmemişler gibiydi.

Brokoli-bezelya-havuç-maydanoz diri diri gönüyordu ve çok da iyi pişmişlerdi" dedi.

Ben de denemek istedim, Bir gerdan aldım, çorba yapmak için.
Kaynamaya başlayınca siyah köpükleri toplamaya başladım, hiç köpük kalmadı, taa ki beyazlaşana kadar aldım.
Daha sonra yine de bu et suyunu ince tülbent ile süzdüm. Nisbeten beyazlaştı ama tam da onların söylediği berraklığı elde edemedim.

Acaba bu Ksantan Gum dan bir miktar kullansam olur mu?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön