View Single Post
Eski 16-03-2012, 10:52   #16
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Alıntı:
Bebeğe ne gibi zararlar verebilir?
Enfeksiyon ilk 3 ayda bebeğe %15 gibi düşük oranda geçebilir. İkinci trimesterde bebeğe geçiş oranı %30, üçüncü trimesterde geçiş oranı %60'tır. Fakat ilk trimesterde bebeğe geçen enfeksiyon daha ciddi sorunlar yaratır. İleri aylarda geçen enfeksiyon daha az sorunlara sebep olur.
Gebelik oluşmadan önce geçirilen enfeksiyon gebelik açısında risk yaratmaz.

Bebeğe geçen enfeksiyon düşük, rahim içerisinde ölüm, beyin hasarı, hidrosefali (beyinde su toplanması), serebral kalsifikasyon, görme problemleri (koryoretinit), zeka geriliği, işitme problemleri, gelişme geriliği, karaciğer ve dalakta büyüme, pnömoni, myokardit, döküntü gibi problemler yaratabilir.

Hastalığın klasik üçlü hasarı yani triadı 1. hidrosefali (beyinde su toplanması), 2. intrakranial (beyinde) kalsifikasyonlar ve 3. koryoretinit (göz hasarı)'dır.

Bazı bebeklerde gebelik sırasında ya da doğumdan hemen sonra yapılan testlerde enfeksiyonun bebeğe geçtiği ispatlandığı halde herhangi bir hasar ya da anomali gözlenmemiştir.

Bazı bebeklerde ise doğumda bir anormallik izlenmemesine rağmen uzun dönem takiplerinde yıllar sonra görme ve işitme problemleri, nörolojik hasarlar izlenmiştir.
Kaynak

Bunu yazan sokaktan herhangi biri değil, bir Operatör Doktor. Biz de eşe dosta fikrini sorarak değil, bu konuda uzmanlığını almış hekimlerden bilgi alıp öyle karar vermiştik. Çünkü fikir sahibi olmakla bilgi sahibi olmak arasında dünya kadar fark olduğunun her zaman bilincinde oldum. Yukarda yazılanlar bilmem kaç milyarda bir ihtimal dahi olsa hangi anne çocuğunun bu kadar hasarla doğabileceği riskini göze alır ki?

Anneme kanser teşhisi konulduğunda evde kanaryası vardı. Tedavisi sırasında bize verilen kitapçıkta kemoterapi dönemlerinde evde hayvan beslemenin doğru olmayacağı yazıyordu. Çünkü o dönemlerde bağışıklık sistemi çok zayıflıyor ve her konuda dikkatli olmak gerekiyor. Kanaryayı ben aldım. Annem risk altında olmaktan kurtuldu, biz de 7 yıl kadar o kanarya ile mutlu bir sevgi yaşadık. Bazen hayat isteklerimizden farklı seçimlere zorlayabiliyor bizleri. Seçimler doğru ve bilinçli yapıldığında sonuçları olumsuz olmayabiliyor.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön