Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erhan62
Ben taze fasulyenin cig yenerek cocuklari komalik ettigini bilirim.
Bakla da aynisi.
|
Sn. erhan62,
eğer taze fasulyeden ya da taze bakladan zehirleniryorsanız, fasulyede ve baklada değil sizde bir sorun vardır.
Bu bitkileri düzenleyen ve sindirime sunan enzim sorununuz olabilir. Yoksa baklayı tarlanın yanından geçerken bir kaç tane kabuğunu soyup, sonrada zarını soyup yiyen tüm egeliler zehirlenirdi.
Fasulyede öyle, taze mi, iyi pişer mi, lezzetli mi diye bir iki tane çiğ çiğ ağzına atarsın, tatsız tuzsuzdur ama hiç de zehirlenmezsin.
Sadece benim gibi taze baklayı fazla kaçırırsan bir az gaz yapar o kadar.
Sevgili erhan,
eğer bir otun, çöpün ya da sebzenin hafif haşlanmışını yiyorsan, tazesini de yersin. Buralarda kural budur.
Baklanın da hafif haşlanmışı ve üzerine bir az nar ekşisi iyi gider. Bak bu bizim _yani otçu Egeliler için _ ana yemek bile sayılır.
Kusuruma bakma ama anlattıkların şehir efsanesidir, bizim köye geçmez.
Saygılar