Konu: Ceviz içi
View Single Post
Eski 18-12-2011, 09:46   #9
kimlik66
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-12-2009
Şehir: Kanada
Mesajlar: 3
@denizakvaryumu: EVET KiMYSAL KULLANILIYOR!!

>> denizakvaryumu;
Bence cok ehemiyetli bir konuya degindiz. Ve evet maalsef kabuklari acik renk ve temiz gorunumlu cevizler camasir suyu, ve benzer kimysal maddeler kullanilarak piyasaya suruluyor.

Ben deniz yirmi bes yildir burda Kanada'da yasiyorum. ABD ve Kanada'nin hemen her bolgesinde bir cok Farmers Market (yani Ciftci Panayiri)'larini gezdim.... ve bizzat ilk elden sozknousu kimysallarin kullanildigini ogrendim. Ancak; buralarda sozkonusu renk(siz)lestirme islemi daha cok kozmetik, yani musterinin gozune hos gorunsun diye uygulaniyor.

Ayni sekilde pecan cevizide goze hos gorunsun diye kirmizi bir maddeyle boyaniyor burda; Kuzey Amerika'da. Yoksa normalde pecan cevizinin dogal rengi bej, ve solgun kahve tonundadir. Pecan cevizine galiba Turkiyede "pekan ceviz" diyorlar. Yillar once Arizona'da yasarken evimin bahcesinde iki tane pecan agacindan kendi elimle bu cevizleri toplardim.

Laf acilmisken; duyduyogum kadariyla Turkiyede maalesef bazi ureticiler portakal, mandalina ve kirmizi mercimekte kesinlikle kirmizi-orange bir kimyasal renk maddesi ile boyuyorlarmis musterinin gozune hos gorunsun diye.

kimlik66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön