agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen sakagun

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-02-2009, 17:50   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Ceviz içi

Arkadaşlar

son günlerde nette ceviz içi ile ilgili yazılar var.

Ceviz içlerinin kırılmadan kelebek şeklinde çıkması için bir çeşit kimyasal madde ile işlem yapılıyormuş, bu suda bekleyen cevizler çok kolay çıkıyormuş vs.

Ayrıca kara ceviz içlerinin beyaz olması için ayrı bir kimyasal madde daha varmış vs.

Bunların doğruluk payı nedir bilmiyorum, ama ceviz içlerinin hiç kırılmadan kelebek gibi çok düzgün olması son zamanlarda ilgimi çekti, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

 
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2009, 18:11   #2
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Kimyasal madde kullanılıp kullanılmadığına dair bir bilgim yok, ancak cevizi dik tutup, mesafeyi ve gücü ayarlayıp çekiçle üzerine vurduğunuzda içi hiç bozulmadan çıkıyor. Mesafeyi ve gücü ayarlayan makineler üretilmiştir diye düşünüyorum.

Emine Akman beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2009, 18:56   #3
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,641
Galeri: 73
Ben cevizin kelebek gibi çıkmasının cinsinle ilgili olduğunu düşünüyordum. Bazı cevizlerin kabukları ince ve iç kısmında da fazla sert girinti yok, bazılarında da çok kalın kabuk var, beş yerinden kırsam da kalın sert kısımlar arasında ceviz parçaları kalıyor. Böyle düşünüyordum ama yanılmış olabilirim, her işin hilesini bulmada kise bizimle yarışaşamaz çünkü.

Rengiyle ilgi şüphelerim var, bir kaç sene önce çamaşır suyunda bile bekletildiği yazılmıştı. Kabuklu ceviz alıyorum ve cevizin kabuğu tertemiz olanını hiç almıyorum. Zaten kendimiz kuruttuğumuzda simsiyah olmuyor mu?

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2009, 21:53   #4
Ağaç Dostu
 
Mehmet Eskizara's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2006
Şehir: Çorum
Mesajlar: 167
Galeri: 15
Selamlar,benimde bu konuda şüphelerim var o nedenle
ceviz,fındık ve fıstık aldığımda kabuklu hali ile almayı tercih
ediyorum.Kabuklarıda çöpe atmıyorum,biriktirip bahçemde
uygun olan yerlere gömüyorum.Çok güzel gübre oluyor.
Herkese tavsiye ederim.

Mehmet Eskizara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2011, 01:07   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: denizli
Mesajlar: 28
biraz geç oldu sanırım ama bütün halde çıkmasını istiyorsanız cevizin yaşken krılması gerekiyor daha sonra krutuluyor bu şekilde bütün olarak çıkartılır..

boshaft Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2011, 11:31   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-09-2011
Şehir: bremen
Mesajlar: 1
!!!!!!!eylül ayindayiz ve bahcemdeki cevizler olgunlastimi bilmiyorum...bir tanesini actip baktim...ic tahta kismi tamam. ic zari kararmis, asil meyvesi beyaz, disi yesil. simdi mi toplamaliyim???...cevaplayan olursa sorumu, memnun olurum...tesekkür ederim!!!!!!

novelle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2011, 13:57   #7
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,043
Galeri: 4
Normal zamanı eylül sonu, ekimin ilk haftasıdır.

Kabukları kolay soyuluyorsa olgun demektir. Kabukları soyduktan sonra iyi kurutun..

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2011, 14:10   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
meyve etini saran zari cikarip beyaz kisminida yiyebilirsiniz, cok guzel olur, meyveleri saklamak istiyorsaniz, meyve etinin sararmasini bekleyin, kabuk disindaki yesil etli kisimda catlama varsa buda olgunlasdiginin gostergesidir. hasat icin erken, agozce`nin dedigi gibi eylul sonunu bekleyin,
topladikdan sonra yesil etli kismi temizleyin yoksa ceviz kararir.

kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2011, 09:46   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-12-2009
Şehir: Kanada
Mesajlar: 3
@denizakvaryumu: EVET KiMYSAL KULLANILIYOR!!

>> denizakvaryumu;
Bence cok ehemiyetli bir konuya degindiz. Ve evet maalsef kabuklari acik renk ve temiz gorunumlu cevizler camasir suyu, ve benzer kimysal maddeler kullanilarak piyasaya suruluyor.

Ben deniz yirmi bes yildir burda Kanada'da yasiyorum. ABD ve Kanada'nin hemen her bolgesinde bir cok Farmers Market (yani Ciftci Panayiri)'larini gezdim.... ve bizzat ilk elden sozknousu kimysallarin kullanildigini ogrendim. Ancak; buralarda sozkonusu renk(siz)lestirme islemi daha cok kozmetik, yani musterinin gozune hos gorunsun diye uygulaniyor.

Ayni sekilde pecan cevizide goze hos gorunsun diye kirmizi bir maddeyle boyaniyor burda; Kuzey Amerika'da. Yoksa normalde pecan cevizinin dogal rengi bej, ve solgun kahve tonundadir. Pecan cevizine galiba Turkiyede "pekan ceviz" diyorlar. Yillar once Arizona'da yasarken evimin bahcesinde iki tane pecan agacindan kendi elimle bu cevizleri toplardim.

Laf acilmisken; duyduyogum kadariyla Turkiyede maalesef bazi ureticiler portakal, mandalina ve kirmizi mercimekte kesinlikle kirmizi-orange bir kimyasal renk maddesi ile boyuyorlarmis musterinin gozune hos gorunsun diye.

kimlik66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019