Konu: Sakız
View Single Post
Eski 15-11-2011, 08:43   #4
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Damla sakızının tadı da muhteşemdir.

_______________________________

Damla Sakızının Faydaları oldukça fazla olmasına rağmen bizler sadece tatlı ve kahvede kullanıldığını biliriz biraz derine indiğimizde ise sağlık,sanayi gibi bir çok alanda işimize yaradığını görürüz.

Damla Sakızının Sağlığa Faydaları

1 - Göğüs hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
2 - Böbreğe çok yararlıdır.
3 - İdrar söktürücü özelliği vardır.
4 - Cinsi organları kuvvetlendirir.
5 - Karaciğer için tavsiye edilir.
6 - Soğuktan kaynaklanan dalak ağrılarına iyi gelir.
7 - Felçli hastalar için iyi bir şifa kaynağıdır.
8 - Yakısı saçkırana iyi gelir.

Doğal damla sakızı oral hijyen için mükemmel olup doğal damla sakızının güçlü etkisi ile dişleri korur. Ağız için antiseptik özellik taşır. Bu nedenledir ki piyasadaki bir çok diş macunu ve gargara temelinde doğal damla sakızı kullanılarak üretilmiştir. Ayrıca Atina Üniversitesi'nin yürüttüğü özel bir araştırma sonucunda dental problemlerin dğal damla sakızı çiğnemekle düzeltilebileceği kanıtlanmıştır. Ayrıca diş hekimliğinde yaygın olarak diş çürüklerinin doldurulmasında dolgunun birleşiminde kullanılmaktadır. Buna ek olarak, genel diş hastalıklarının tedavisinde de kullanılmaktadır.

Doğal damla sakızının tedavi amaçlı kullanılabileceği antik çağlarda da biliniyordu. Günümüzde dünya çapında çok çeşitli kullanım alanları vardır. M.Ö. 2. Yüzyılda, Galenus doğal damla sakızının kanın durumunu düzenlemek için yararlı olduğunu ve bronşiti tedavi ettiğini söylemiştir. Günümüzde doğal damla sakızı yanıklar, egzema, donma, kanser gibi deri enfeksiyonları ile dış deri enfeksiyonları için hazırlanan merhemlerde ve plaster imalatında yaygın olarak kullanılmaktadır. Sakız Adası'nın doğal damla sakızının kollesterolü düşürdüğü kanıtlanmıştır. Böylece kalp krizi ve yüksek tansiyon risklerini ve vücudun trigliserid ve total lipid seviyelerinin düşmesine yardımcı olur. Her sabah bir çay kaşığı doğal damla sakızıtozunun diabeti etkili bir şekilde tedavi edebileceği de iddia edilmektedir. Bunlara ek olarak Yunanistan'daki bir çok ilaç firması doğal damla sakızını yaygın olarak kullanmaktadır.

Sakız Adası'nın doğal damla sakızı ve onun türevleri (doğal damla sakızı reçinesi) cerrahide özellikle daha iyi sonuçlar veren cerrahi ipliklerin yapımına yaygın olark kullanılmaktadır. Amerikan yapımı olan MASTISOL adlı ilaç ameliyat yaralarının üzerine septik bandaj yapıştırmak ve yarayı -lökoplast yerine- kapamak için kullaılmaktadır. Bu yolla, yaranın antisepsisi de önlenmektedir. Fransa'da doğal damla sakızı cerrahi ipliklerin yapımında temel olarak kullanılmaktadır; çünkü böylece dikişler organizma tarafından absorbe edilmekte ve kesilmelerine gerek kalmamaktadır.

Damla Sakızının Üretime Faydaları

Avrupa çapında doğal damla sakızı, restorasyonlarda ve ikonlarla duvar resimlerinin korunması için üretilen maddelerin yapımında temel içerik maddesi olarak kullanılmaktadır. Amerika'da ve Fransa'da doğal damla sakızı temel olarak boyacılıkta iki yolla kullanılmaktadır. Birinci kullanım: Boyalara temel teşkil edecek gerekli maddenin üretiminde kullanılmasıdır. Diğer kullanımı: boyalar için özel olan cilaların üretiminde kullanılmasıdır. Bulgaristan'da doğal damla sakızı, ahşap endüstrisinde renk sabitleyicisi olarak büyük bir şirket tarafından kullanılmaktadır.

Gemi yapımında doğal damla sakızı geminin altını boyamak için kullanılan özel boyaların yapımında kullanılmaktadır. Aynı amaçla, doğal damla sakızı uçak imalinde renk koruyucu olarak da kullanılmaktadır.

Doğal damla sakızı cila, sentetik kauçuk, lastik, plastik, sentetik deri ve böcek zehiri üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda yalıtım malzemesi ve su geçirmez hammadde olarak da kullanılabilinir.

http://www.damlasakizi.org/damla-sak...faydalari.html

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön