View Single Post
Eski 26-09-2011, 21:12   #3
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Tekin bey yeniden bir polemik deniyorsunuz sanırım buyrun. Bence sakıncası yok. Başkaca bir şey yapmıyor gibisiniz bu aralar.

Öğrenmenin yolu hatada ısrar değildir.

Başarılı olmak için hatanızı üçe katlayın.. Bence bunu biri uydurmuş altına Einstein imzası atmış . Nette böyle sahte metinler milyonlarca bulunabiliyor. Ama bu kadar saçmalık az bulunur cinsten .
Bilgi malumat değilmiş deneyimmiş ömrümde bir fizikçiden böyle laf duyacağımı düşünmezdim şimdi de düşünmem, bu bütün teorik fizik yoktur diyen bir fizikçi olmasını gerektirir. Kısaca metin altındaki imzaya ait değil, siz de dahil herhangi birisine ait olabilir . Siz bu metni sorgulamadan okuyup kabul ettiyseniz. Başka da ne diyeyim. Zaten daha önceki gibi sadece polemik denemesi yapmışsınız.

Okuyanların şöyle sonuç çıkaracağına dair hiç aklınızdan birşey geçti mi. "Eyvallah aklıma estiği gibi kesip doğrayayım saçmaladıkça öğreneceğim." Ne güzel yol. Kaybınız ne. Geri kalan herşey kaybınız. Bilgi birikim adaam sende ne önemi var. Yap hatayı öğren doğruyu.

"Bir konuyu tartışabilirsiniz ama bu size sadece felsefi bir anlayış kazandırır.
Bir önerme olarak da tam bir felaket de felsefi bir anlayış kazanmanın nesi kötüdür açıklayabilir misiniz.

Size de kısaca polemik yapmaya devem edecekseniz bir hisse çıkarayım sizin için, hatada devam etmek size ilginç geliyorsa meydan geniş istediğiniz kadar yapın. Bir sonucu yukarıda.


""Delilik: Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek.
"
Şu önermenize odaklanın.
Delilik yerine hatayı koyun.
Süreki hata yaparak doğruyu bulamazsınız, biraz, aşağıladığınız felsefeyle ilgilenseniz bunu kolayca anlarsınız.

Bonsai bir oyun değil herkesten iyi olmak için de yapılmıyor. Biraz gayret edin işin özünü anlamaya çalışın. Bu son cümle son maddenize gönderme.

Yarabbi hayal gücü ve bilgi ile ilgili inanılmaz cümleyi atlamışım ki işte orada nutkum tutuldu. Dördüncü madde.
İyi polemikler. Böyle başka metinler varsa elinizde, sık sık ekleyin.
Bonsai ile ilgili bir kaç bilginiz varsa onu da eklerseneniz benim için o da makbuldür.



Size yardımcı olmak için biraz okumanızı önereceğim ( felsefe )bilmem yararı olmaz gibi. Öğrenme, bilgi deneyim tecrübe hata yapmada ısrar değil hatalardan ders çıkarma biçimindedir. Bu dersin de başka hata yapmak değil aynı hatayı tekrarlamamak biçiminde olması gerekir. Sizden önce biri aynı hatayı yapıp ders çıkarmışsa ve size bak bu böyle oluyor diyorsa, bir lafını dinlemek size çok şey kazandırır, aynı hatayı yapmış olması da gerekli değil, öğrenmek de iyi sonuç almaya yarar. Deneyin göreceksiniz.

Baktıkça başka inciler de gördüm de metinde bonsai konusuna bir açılım getirmiyor bu kadarı yeterli.

Yukarıdaki hatalı uygulamayı onaylıyor gibsiniz bunu mu anlamalıyız şimdi. Uygulama umrunuzda değil fırsat buldum bir polemik konusu yakaladım diyorsunuzdur belki.

Lüften bir karşı argümanınız olacaksa içeriği polemik biçiminde değil bonsaiye birşeyler ekleyebileceğiniz bilgileriniz biçiminde olsun.
Bugüne kadar yapmadığınız bir şeyi istemiş oluyorum ama, denedim.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön