View Single Post
Eski 29-08-2011, 10:22   #3
s.toprak
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Bizim oralarda, (Tire'liyim) ozellikle Ramazanda fırınlar dolmalık ekmek satarlar.Bu ekmek küre şeklindedir. ekmeğin içinden çıkardığımız iç, el ile minik parçalara ayrılır, kıymalı içe eklenir.
Ekmek dolması yapmak için küre şeklinde bir ekmek almak lazım, kepekli veya çavdar ekmeği olabilir bilemiyorum. Küre şeklindeki (topan) ekmeğin tepesinden küçük bir dairenin yarısına kadar bir kapak keseceksiniz. Kapak kopmayacak ekmeğe bağlı kalacak. Bu kapağı açıp altından elinizle ekmeğin için, boşaltacaksınız.Ekmek hazırladığınız içle doldurulduktan sonta kapağı kapatılacak. Biz çocukken ekmek dolmasının pişeceği yayvan bakır kabın altına yaglanmış kendir parçaları konurdu ki ekmek pişerken tavaya yapışmasın.Su yerine et suyu da kullanilabiliyordu ve o suda biraz da salça eritiliyordu sanıyorum. Afiyet olsun çok güzel olur, salata ile iyi gider. Sahurda yenir.


Düzenleyen s.toprak : 29-08-2011 saat 10:24 Neden: Düzeltme
s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön