View Single Post
Eski 25-07-2011, 22:02   #36
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevzatçakı Mesajı Göster
benim bağımda kuşlarla başım dertte üzümler tatlı olduğunda bir gün sonra salkımlar boş hepsini yiyorlar .ben ancak koruk iken yiyebiliyorum .nasıl önlem alabilirim .
Üzüme genelde sığırcıklar, karabakkal, sarı asma kuşları çok sarıyor,en çok zararı sığırcıklar yapar.

Sayın nevzatçakı, kuş sorunu benim birinci derecedeki sorunum, kuş sorununa çözüm bulundu deniyor, deneni yapıyoruz çözüm olmadığını anlıyoruz, henüz en azından benim bildiğim bir çözümü yok.

Önce korkuluklar yaptım bir günde korkuluk olduğunu anlıyorlar ikinci gün zarara devam. Sidi koy dediler, sidiyi hiç umursamadılar bile, daha sonra aygaz tüpüyle patlayan toplar var onlardan koydum milleti korkuttum kuşları korkutamadım. neredeyse üstüne konacaklar.

İnternette gördüm kuş sorununa kesin çözüm deniyor, döner aynalar.
Aynanın güneşten çakmasından kuş ateş zannedip kaçıyormuş, mantıklı geldi döner ayna da yaptım, düz ayna tek bir noktaya çaktığı için kuşu göremiyordu, istanbuldan oval aynalar getirttim döner bilya üzerine yerleştirdim, kuş nerede olursa olsun mutlaka çakan ışık kuşu görüyordu, çözümü buldum derken kuşlar onada alıştı.
Uçurtma da koydum üzerinde şahin resimli uçurtmalar, onunda yapay olduğunu anladılar. Şahin seslerini kasete alıp hoparlörlerle bağıttım, takmadılar bile. Bursa tarım fuarında karşılaştım, Kuş kovucu ilaç dediler, aldım, 250cc 40 tl. sonuç yok.
Buna benzer bir sürü şeyler yaptım sonuç malesef.

Kuşlar o kadar akıllılar ki, bazen hayretler içerisin de kalıyorum, ben artık kimseye kuş beyinli demiyorum. Çok akıllılar çokkk. Hele ki, kara bakkallar gideceği yeri üç dafa kontrol etmeden gitmiyor, önce yüz metreden konrol ediyor, sonra elli sonra yirmibeş sonra hedef.

Aklımda Tek bir şey kaldı onu da deneyeceğim sonuç alacağımı zannediyorum, en azından yarı yarıya azaltacağımı düşünüyorum, fakat elektiriğim, yok güneş paneli kurup önce ihtiyacımı karşılayacak olan 12voltluk enerjiyi sağlıyayım sonrasını kuşlar düşünsün.

Şimdilik en iyi kesin çözüm ağ ile cepe çevre kapatmak, oda bayağı maliyetli olur.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön