View Single Post
Eski 11-07-2011, 17:33   #1
okaraca
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-05-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
okaraca / Ardıç

Merhabalar,

Forumun pek mütecessis yeni bir üyesiyim. Öteden beri sadece bakarak hayran olduğum bonsai'leri yetiştirebilme fikri, bir kaç hafta önce depreşen botanik merakımla birleşince, beni öylesine heyecanlandırdı ki, hemen okumaya ve araştırmaya başladım.

Bonsai ile ilgili bir kaç kitap okudum ve Yalova'dan bir kaç ağaç alarak çalışmaya başladım.. Şimdilik iki ardıç, bir papatya, bir karaağaç ve bir mavi elvudi çamım var..

Okuduğum teorik bir çok bilgiyi ağaçlar üzerinde pratik yaparak deniyorum. Fakat henüz çok yeniyim ve ağaçlarıma zarar verme fikri beni korkutuyor. Burada çalışmalarımı sizinle paylaşarak tecrübelerinizden faydalanmak ve ağaçların gelişimlerini (ya da tersini) sizinle tartışmak isterim.

Öncelikle ardıç ile başlayayım, aşağıda resimlerini gönderdiğim ardıç'ı henüz aldım ve yaz mevsimi olması sebebiyle telledim. Bu benim ilk çalışmam olması sebebi ile fikirlerinizi almak isterim;


Fotoğraf eklenecek

Tellerin görüntüsünün kötü olduğunun farkındayim fakat aliminyum tel bulamadım, Amerika'dan bonsai araç kiti ile birlikte sipariş edeceğim. Zaten bizimkisinin uzun süreli bir ilişki olacağını düşündüğümden zaman içinde parlak renginin döneceğini düşünüyorum..

Bunların dışında, sizce ağacı çok mu strese sokmuşum?

Selamlar.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg bonsai-yeni-ardic 004.jpg (55.9 KB, 143 views)
Dosya Türü: jpg bonsai-yeni-ardic 036.jpg (38.8 KB, 142 views)

Düzenleyen malina : 11-07-2011 saat 23:12 Neden: Fotoğrafları foruma ekler misiniz?
okaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön