View Single Post
Eski 14-05-2011, 09:54   #444
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Soğuk kompost'an solucan gübresine.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi himone Mesajı Göster
Sizin yaptığınız çukurun genişliği aşağıdaki linkteki gibi ise yakşalık 2 metre genişliği mi var? Çünkü resimdeki çukurun her tarafını yapraklarla örtmüşsünüz...
Birde haziran'da açtığımız çukura hergün evde çıkan atıkları atarsak bahçenin o tarafında sinekler dolmaz mı? Çünkü çukurun ağzı kapalı olmayacak dolana kadar...
Arkadaşım himone; cevaplarım bu başlıktan takip edebilirsiniz.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muratekin Mesajı Göster
Arkadaşlar çalışmalarınız ilgiyle takip ediyor ve sizleri tebrik ediyorum. Bende solucan kompostu üzerine ilk çalışmalarımı başlattım. Bunun için plastik çöp kovası kullanıcam. Tek sorun solucan yok. Onuda şehir içerisinde bulmak braz zor. Yarın kısmetse bulucaz biryerlerden.
Yalnız merak ettiğim bir nokta var. Ben kova içerisine gazete kağıdı , çay posası, karton , kurumuş yaprak , bir avuç toprak ve biraz ufaltılmış yumurta kabuğu koydum. Evsel atıkları ise şimdilik bir bidonda biriktiriyorum. Ancak hazırladığım yatakta sineklenmeler başladı. Acaba eksik veya yanlış yaptığım bir şeymi oldu, yoksa bu normalmi?
Arkadaşım muratekin; Önclikle sizi kutlarım, bu konuya ilginizden dolayı, çalışmalarınızı bu başlıklarda paylaşarak sorunlarınızada çare bulabilirsiniz benim size tavsiyem sineklenmenin sebebi atıklarınızı bir örtü olmayışından ileri gelmektedir bu oksidasyonun en bariz etkilerinden bir tanesi olmaktadır, daha fazla sıcaklar artığında koku oluşumuda meydana gelecektir, bu şekilde malzemeleinizin enerji değeride azalacaktır.

Atıklarınızı bir şekilde ufaltmakta yarar var, solucanlarınıza yatak olarak kahve hanelerin çay posalarından faydalanabilirsiniz, çay posalarını yumurta kolilerini ufalıyarak bir karışım yaparsnız en ideal yatak malzemesini oluşturabilirsiniz.
Solucan arayışınıza açıklama buradan çıkarabilirsiniz.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön