View Single Post
Eski 14-05-2011, 08:51   #309
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
himone Arkadaşıma paylaşımlar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi himone Mesajı Göster
Sizin yaptığınız çukurun genişliği aşağıdaki linkteki gibi ise yakşalık 2 metre genişliği mi var? Çünkü resimdeki çukurun her tarafını yapraklarla örtmüşsünüz...
Arkadaşım Çukuru toplıyabileceğin malzemelerin kuru haline göre hesap ederek açmalısınız, çukura koyduğum malzemeleri katlar halinde koyarken, bir miktar kuru yaprakları örtü olarak seriyorum, yaş malzemeleri oksidasyonun etkilerinden korumak için bu şekilde koku ve sinek oluşumunuda engellemekteyim.

Bu işlem istenirse toprak üstündede uygulanabilmektedir,

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi himone Mesajı Göster
Birde haziran'da açtığımız çukura hergün evde çıkan atıkları atarsak bahçenin o tarafında sinekler dolmaz mı? Çünkü çukurun ağzı kapalı olmayacak dolana kadar...
Arkadaşım söylediğim gibi yaş malzemeleri örtmek zorundayız, bu işi yapmak için elimizde devamlı bir kuru malzeme bulunmalı, mevsimine göre yaprak olur kuru ot olur, kuru malzemelerimizi her zaman yaşı örtecek durumda kullanmalıyız , koku oluşu malzemelerimizin enerji kayıplarını arttıracaktır.

İnsan bu işi günülden yapmaya başladığı zaman gerekli oluşumlar sağlamada zorluk yaşamıyor, örtü malzemenin altında kompost süreci işliyor, belli zamanlarda alt üst etmek homojen karışım sağlamaktadır.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön