View Single Post
Eski 26-02-2007, 08:45   #19
sukranayalp
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
Sn Praecox,
Su sümbülü (Eichhornia) bitkisine 3 seneden beri bakmaktayım. İlk aldığım sene ayza döneminden doalyı bahçedeki havuzunda geçirdi. Kışın aynı yerde bıraktım ve sadece üstünü bir naylon ile gevşekçe örttüm. Bahara çıktığında yaprak sayısı azalmış olmasına rağmen yine de eski görünümüne kavuştu.2. sene kışa doğru Küçükyalı, sahilde güneye bakan balkonuma aldım ve üstünü yine naylon ile hafife örterek kışı geçirdi. Yaprakları yine azalmış olmasına rağmen eski görünümüne yine ulaştı. Bu sene ise sadece balkona aldım ve çok soğukların olömaması nedeniyle üstünü de örtme gereği duymadım. Yaprakları yeşil- sağlıklı.
Sizin sorunuza gelince ; rizom olarak belirrtiğiniz yumrusu pörsümüşse çiçeği kaybetmişsinizdir. Ancak yumru ele alındığında sert ise sorun yoktur. İçinde taşıdığı deposu ve büyüme enerjisi onu yeniden sürmeye teşvik edecektir.
Eğer yumru sert ise soğuk serada-10 -15 derecede- muhafaza edin derim.
Ayrıca bizim bu ortamlarda yaptığımız acı-tatlı münakaşalarımızdan dolayı kimsenin gerilmesini istemem. Hepimiz kemale ermiş ve bu özelliklerimizden dolayı burda toplanmış insanlarız. Bu tartışmalar sayesinde çevremize faydamız olacaktır.Saygılarımla.

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön