View Single Post
Eski 10-03-2011, 12:29   #22
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
BÜYÜK ANADOLU YÜRÜYÜŞÜNE NASIL KATILABİLİRSİNİZ?

NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN BİTİYOR?

Yürüyüşümüz Nisan ayı başında Anadolu’nun farklı yerlerinden yedi ana koldan başlayacak. Ankara’ya yaklaştıkça birleşeceğiz ve Mayıs ortasında dört farklı yönden Ankara’ya ulaşacağız.

Ana kollar; Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz (Kastamonu), Marmara (Trakya, İstanbul ve Çanakkale), Ege (İzmir ve Muğla), Toroslar (Antalya, Mersin, Antakya), Güneydoğu ve Doğu Anadolu’dan oluşuyor. Kollardan gelen yürüyüşçüler, Ankara’nın kuzey, güney, doğu ve batı yönlerinde dört ana noktada toplanacak ve Ankara’da buluşacak.

YÜRÜYÜŞE NASIL KATILABİLİRSİNİZ?


Yürüyüşler yedi ana koldan ilerleyecek. Bulunduğunuz yöreden yürüyüşünüzü başlatıp bu ana kollardan size en yakın olanla birleşebilirsiniz. Yürüyüşe sizin için uygun olan zaman dilimi içerisinde her zaman her yerden katılabilirsiniz.

Zamanınız kısıtlı ise yürüyüşe Ankara'ya yakın bir yerden veya oraya varılan gün katılabilirsiniz.

Yürüyüşe katılımınız hakkında gönüllü sekreteryamıza aşağıdaki eposta adresinden ulaşarak bilgi veriniz.

YÜRÜYÜŞÜ NASIL DESTEKLEYEBİLİRSİNİZ?

Yaşadığınız bölgede yürüyenlerin konaklama, yemek gibi ihtiyaçları için yardımcı olabilirsiniz.

Yaşadığınız yer üzerinden ya da yakınından geçen bir yürüyüş rotası varsa yürüyenlerin yolda öğrendiklerini ve neden yürüdüklerini anlatmaları için söyleşi, kahve sohbetleri düzenleyebilirsiniz.

Bulunduğunuz yerden doğrudan Ankara’ya katılım sağlanması için duyurular yaparak gereken ulaşım organizasyonunu yapabilirsiniz.

İllerde dağıtılacak olan poster ve broşürlerin basımı için destek bularak ve Anadolu’nun İsyanı filmi CD’sini çoğaltarak yürüyüşün tanıtılması için katkı sağlayabilirsiniz.

Yürüyüş için hazırlanan görselleri internet siteniz ya da sosyal paylaşım ağlarında kullanabilir, yayabilirsiniz.

Yürüyüşün duyurusu için Anadolu’nun İsyanı filmini göstererek söyleşiler düzenleyebilir, yerel yönetimler, basın, akademisyenler gibi ilgi gruplarına yürüyüşü anlatarak destek isteyebilirsiniz.

YÜRÜYÜŞE HAZIRLIK


Yürüyüşe hazırlanmak için kendi bulunduğunuz köy, ilçe veya şehirde bir çalışma grubu kurarak başlayabilirsiniz.

Grubunuza yeni katılanlara yürüyüşün manifestosunu paylaşarak ve bir sunum hazırlayarak ön bilgilendirme yapabilirsiniz.

Sekreteryadan Anadolu yürüyüşü posterini ve Anadolu’nun İsyanı filmini isteyerek kendi bölgenizde yürüyüşü tanıtabilirsiniz.

Anadoluyu vermeyeceğiz internet sitesine üye olarak yürüyüşle ilgili hazırlıklarınızı diğer yürüyüşçülerle paylaşabilirsiniz ve diğer rotalar hakkında bilgi alabilirsiniz.

YÜRÜYÜŞ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER

Yürüyüş günde en çok 20 kilometre yürüyecek şekilde planlanmalıdır.

Yürüyüşe katılanların mümkünse yerel giysilerini giymesi veya yörelerine has taşıyabilecekleri simgeler kullanması özel anlam taşımaktadır.

Bu yürüyüşle, hangi oluşumun parçası olursa olsun tüm katılıcıların sade birer vatandaş olarak tek yürek olması hedeflenmektedir. Bu nedenle, yürüyüşe katılacak ya da destek verecek olan grup ve kurumların kendi logo ve kurumsal simgelerini taşımamaları ve “vermeyeceğiz” ana teması dışında sloganlar kullanmaması büyük önem taşımaktadır.

Yürüyenler, yolları boyunca konaklayacakları, kamp yapacakları ve misafiri olacakları yerlerin temizliğine önem vermeli, saygı göstermeli ve ardında çöp bırakmayacak şekilde temiz, titiz ve duyarlı davranmalıdır.

Yol boyunca her ekipte yeterince ilk yardım çantası bulundurulmalı ve rota üzerindeki sağlık ve güvenlikle ilgili kurumların telefon numaraları temin edilmelidir.

Yürüyenler yanlarına matara alarak içme suyu ihtiyacını yol boyunca karşılaşacakları doğal su kaynaklarından sağlamalı, ticari pet şişe tüketiminden kaçınmalıdır.

Yürüyecek olanların, gün doğumuyla birlikte hareket edip, günbatımından önce konaklayacakları yerlere yerleşmeleri önerilmektedir. Yol boyunca bu düzene uyulması, uzun soluklu bu sürecin, doğanın ritmiyle birlikte daha sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde sürmesi bakımından faydalı olacaktır.

Yürüyüşün gerçekleşeceği bahar aylarındaki ani yağışların ve kar erimelerinin oluşturabileceği sel olaylarına karşı çadırlar dere yataklarının çok yakınına kurulmamalıdır. Ayrıca, yağmura dayanıklı çadırların temin edinilmesi gerekmektedir. Yürüyüşe uygun olarak bilekten saran ayakkabılar ve rahat giysiler seçilmelidir.

Yürüyüşün fiziksel ve psikolojik anlamda sağlık ve huzur içerisinde, doğanın ritmiyle, nehirler gibi özgürce akıp gitmesi adına, yürüyenler en temel ihtiyaçlarının dışında fazla bir yükle yola çıkmamalıdır.

Yürüyüşümüz, hiçbir tahrike ve provokasyona izin verilmeyecek olan, onurlu Anadolu insanının barış içerisinde adımlayacağı bir yaşam yürüyüşüdür. Bu konuda tüm katılımcı ve destekçilerin sorumluluk alması beklenmektedir.

ANKARA’YA VARDIĞIMIZDA NE YAPACAĞIZ?

Ankara’ya varıldıktan sonra gönüllü bir grup orada kalarak taleplerimizin yerine getirilmesi için çalışmaya devam edecek. Bununla ilgili çalışmalar internet sitesi üzerinden duyurulacak.

İletişim: anadoluyuvermeyecegiz@gmail.com
www.anadoluyuvermeyecegiz.net
www.twitter.com/vermeyoz
www.facebook.com/anadoluyuvermeyecegiz

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön