View Single Post
Eski 04-03-2011, 15:27   #4
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Kurufasulye veya nohut pişirirken 1 gün önceden suda bekletince çürümediklerine göre tohum için de aynı şey geçerlidir. Amaç sert kabuklu kuru tohumun şişmesini sağlamak.

3 ay bardak buzdolabında duracak buzlukta değil. Buzdolabı yaklaşık 5-6 derecedir. Tohumlara tabiatta kışı dışarda geçirirken olması gerekeni buzdolabında bekleterek sağlıyorsunuz. (soğuk katlama)

Yukarıdakine ek olarak tohum çimlene kadar viyollerin ağzını streç filmle veya şeffaf naylonla veya şeffaf kapakla kapatırsanız, harcın devamlı nemli kalmasını sağlayarak çimlendirmeyi hızlandırabilirsiniz. Çimlenme gerçekleştikten sonra üzerini açın.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön