View Single Post
Eski 16-02-2007, 21:14   #71
Halit Togay
Ağaç Dostu
 
Halit Togay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2005
Şehir: Ataköy-İstanbul
Mesajlar: 726
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tore0001 Mesajı Göster
tek tapu üzerine birden çok ev yapamazsınız, yani arkadaşlarınızla büyük bir yer alıp birden çok ev yapamazsınız. Arazinizi bölüp birden çok tapuya dönüştürebilirsiniz ancak bir şartı var, kanunda ifraz diye adlandırılan bu işlemin sonunda oluşacak "küçük" arazi parçaları 5 dönümden küçük olamıyor. Yanısıra inşaat izni %5 olmakla birlikte araziniz 1000 dönüm bile olsa yapabileceğiniz evin yaşam alanı en fazla 250 metrekare olabiliyor.

Bir de uyarı: Almaya karar vereceğiniz arazini elektrik ve suya yakınlığı çok önemli, hesaplı zannettiğiniz bir yerin maliyeti size göründüğünden çok olabilir. Özellikle elektrik getirmek hiç ucuza gelmiyor.
Yani en düşük yüzölçümüne en büyük evi yapmak isterseniz alınacak tarlanın en uygun yüzölçümü 5 dekar olacaktır. Eğer iki kişi alacaksanız ikiz villa yaparak konuyu halledebilirsiniz. Herbirinize 125 metrekare düşer.
Ben yanyana iki tane 5 dekar aldım. Belki büyük birşey gerekir, belki bir arkadaşımla paylaşırım veya yan komşudan rahatsız olmamak için evi ortaya yapar sıkılmam diye düşündüm.
Elektrik büyük problem dört komşumla birlikte 1400 m uzaklıktaki direkten bir trafo kullanarak elektrik aldık . Benim tarla en uzaktakiydi ve en yakın eve 450 metreydi. Epey para harcadım ve elektrikli bir tarlam oldu. Dikkat edilmesi gereken bir nokta da trafodan sonra 220 volt cereyan en fazla 900 m uzağa veriliyor. Trafodan 1000 m uzakta iseniz yeni bir trafo ve bir miktar yüksek gerilim hattı maliyetiniz var demektir.

Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön