View Single Post
Eski 27-02-2011, 22:35   #3
Kara Kartal
Yeni Üye
 
Kara Kartal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2006
Şehir: İZMİT
Mesajlar: 21
İzmit Şirintepe Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesine, okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve Okul Aile Birliği’nin girişimleri ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2 yıl önce başlattığı “Okul bahçesine meyve dikimi projesi” kapsamında 300’e yakın meyve fidanı dikildi.

Okul Müdürü Cemal Aslan, Okul Aile Birliği Başkanı Aylin Aygün, başkan yardımcısı Filiz Çelik, sayman Yüksel Otman, sekreter Şükrü Çalhan, üye Abdullah Yüksek, öğretmen ve öğrenci iş birliği ile toplam 42 dönüm alana sahip olan ve 1000’den fazla ağacın bulunduğu okul bahçesine 20 çeşit meyve ağacı fidanı dikildi.

Okul olarak “Bir nefes bir ağaç” sloganı ile yola çıktıklarını söyleyen Okul Müdürü Aslan, “Okul bahçemiz ağaç açısından çok zengin. Ancak meyve ağaçlarının insan sağlığı ve doğal döngü açısından çok büyük önemi var. Yaklaşık 2 hafta sürecek olan ağaç dikim çalışmamız çerçevesinde bahçemize 300 kadar badem, zeytin, incir, kayısı, nar, iğde, ıhlamur, ahududu, böğürtlen, şeftali, muşmula, kiraz, mandalina gibi 20 çeşit meyve ağacı fidanı dikeceğiz. Projemize katkı sağlamak amacıyla İzmit Belediyesi tarafından da 50 tane süs bitkisi gönderildi. Okul bahçemizdeki ağaç sayısını 1500’e tamamlamayı düşünüyoruz. Böylece kişi başı 1 ağaç düşmüş olacak” şeklinde konuştu.



Kaynak: www.ozgurkocaeli.com.tr
-------------------------------------------------------------------------

Yeni nesillere ağaç sevgisi kazandırma ve ağaçlandırmanın öneminin kavratılması çok önemli. Eğitimcilerimize bu konuda çok iş düşüyor.

Kara Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön