agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-02-2011, 16:19   #1
Yeni Üye
 
Kara Kartal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2006
Şehir: İZMİT
Mesajlar: 21
Kocaeli’ye 4 buçuk milyon fidan dikildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2010-2011 yılı içindeki 1 buçuk milyon fidan dikimi hedefi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda şu ana kadar 765 bin fidan dikimi yapılırken son olarak Turgut Mahallesi’nde belirlenen alanda 6 bin adet sedir ağacı dikildi.

TURGUT MAHALLESİ’NDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin vizyonunu değiştirecek dev projelere imza atarken yeşil alan yapımını ihmal etmiyor. Bu kapsamda 2004 yılından itibaren yaklaşık 12 milyon 867 bin metre kare yeşil alan ile kente nefes aldıran Büyükşehir ihtiyaç duyulan bölgelere fidan dikimi de yapıyor. Yine 2001 yılından itibaren şu ana kadar yaklaşık 4 buçuk milyon adet fidan diken Büyükşehir, bu çalışmaları Turgut Mahellesi’nde sürdürdü.

HEDEF 1 BUÇUK MİLYON FİDAN

Turgut Mahallesindeki fidan dikimine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Park ve Bahçeler Şube Müdürü Cenan Turan, şube müdürleri, TEMA gönüllüleri ve çok sayıda ilköğretim öğrencisi katıldı. Törende konuşan Başkan vekili İlyas Şeker ağaç dikimin önemine değinerek, çevrenin temiz olabilmesi yeşil alanın, ağaç sayısının fazlalılığı ile sağlanır. Biz çevre kirliliğini önleyici çalışmalar yaparken kentin dört bir yanına fidan dikiyoruz. Bu hedefle 2011 yılı içerisinde 1 buçuk milyon fidan dikimi yapacağız” dedi.

GÜRÜLTÜ VE HAVA KİRLİLİĞİ ÖNLENİYOR

Jeolojik ve tomografik yapısı göz önünde bulundurularak otoban kenarındaki alana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker’de sedir ağaçlarından dikti. İlköğretim öğrencileri ile beraber fidan dikimi yapan Şeker çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bölgeye dikilen 6 bin adet fidan özellikle trafikten kaynaklı egzoz gazı gibi hava ve gürültü kirliliğini minimize edip yerleşim alanı ile otoban arasında perde görevi yapacak.

YEŞİL ALAN MİKTARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Büyükşehir Belediyesi 2004 yılından 2011 yılı Ocak ayı sonu itibari ile yaklaşık 4 milyon 500 bin adet fidan dikimi gerçekleştirdi. Böylece yeşil alan miktarı 12 milyon 867 bin 637 metre kare’ye ulaştı. Kocaeli genelinde 2004 yılındaki yeşil alan miktarı ise sadece 400 bin metrekare idi. Öte yandan 2010-2011 ağaç diki sezonu için 1 buçuk milyon fidan dikimi hedeflendi. Bu hedef ise kısa sürede 765 bin 310 sayısına ulaşılarak şimdiden istenilen sayıya ulaşılacağını kanıtladı.

Kaynak: www.kocaeli.bel.tr

-----------------------------------------------------------------------
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi özellikle ağaçlandırma konusunda gerçekten iyi çalışıyor. Her türlü zehiri soluduğumuz şehirde nefes alacak alanların arttırılması bir zorunluluk. Umarım bütün Belediyeler güçleri oranında ağaçlandırmaya destek olurlar.

Eklenen Resimler
   
Kara Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2011, 18:12   #2
Ağaç Dostu
 
seaa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-08-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 734
Kocaeli Belediyesi'ni tebrik ediyorum, çalışmalarında başarılar dilerim Her şey güzel ülkemiz için.

seaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 23:35   #3
Yeni Üye
 
Kara Kartal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2006
Şehir: İZMİT
Mesajlar: 21
İzmit Şirintepe Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesine, okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve Okul Aile Birliği’nin girişimleri ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2 yıl önce başlattığı “Okul bahçesine meyve dikimi projesi” kapsamında 300’e yakın meyve fidanı dikildi.

Okul Müdürü Cemal Aslan, Okul Aile Birliği Başkanı Aylin Aygün, başkan yardımcısı Filiz Çelik, sayman Yüksel Otman, sekreter Şükrü Çalhan, üye Abdullah Yüksek, öğretmen ve öğrenci iş birliği ile toplam 42 dönüm alana sahip olan ve 1000’den fazla ağacın bulunduğu okul bahçesine 20 çeşit meyve ağacı fidanı dikildi.

Okul olarak “Bir nefes bir ağaç” sloganı ile yola çıktıklarını söyleyen Okul Müdürü Aslan, “Okul bahçemiz ağaç açısından çok zengin. Ancak meyve ağaçlarının insan sağlığı ve doğal döngü açısından çok büyük önemi var. Yaklaşık 2 hafta sürecek olan ağaç dikim çalışmamız çerçevesinde bahçemize 300 kadar badem, zeytin, incir, kayısı, nar, iğde, ıhlamur, ahududu, böğürtlen, şeftali, muşmula, kiraz, mandalina gibi 20 çeşit meyve ağacı fidanı dikeceğiz. Projemize katkı sağlamak amacıyla İzmit Belediyesi tarafından da 50 tane süs bitkisi gönderildi. Okul bahçemizdeki ağaç sayısını 1500’e tamamlamayı düşünüyoruz. Böylece kişi başı 1 ağaç düşmüş olacak” şeklinde konuştu.



Kaynak: www.ozgurkocaeli.com.tr
-------------------------------------------------------------------------

Yeni nesillere ağaç sevgisi kazandırma ve ağaçlandırmanın öneminin kavratılması çok önemli. Eğitimcilerimize bu konuda çok iş düşüyor.

Kara Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2012, 14:15   #4
Yeni Üye
 
Kara Kartal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2006
Şehir: İZMİT
Mesajlar: 21
Maden ocağıydı, şimdi orman olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Yukarı Hereke’de düzenlenen ağaç dikim törenine katıldı. Uzun yıllar maden ocağı olarak kullanıldıktan sonra atıl kalan 85 bin metrekarelik alan Büyükşehir tarafından dolduruldu ve ağaçlandırılmaya uygun hale getirildi. Düzenlenen törenle ağaç dikimine başlanan alanda, yakın bir gelecekte 20 bin ağaçlık dev bir orman yeşerecek.

KÖRFEZ YUKARI HEREKE’DE TÖREN

Başkan Karaosmanoğlu, Körfez ilçeye bağlı Yukarı Hereke’nin Kışla Düzü Mahallesi’ndeki rehabilitasyon alanında düzenlenen ağaç dikim törenine katıldı. Törende Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu ile AK Parti Körfez İlçe Başkanı Engin Koyun, mahalle sakinleri ve öğrenciler hazır bulundu.

85 BİN METREKARELİK ALAN

Yaklaşık 85 bin metrekarelik alanda kurulacak rehabilitasyon ve ağaçlandırma çalışmasının startının verildiği törende konuşan Körfez Belediye Başkanı Pehlivan, ‘’Bu kentin yerleşim alanları çok güzel, sanayi için de cazibe merkezi. Körfez ilçemizde ve kent genelinde çevreye karşı sorumluluklarını ciddiyetle ele alan Başkanımız Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum’’ dedi.

PEHLİVAN: GÖLGESİNDE SERİNLEYECEĞİZ

Çalışma yapılacak alanla ilgili bilgi veren Pehlivan, ‘’Bu alan bir hafriyat sahasıydı, ancak biz geçmişte yapıldığı gibi bu alanları kaderine terk etmedik. Büyükşehir rehabilite etmek için çalışma başlattı. Çalışmalar bittiği zaman bu alanda binlerce ağacın gölgesi altında serinleyecek, piknik yapacak, ailemizle güzel bir gün geçireceğiz’’ ifadesini kullandı. Körfez Kaymakamı Şirinoğlu da, ilçeye verdiği önem ve çalışmalarından dolayı Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

BEN AĞAÇ DOSTUYUM, ÇEVRE DOSTUYUM

Ağaç dikim törenine katılan protokol üyeleri, mahalle sakinleri ve öğrencilere seslenen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Ben bir çevre dostuyum, ben bir ağaç dostuyum, ben bir doğa dostuyum. Ağacı, yeşili, doğayı çok seviyorum. Bu kentin çocuklarını da çok seviyorum. Onlara daha yeşil, daha temiz, daha yaşanabilir bir kent bırakmak için çalışıyoruz. Ağaç dikmedik bir metrekare boş alan bırakmıyoruz. Toprak, kaya, taşlık demeden her yıl bir milyon ağaç dikiyoruz. Kocaeli’nde her çocuğumuzun dikili bir ağacı olsun istiyoruz’’ açıklamasını yaptı.

BİN ADET AĞAÇ DİKİLDİ

Konuşmaların ardından geçilen alanda bin adet ağaç toprakla buluşturuldu. Başkan Karaosmanoğlu da, törene katılan mahalle sakinleri, öğrenciler ve çocuklarla birlikte Körfez Yukarı Hereke Kışla Düzü mevkiindeki alana ağaç dikti. Proje kapsamında ilk etapta bin adet fidan dikimi yapıldı.

MADEN OCAĞI DOLDURULDU

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlatılan Körfez Kışla Düzü Mahallesi Rehabilitasyon Alanı Projesi kapsamında geçmişte maden alanı olarak kullanılan 85 bin metrekarelik alan hafriyat dolgusuyla kapatıldı. Ardından bu dolgunun üzerine ağaçların kök salabileceği uygunlukta toprak serildi.

20 BİN AĞAÇLIK DEV ORMAN

Bu alanda ıhlamur, meşe, huş, akasya, akçaağaç, fıstık çamı ve sedir ağaçlarından oluşan 20 bin fidanın dikimi gerçekleştirilecek. Böylece bir zamanlar maden ocağı olarak kullanılan çanak görünümündeki bu alanda yakın zamanda dev bir orman oluşacak. Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli genelindeki bu tip alanların ormanlaştırma çalışmalarına devam edeceklerini de söyledi.

Kara Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 12:40   #5
Ağaç Dostu
 
Samsunlu55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-08-2009
Şehir: Samsun
Mesajlar: 1,231
Galeri: 1
Keşke bütün harfiyat alınan yerlerde ağaçlandırma olsa.

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024